CLUB SPORTIV CFR IAŞI

MENS SANA IN CORPORE SANO

În Seria a III-a din cadrul Campionatelor Naționale de popice pentru juniori și junioare, echipele din Galați și Iași s-au deplasate sâmbătă “unele la altele”, băieții evoluând în arena de pe malurile Dunării, iar fetele în arena ceferistă din cartierul ieșean Alexandru cel Bun.

La Galați, pe primul loc al competiției masculine arbitrate de localnicul Dumitru Hrisovschi, s-a clasat CFR Olimpia ACB I Iași, cu 3.122 p.d., care a avut în Ionuț Cercel (616 popice doborâte) un lider de necontestat în etapa-turneu cu nr. 5. Pe locul 2 s-a clasat ICMRS Galați, cu 3.009 p.d., iar pe treapta a treia a venit CFR Olimpia ACB II Iași, cu 2.824 p.d.

Rezultatele individuale ale celor două formații ieșene, antrenate de cuplul Ilie Băiaș - Ioan Bișoc, au fost:

- CFR Olimpia ACB I: Marius Tescu - 494 p.d., Ion Cercel - 616 p.d., Paul Rohotin - 500 p.d., Marian Ailiesei - 431 p.d., Ștefan Samson – 526 p.d., Dan Mihăilă - 555 p.d.;

- CFR Olimpia ACB II: Dumitru Penciuc jr – 536 p.d., Vlăduț Savin (192) & Marius Timofte (221) – 413 p.d., Andrei Buzdugan – 499 p.d., Andrei Popa – 520 p.d., Alexandru Șoldan – 436 p.d., Vlăduț Ailiesei – 420 p.d.

De la gazdele gălățene, conduse de pe banca tehnică de antrenorul Jani Pletosu, s-au remarcat popicarii George Hânceanu și Alexandru Bălan, ambii cu 526 p.d. Înaintea ultimei etape a sezonului regulat, clasamentul general se prezintă astfel: 1. CFR Olimpia ACB I Iași – 14 pct; 2. ICMRS Galați – 10 pct; 3. CFR Olimpia ACB II Iași – 6 pct. Echipele din Iași și Galați sunt virtual calificate la turneul final, cu mențiunea că formația ieșeană va participa la întrecerile de la Târgu Mureș, din perioada 2-5 aprilie, cu o selecționată a celor două echipe prezente în competiție.

Gălățeanca Aneta Ifrim (FOTO) se remarcă la arena de la “Gara Mare”

Tot sâmbătă, în runda cu nr. 5 din competiția junioarelor, întrecerea din seria a III-a a fost găzduită de arena CFR Iași, sub arbitrajul localnicului Gheorghe Zăgreanu. Vedeta competiției de la “Gara Mare” a fost internaționala de junioare Aneta Ifrim, care a doborât pentru prima echipă din Galați un număr de 554 popice. Clasamentul rundei a fost următorul: 1. Voința I Galați – 3.045 p.d.; 2. CFR Olimpia ACB Iași – 2.948 p.d.; 3. Voința II Galați (prezentă la joc doar cu 5 sportive) – 2.302 p.d. Antrenoarele celor trei echipe au fost Cristina Pascu (Iași) și Elena Roșca (la cele două formații din Galați).

La CFR Olimpia ACB Iași, care a reușit un punctaj total superior față de etapele anterioare, au evoluat următoarele lansatoare: Estera-Mădălina Acatrinei – 519 p.d., Emanuela-Andreea Naum (212) & Otilia Nicoleta Bazon (218) – 430 p.d., Andreea-Ionela Ciocârlan – 487 p.d., Irina Paiu (din Rep. Moldova) – 487 p.d., Elena-Mihaela Munteanu – 508 p.d., Ana-Maria Răileanu – 517 p.d. În afară de concurs au mai lansat ieșencele Loredana-Ștefana Bunduc – 460 p.d. și Mădălina Ivașcu – 441 p.d.

Punctele liderului, Voința I Galați, au fost reușite de sportivele: Oana-Nicoleta Neghină - 523 p.d., Nicoleta Ceriu – 483 p.d., Gianina-Mihaela Dorobăț – 512 p.d., Andreea Maxim – 506 p.d., Carmen Neagu – 467 p.d., Aneta Ifrim – 554 p.d.

De la Voința II Galați s-a evidențiat Mihaela Botezatu, cu 503 p.d. De la echipa de la Dunăre a lipsit internaționala de cadete Diana Neghină, care a avut o problemă personală deosebită și nu a putut fi prezentă în concusul de la Iași. După cinci runde, în clasamentul Seriei a III-a la nivelul junioarelor conduce Voința I Galați, cu 15 puncte, urmată de CFR Olimpia ACB Iași – 10 puncte și Voința II Galați – 5 puncte. Ca și la băieți, junioarele din Galați și Iași sunt virtual calificate la turneul final de la Târgu Mureș, gălățencele putând participa cu o selecționată alcătuită din cele două grupări prezentate în competiție.

Ultima etapă a sezonului regulat de popice este programată pe 7 martie 2009. Juniorii se vor reuni la Iași, iar junioarele la Galați.

Dan TEODORESCU