CLUB SPORTIV CFR IAŞI

MENS SANA IN CORPORE SANO

Duminică după-amiază, Sala Vivaldi din Palas Mall a găzduit festivitatea de premiere a turneului internaţional de şah „Iaşi Open 2014”, în prezenţa vicepreşedintelui FIDE, grecul Giorgios Makropoulos, care a declarat: „S-au împlinit 30 de ani de când am venit ultima oară la Iaşi. S-au făcut multe lucruri bune în Iaşi în ultimii ani, felicit autorităţile locale pentru acest lucru. Sunt bucuros că la turneul de la Iaşi au fost şi şahişti buni din Grecia şi felicit organizatorii locali, felicit preşedintele FR Şah, domnul Sorin Iacoban pentru reuşita turneului. Aveţi şi salutul preşedintelui FIDE ! De fapt, pe mine mă leagă foarte multe lucruri de România, deoarece soţia mea este româncă, iar copiii mei sunt pe jumătate români. De aceea, eu mă simt în România ca la mine acasă !”.
La festivitatea de premiere, coordonată de Vasile Manole (directorul de turneu, vicepreşedintele FR Şah şi preşedintele AJ Şah Iaşi) au mai fost prezenţi viceprimarul Mihai Chirica, deputatul şi preşedintele FR Şah, Sorin Iacoban, secretarul general al FR Şah, Vladimir Danilov, antrenorul de şah şi secretarul general al AJ Şah Iaşi, Vlad Ungureanu, şahista ieşeană de talie internaţională Alina L’ami (fostă Motoc), consilierul DJST Iaşi, Alexandru Cişman, marea maestră Margareta Perevoznic, care este şi cetăţean de onoare al Iaşului, peste 200 de participanţi la turneul ieşean, unii alături de familiile lor.

* Meci demonstrativ de talie mondială: Constantin Lupulescu – Axel Bachmann

După meciul demonstrativ (vezi FOTO) dintre Constantin Lupulescu (cu piesele albe, jucătorul cu cel mai mare coeficient ELO din România - 2649) şi câştigătorul Openului A, paraguayanul Axel Bachmann (ELO 2589), unde jucătorul român a cedat jocul la un moment dat şi s-a declarat învins, au luat cuvântul oficialităţile locale.  
În alocuţiunea sa, viceprimarul Mihai Chirica a declarat: „Am pus cărămidă peste cărămidă pentru ca acest sport să revină în prim plan la Iaşi. Prin munca ieşenilor Vasile Manole, Vlad Ungureanu, Vladimir Danilov şi Sorin Iacoban, capitala sportului minţii s-a mutat în oraşul nostru. Cei mai mulţi tineri ieşeni s-au lăsat de bătut mingea în spatele blocului şi de fuga de la şcoală şi au început să practice şahul ! Dacă se pune suflet se reuşeşte în orice acţiune. Am avut în aceste zile la Iaşi şi cea mai mare manifestare creştină din Europa, la ceremonia de beatificare a episcopului martir Anton Durcovici. Dar şi turneul de şah cu sportivi din toată lumea. Iaşul are cultură, educaţie şi civilizaţie. Turneul internaţional de şah „Iaşi Open” sperăm să devină o tradiţie în municipiul nostru”.
În cuvântul său de salut, preşedintele FR Şah, ieşeanul Sorin Iacoban, a menţionat: „Salut la început pe cei doi mari absenţi ai manifestării de astăzi, preşedintele FIDE Kirsan Ilyumjinov şi primarul Gheorghe Nichita. De asemenea, mulţumesc domnului Gheorghe Nichita pentru finaţarea turneului de către Primăria ieşeană. Mulţumesc viceprimarului Mihai Chirica care a fost prezent la festivitatea de premiere, chiar dacă nu se simte bine şi are febră de aproape 40 grade ! Mulţumesc pentru prezenţă doamnei Margareta Perevoznic, care a dat Iaşului pe organizatorii de astăzi, Manole, Ungureanu şi Danilov. Mulţumesc vicepreşedintelui FIDE Giorgios Makropoulos pentru participarea la această manifestare. Mulţumesc concurenţilor pentru spectacolul şahistic oferit, mulţumesc spectatorilor care au fost prezenţi la turneul din Sala Polivalentă. Mulţumesc tuturor participanţilor la această festivitate de premiere !”.

* O frumoasă festivitate de premiere, cu premii în plic, cupe, diplome şi multe fotografii !

Turneul de la Iaşi a avut premii totale de 25.000 euro şi a fost structurat de trei secţiuni, Openul A (dedicat profesioniştilor), turneul B (dedicat copiilor) şi turneul blitz, ultimul fiind câştigat în urmă cu cîteva zile de brazilianul Alexandr Fier.
La Openul A, pe podium s-au clasat: 1. Bachmann Axel (PARAGUAY) - 8.0 puncte; 2. Lysyj Igor (RUSIA) - 7.5 pct;
3. Pârligras Mircea-Emilian (CS AEM Luxten Timişoara) - 7.5 pct. Maestra internaţională Irina Bulmaga (CS Politehnica Iaşi) a terminat competiţia cu 5.5 puncte la activ, fiind clasată pe locul 45, din 214 participanţi.
La turneul B, destinat copiilor, cu 101 tineri şahişti participanţi, s-a impus Rareş Plugaru (10 ani, de la ACS Philidor Iaşi), cu 8 puncte din 9 posibile, după ce a pierdut o singură partidă, cea de astăzi, împotriva lui Valeria Mocanu (12 ani, din Republica Moldova) ! Au mai urmat pe podium aceeaşi Valeria Mocanu (Republica Moldova) – 7.5 puncte şi Dragos Ceres (Republica Moldova) – 7.0 puncte.
Înaintea festivităţii de premiere propriu-zise, arbitrul principal al competiţiei, Radu Chirilă, a anunţat că doi şahişti care au evoluat la turneul Iaşi Open 2014 primesc titluri noi în şah, ei fiind grecul Angelos Sandalakis (care devine maestru internaţional) şi românul Tiberiu-Marian Georgescu, care şi-a îndeplinit a treia normă de mare maestru.  
A urmat apoi festivitatea de premiere coordonată de Vasile Manole, pe diverse categorii de participare şi la care au oferit premiile celor laureaţi domnii Giorgios Makropoulos, Sorin Iacoban, Alexandru Cişman şi doamna Margareta Perevoznic.
Printre cei premiaţi, în afară de câştigătorul Openului A (Axel Bachmann) şi urmaşii lui în clasamentul final, au mai primit distincţiile turneului ieşean Corina-Isabela Peptan (România, locul 1 în clasamentul feminin), Angelos Sandalakis (Grecia, locul 1 în clasamentul cu ELO sub 2450), Alexandru-Francisc Kutnik (România, locul 1 în ierarhia cu ELO sub 2200), Alexandru Călin (România, locul 1 în clasamentul cu ELO sub 2000), Ştefan-Răzvan Matei (România, locul 1 în ierarhia cu ELO sub 1800), Miruna-Daria Lehaci (România, de la CS Politehnica Iaşi, locul 1 la ELO sub 1600), Aravindh Chithambaram Vr. (India, locul 1 la juniorii sub 16 ani, clasat pe locul 32 la general, cu 6 puncte).
La turneul B, în afară de primii şase clasaţi, în frunte cu ieşeanul de 10 ani Rareş Plugaru, de la ACS Philidor, au mai primit premii primii clasaţi la categoriile sub 10 ani şi sub 8 ani.
A mai fost premiat şi cel mai tânăr participant în cadrul competiţiei ieşene, el fiind copilul Andrei Ungureanu (5 ani şi 4 luni, de la CS Politehnica Iaşi), fiul antrenorului Vlad Ungureanu ! Iar premiul seniorilor a fost oferit marelui maestru Mihai Şubă (67 ani), de la CSU Braşov.
La finalul festivităţii de premiere, în direct pe postul Radio România Iaşi, într-o relatare coordonată de Dan Teodorescu în cadrul rubricii SPORT BLITZ, ieşeanii Vlad Ungureanu şi Alina L’ami au adresat cuvintele de laudă participanţilor şi organizatorilor, mulţumind tuturor celor care au susţinut şi mediatizat turneul internaţional de şah „Iaşi Open 2014”.

* Rareş Plugaru, un campion care nu ştie să zâmbească !

La doar 10 ani, născut pe 10 mai 2004 şi component al ACS Philidor Iaşi, acolo unde este antrenat de Adrian Grigore, elevul în clasa a III-a a Şcolii generale „Alexandru cel Bun” din Iaşi, Rareş Plugaru, a câştigat en-fanfare turneul B din cadrul „Iaşi Open 2014”, cu 8 puncte obţinute în cele 9 partide disputate.
- Rareş, ai devenit virtual câştigător chiar înaintea ultimei runde, când ai avut 8 puncte din 8 posibile. Ai pierdut apoi în ultima rundă şi ai „oferit” putem spune locul 2 colegei de întrecere din Republica Moldova, Valeria Mocanu, mai mare cu doi ani decât tine...
- Nu am oferit nimic, ea  a muncit mult ca să obţină victoria în faţa mea !
-  De cât timp faci şah Rareş şi dacă în familia ta mai joacă cineva şah ?
- Fac şah încă de la grădiniţă şi am început cu 4-5 ani în urmă. Mai joacă şah şi sora mea geamănă, Maria Plugaru.
- Ce este şahul pentru tine, Rareş ?
- Şahul este un sport în care trebuie să ai ambiţie, seriozitate şi trebuie multă muncă.
- Ai idoli în şah ?
- Încă nu am idoli, pot spune, dar îmi place cum joacă campionul norvegian Magnus Carlsen.  
- Cine te susţine în sportul pe care îl practici ?
- Mama Cristina, care este educatoare, tatăl Marius, care lucrează la Pompieri. La şcoală mă susţin colegii şi doamna dirigintă Artenie Greta.
- La câte turnee de şah ai jucat până acum, Rareş ?
- Cred că sunt vreo 80 de turnee în care am jucat şi unde am câştigat circa 20 de premii.
- Acest turneu câştigat la „Iaşi Open 2014” a fost cel mai important pentru tine ?
- Nu, am avut cred eu reuşite şi mai mari. De exemplu, la concursul adulţilor din acest an, Cupa Moldovei, de la Hotelul Moldova, acolo unde Radio România Iaşi a fost unul dintre organizatori. Acolo am fost declarat cel mai bun şahist junior de la Iaşi.
- Ce concurs urmează pentru Rareş Plugaru, campion la doar 10 ani ?
- În vară voi participa la un concurs internaţional în Cehia.
- O ultimă întrebare, poate una mai specială. Rareş, tu ştii să râzi sau măcar să zâmbeşti ?
- Da, încerc !
Au urmat apoi câteva fotografii cu Rareş Plugaru, acolo unde nici un muşchi nu s-a mişcat pe faţa lui. Poate data viitoare, căci timp mai este...
DAN TEODORESCU (Vezi şi Galeria Foto de pe site)

* CS CFR Iaşi are şi o secţie de şah, care în perioada anterioară a organizat turnee importante la sala de la Clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă, în parteneriat cu CS Politehnica Iaşi şi AJ Şah Iaşi şi unde au evoluat sportivi importanţi din România, inclusiv ieşeanca Alina Motoc-L'ami.

Cu ocazia turneului internaţional “Iaşi OPEN 2014”, în sala mare a Primăriei Municipiului Iaşi a avut loc joi, 10 mai, o conferinţă de presă, din prezidiul ei făcând parte viceprimarul Mihai Chirica, deputatul şi preşedintele FR Şah Sorin Iacoban, vicepreşedintele FR Şah şi preşedintele AJ Şah Iaşi Vasile Manole, marea şahistă ieşeană Alina L’ami (fostă Motoc), antrenorul de şah Vlad Ungureanu, directorul Şcolii generale nr. 22 “Bogdan Petriceicu Haşdeu” Iaşi Ionel Nechifor şi actualul consilier al DJST Iaşi şi posibil viitorul director Alexandru Cişman.
În alocuţiunea sa, viceprimarul Mihai Chirica a menţionat: “Cu ocazia acestui turneu, Iaşul este acum şi capitală a şahului pe plan mondial. Şahul a devenit obiect de studiu în şcoala românească, iar Iaşul va fi judeţul pilot în implementarea şahului, ca obiect opţional în şcoli. Salutăm, de asemenea, viitoarea prezenţă la Iaşi, pe 18 mai, a preşedintelui FIDE, Kirsan Ilyumzhinov, fost şef de stat”.
În continuare, deputatul şi preşedintele FR Şah, ieşeanul Sorin Iacoban, a mai spus: “Iaşi OPEN 2014 este cea mai mare competiţie de şah din Sud-Estul Europei, cu premii de 25.000 euro. Pentru a implementa şahul în şcoli avem nevoie şi de seturi de şah, mai ales în mediu rural, dar şi de cadre didactice care vor preda şahul în şcoală. Vom mări baza de selecţie cu şahul în şcoli, iar pe viitor sper că vom avea şi noi, românii, un campion mondial de şah la seniori”.
Vădit obosită după călătoriile în întreaga lume pe care le face cu ocazia turneelor de şah la care participă, ieşeanca Alina L’ami nu va putea evolua la Iaşi OPEN 2014, dar va fi alături de şahişti şi de soţul său, olandezul Erwin L’ami, al doilea favorit în turneul profesioniştilor. “Mă bucur că am ajuns acasă şi încep să mă reobişnuiesc cu fusul orar. Sunt foarte obosită după concursurile la care am participat, inclusiv în Siberia, şi din această cauză nu mai pot juca la mine acasă, la Iaşi. Dar îi voi ţine pumnii soţului meu în turneul de la Iaşi. Inclusiv Gari Kasparov a remarcat că în România şahul a intrat în şcoli, ca obiect opţional de studiu, cu note în catalog !”, a declarat Alina L‘ami.
În final, Vasile Manole a prezentat datele tehnice ale competiţiei ieşene şi a urat mult succes participanţilor, cu precizarea că la Iaşi vor fi prezenţi 25 de mari maeştri şi 32 de maeştri internaţionali.    
Turneul Internaţional de Şah “Iaşi OPEN 2014” este organizat de Asociaţia Judeţeană de Şah Iaşi împreună cu Primăria Municipiului Iaşi, Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iaşi, Federaţia Română de Şah, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Iaşi şi CS Politehnica Iaşi. La Sala Polivalentă din Iaşi, acolo unde intrarea spectatorilor va fi liberă, primele 8 runde ale competiţiei vor debuta la ora 16.00, iar ultima la ora 9.00.

* Deschidere oficială la “IAŞI OPEN 2014” la şah

Sâmbătă, 10  mai, la Sala Polivalentă s-a dat startul la cea mai puternică competiţie de şah din România şi din Sud-Estul Europei - “Iaşi OPEN 2014”. Timp de nouă zile, pe două secţiuni în cazul şahului clasic (Openul A al profesioniştilor şi Turneul B dedicat copiilor), în perioada 10-18 mai, Sala Polivalentă din Iaşi va găzdui circa 400 de şahişti din 25 ţări ale lumii, care se vor întrece pe durata a 9 runde.
La festivitatea de deschidere de sâmbătă au fost prezenţi, printre alţii, prefectul Romeo Olteanu, deputatul şi preşedintele FR Şah Sorin Iacoban, consilierul în MTS Vasile Cîtea, preşedintele CS Politehnica Iaşi Leonida Antohi, consilierul DJST Iaşi Alexandru Cişman, directorul Şcolii generale nr. 22 “Bogdan Petriceicu Haşdeu” Iaşi Ionel Nechifor, festivitatea fiind coordonată de Vasile Manole, vicepreşedintele FR Şah şi preşedintele AJ Şah Iaşi, iar detaliile tehnice oferite de arbitrul Radu Chirilă.
După ce mica şahistă în vârstă de 8 ani Maria Emilia Mihuţ, de la CS Politehnica Iaşi, a cântat LIVE Imnul României, au urmat alocuţiunile oficialităţilor locale, din care menţionăm următoarele:
- Sorin Iacoban: “Vă mulţumesc pentru prezenţă, iar cu această ocazie Iaşul devine capitală de şah europeană. Am făcut eforturi mari pentru organizarea acestui open de şah, dar suntem mândri că putem face acest lucru. Cel mai bun să câştige !”;
- Romeo Olteanu: “Vă urez bun venit în capitala Moldovei româneşti. Organizarea turneului de şah la Iaşi este un lucru foarte important şi este ca o recunoaştere a valorii şcolii de şah ieşene. Îi felicit pe organizatori, felicit preşedintele Federaţiei Române de Şah Sorin Iacoban. Urez mult succes participanţilor, iar prin faptul că şi eu practic un joc al minţii, bridge-ul, vă urez ca cel aflat acum în cea mai bună formă să câştige !”.
A urmat apoi la masa nr. 1 din cadrul Openului A prima mutare demonstrativă din cadrul turneului, la masa de joc aflându-se prefectul Romeo Olteanu şi deputatul ieşean Sorin Iacoban.
Alături de cei menţionaţi s-au mai aflat şi alţi doi ieşeni care au avut o contribuţie importantă în organizarea turneului din străvechea capitală a Moldovei, profesorii Vlad Ungureanu şi Vladimir Danilov, primul fiind şi preşedintele Comisiei “Sport în şcoală”, iar ultimul fiind şi secretarul general al FR Şah.

* Prima rundă s-a încheiat cu rezultate normale, fără multe surprize !

Tot sâmbătă şi tot la Sala Polivalentă s-au derulat partidele primei runde din Openul A. Principalele rezultate au fost: Lysyj Igor (favoritul nr. 1 al turneului) - Ambru Dan-Călin 1-0; Anuţa Elefterie-Laurenţiu - L'ami Erwin (nr. 2, jucătorul olandez fiind soţul şahistei ieşene Alina L’ami, fostă Motoc) 0-1; Lupulescu Constantin (nr. 3) - Gavrilescu David 1-0; Kovalenko Igor (nr. 5) - Salim Riza 0,5-0,5; Giţu Paula-Alexandra - Bok Benjamin (nr. 6) 0-1; Iordăchescu Viorel (nr. 7) - Vartolomei Victor 1-0, Amarandei Rareş-Georgian - Bachmann Axel (nr. 8) 0-1; Jianu Vlad-Cristian (nr. 9) - Pitică Silviu Valentin 1-0, Rădulescu Gabriel - Fier Alexandr (nr. 10) 0-1; Pârligras Mircea-Emilian (nr. 13) - Chetrari Nikita 1-0; Sandu Dinu - Peptan Corina-Isabela (nr. 31) 0-1; Bulmaga Irina (nr. 44) - Pop Ioan 1-0; Fotache Tudor-Felix - Ciobanu Camelia-Adriana (nr. 71) 0-1;
Lehaci Miruna-Daria (nr. 197) - Turcu Iulian (nr. 91, candidat de maestru) 1-0 (!!!); Apostol Alin-Ghiocel - Mihuţ Maria-Emilia (nr. 208, fetiţa de 8 ani care a cântat imnul) 1-0.
În turneul B dedicat copiilor, principalele rezultate din runda inaugurală au fost: Alexandru Ştefan - Schitco Ivan (Rep. Moldova, primul favorit) 0-1; Nechita Vlad-Mihai - Bîrsanu Marius 1-0; Chiriac Daniel - Bighiu Rareş 0-1; Mocanu Valeria - Cioran Ioan 1-0; Cojocaru Nicoleta - Ţugurlan Ionuţ-Cristian 0-1; Mihai Cristian - Costaş Matei-Alexandru 1-0.

* 125 de participanţi în turneul blitz, în direct pe TVR 3

În turneul blitz s-au înscris 125 de şahişti, primii 12 favoriţi fiind, în ordine: Kovalenko Igor (LETONIA), Nevednichy Vladislav (CS AEM Luxten Timişoara), Kovchan Alexander (UCRAINA), Fier Alexandr (BRAZILIA), Nanu Costică-Ciprian (CS Dinamo Bucureşti), Manolache Marius (CS Studenţesc Medicina Timişoara), Mateuţă Gabriel (CS Politehnica Iaşi), Ankit R. Rajpara (INDIA), Manea Alexandru (CSM Lugoj), Danilov Vladimir (CS Politehnica Iaşi), Ungureanu Vlad (CS Politehnica Iaşi), Doncea Vladimir(ACS De Şah Apa Nova Bucureşti).
Turneul blitz va avea loc la Palas Mall, în data de 11 mai, transmis în direct de TVR 3, de la ora 12.00, în premieră mondială pentru un post de televiziune !
Premiile puse în joc la turneul ieşean sunt de 25.000 euro, care vor fi împărţiţi astfel: 21.000 euro pentru turneul principal (Open A), 1.500 euro pentru turneul B (pentru copii) şi alţi 2.500 euro pentru turneul blitz.
Pe 18 mai va fi prezent la Iaşi, cu ocazia IAŞI OPEN 2014, şi preşedintelui FIDE, Kirsan Ilyumzhinov, fost şef de stat.
DAN TEODORESCU (vizionaţi şi galerie foto de pe acest site)

În cadrul Adunării Generale extraordinare de alegeri a Federaţiei Române de Şah, programată duminică, 22 septembrie 2013, la sediul Ministerul Tineretului şi Sportului, ieşeanul Sorin Avram Iacoban (FOTO) a obţinut 86 de voturi şi a devenit preşedintele FR Şah. Un număr de 69 voturi a revenit bucureşteanului Romeo-Cristian Erbaşu, iar 3 lui Victor Teodor Iovici.
Ieşeanul Sorin Avram Iacoban este deputat în Parlamentul României şi Preşedintele onorific al Secţiei de şah din cadrul Clubului Sportiv Universitar Politehnica Iaşi.
Printre obiectivele noului preşedinte se află dezvoltarea şahului la nivel de masă şi introducerea acestui sport în şcoli, atragerea de resurse financiare suplimentare, inclusiv de fonduri ale Uniunii Europene, încurajarea colaborării la nivel local între asociaţiile de şah şi autorităţile judeţene şi municipale.
Cei doi vicepreşedinţi ai Federaţiei sunt Vasile Manole (din Iaşi) şi Corneliu Paşcalău (din Timişoara). În Consiliul Director al FR Şah au fost aleşi Câmpeanu Alin Vivian, Candea Daniel, Iordache Claudiu Badea, Jugaru Lucian, Nanu Costică Ciprian şi Stere Marian.
"Am candidat sub deviza şi mă bucur că am primit votul de încredere al colegilor mei. A fost de fapt o luptă între Bucureşti şi provincie, iar Iaşul are de acum două locuri de frunte în conducerea federaţiei, la nivel de preşedinte şi vicepreşedinte. După cum se spune cam pestre tot, capitala şahului românesc este la Iaşi şi era normal ca şi conducerea federaţiei să fie una ieşeană. În două săptămâni vom face şi un program pentru introducerea şahului în şcoli, de acest lucru se ocupă un alt ieşean, Vlad Ungureanu, şeful comisiei şahul în şcoală.  Vom prevedea în statut şi funcţia de preşedinte de onoare, funcţie pe care intenţionăm să i-o propunem marei maestre Elisabeta Polihroniade. Mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut şi în special echipei de la Iaşi", ne-a declarat deputatul Sorin Iacoban, noul şef al şahului românesc.

* Ieşeanca Irina Bulmaga conduce ostilităţile la “Mondialul” de şah din Turcia

De menţionat că, în aceste zile, România este reprezentată cu mult succes la Campionatul Mondial de Şah pentru tineret (U 20), ce se desfăşoară până pe 27 septembrie 2013 în Kocaeli (Turcia), de către sportivii Robin-Alexandru Dragomirescu şi Irina Bulmaga.
În runda a IX-a, Irina Bulmaga (CS Politehnica Iaşi) a învins-o pe Alina Kashlinskaya (Rusia, ELO 2434), favorita numărul 1 pe lista de start, asigurându-şi astfel poziţia de lideră a turneului, cu 7,5 puncte, cu doar 4 runde înainte de final. Luni, în runda cu nr. 10, cu piesele negre, Irina Bulmaga (ELO 2387, a cincea favorită la începutul competiţiei) se va confrunta cu ocupanta locului 2, Aleksandra Goryachkina (Rusia, ELO 2418), care a cumulat până acum 7,0 puncte.
După 9 runde, în turneul open, românul Robin-Alexandru Dragomirescu ocupă locul 21, cu 6,0 puncte al activ. În a zecea rundă a turneului mondial masculin, cu piesele negre, românul Dragomirescu (ELO 2349) îl va întâlni astăzi pe  rusul Andrey Stukopin (ELO 2522).
DAN TEODORESCU

Iozefin PauletÎn intervalul 7-9 martie, secţia de şah Poli-CFR-Cotnari Iaşi organizează prima etapă din Grand Prix-ul Iaşului în sportul minţii. Cu această ocazie, CS CFR Iaşi îşi inaugurează sala de şah de la clubul CFR de la Râpa Galbenă, acolo unde va avea loc competiţia, sub arbitrajul antrenorilor ieşeni Vasile Manole, Vlad Ungureanu şi Vladimir Danilov.

Continuare...