Box

Benone Marcu, un vis spulberat la debut de Europene

Campionatele Europene de box de la Liverpool au programat duminică, pe 9 noiembrie, primele meciuri din cadrul categoriei 48 kg, acolo unde a fost prezent în competiție, din partea României, pugilistul clubului CFR-CSȘ Unirea Iași, Benone Marcu, însoțit în Anglia de antrenorul ieșean Nicu Brânzei

Din păcate, la debut într-un Campionat European al seniorilor, ieșeanul Benone Marcu a pierdut la puncte (scor: 1-4) în fața turcului Eerhat Pehlivan, după un meci “tacticizat” și în care s-au dat puțini pumni!

În celelalte meciuri din preliminarii am înregistrat rezultatele: Denys Shkarubo (Ucraina) bate la puncte cu scorul de 16-8 pe Lukasz Maszczyk (Polonia) și Sergey Kazakov (Rusia) bate la puncte cu scorul de 9-1 pe Alfonso Pinto (Italia).

Sferturile de finală ale cat. 48 kg programează confruntările Darran Langley (Anglia) - Hovanncs Danielyan (Armenia), Anton Bekish (Belarus) - Istvan Ungvari (Ungaria), Jose de la Nieve Linares (Spania) - Denys Shkarubo (Ucraina) și Eerhat Pehlivan (Turcia) - Sergey Kazakov (Rusia).

Oricum, chiar dacă îl învingea pe Eerhat Pehlivan, Benone Marcu avea o misiune imposibilă în sferturi, acolo unde l-ar fi întâlnit pe multiplul campion mondial Sergey Kazakov, din Rusia!

Dan TEODORESCU
 

Benone Marcu, în preliminariile categoriei 48 kg la Europene

Pe 6 noiembrie au avut loc la Liverpool, în Anglia, deschiderea oficială, cântarul și tragerile la sorți din cadrul Campionatelor Europene de box pentru seniori

În cadrul categoriei 48 kg, printre cei 11 participanți se află și boxerul Benone Marcu, de la CFR-CSȘ Unirea Iași, singurul pugilist ieșean participant la competiția din Marea Britanie. Însoțit de antrenorul Nicu Brânzei, el a ajuns în Anglia cu “bani de împrumut” și cu ajutorul colegului Cristian Hodorogea, care domicilează de mai mulți ani în Anglia și participă la galele de box profesionist. În preliminariile cat. 48 kg, Benone Marcu va întâlni pe turcul Eerhat Pehlivan, câștigătorul din acest meci urmând a întâlni în sferturile de finală pe învingătorul dintre Alfonso Pinto (Italia) și Sergey Kazakov (Rusia). Al treilea meci din preliminarii este cel între Denys Shkarubo (Ucraina) și Lukasz Maszczyk (Polonia), câștigătorul lui urmând a se lupta în sferturi cu spaniolul Jose de la Nieve Linares. Celelalte două confruntări din sferturile de finală sunt Darran Langley (Anglia) - Hovanncs Danielyan (Armenia) și Anton Bekish Belarus) - Istvan Ungvari (Ungaria). Celelalte întâlniri ale pugiliștilor români la CE Liverpool, în urma tragerilor la sorți care au avut loc până la ora prânzului, sunt:

- cat. 54 kg (turul 2): Veronel Tarău (de la Pandurii Tg. Jiu) - Mateusz Mazik (Polonia);

- cat. 57 kg (turul 2): Bashir Hassan (Suedia) - Iulian Stan (Steaua București); 

- cat. 60 kg (preliminarii): Lyubomir Marjanovich (Serbia) -

Georgian Popescu (Petrom Petrolul Ploiești);

- cat. 64 kg (preliminarii): Dimitry Levin (Israel) – Ionuț Gheorghe (Farul Constanța).

Vor mai participa la competiția de la Liverpool pugiliștii Flavius Bia (cat. 69 kg, LPS Timişoara), Roland Gavril (cat. 75 kg, FCM Bacău), Constantin Bejenaru (cat. 81 kg, FCM Bacău) și Petrișor Gănănău (cat. 91 kg, Pandurii Tg Jiu).

Dan TEODORESCU
 

Benone Marcu ar putea participa la Europenele de la Liverpool

La Complexul Sportiv Lia Manoliu din Capitală au avut loc câteva meciuri de selecţie pentru alcătuirea echipei României, în vederea participării la Campionatele Europene de box de la Liverpool (Anglia), din luna noiembrie

Continuare...

 

Boxerii lui Nicu Brânzei s-au impus la “Cupa CFR-Iaşi 600”

Timp de două zile, cu ocazia Sărbătorilor Iaşului de Sf. Cuviioasa Parascheva, Sala CSM a găzduit “Cupa CFR-Iaşi 600” la box, cu participarea a peste 30 de pugilişti de la cluburile CFR-CSŞ Unirea Iaşi, Progym Gheorghieni, CSM Roman, CSM Florconstruct Suceava, Voinţa Cluj şi Torpedo Zărneşti.

Continuare...

 

Benone Marcu, la un pas de Europenele de box de la Liverpool

Sâmbătă, la Focșani, a avut loc finala mică (pentru locurile 3-4) din cadrul Cupei Federației la box pe echipe/regiuni.

Cele două combatante au fost Moldova și Dobrogea, prima condusă din colțul ringului de antrenorul Relu Auraș, iar a doua de Ilie Dăscalu. La finalul disputei, Moldova a învins Dobrogea cu scorul de 23-17, după ce patru întâlniri nu s-au disputat din lipsă de adversari, câte doi de fiecare grupare.

Continuare...

 

Boxerii ceferişti ieşeni se afirmă la Cupa Lacu Roşu

Timp de două zile, pe 20 şi 21 septembrie, la Gheorghieni, în organizarea clubului Progym din localitate, a avut loc Cupa Lacu Roşu la box, la startul competiţiei fiind prezente peste zece cluburi din ţară, printre care şi CFR-CS{ Unirea Iaşi. Printre cei 60 de sportivi prezenţi la competiţia de la Gheorghieni, s-au aflat şi patru pugilişti ceferişti ieşeni, cei care au reuşit să urce cu toţii pe prima treaptă a podiumului de premiere, chiar dacă, la cat. 51 kg, Alexandru Marin nu a avut nici un adversar pe ring, cu toţii refuzând să boxeze în faţa unui boxer valoros, după cum ne-a declarat antrenorul ieşean Nicu Brânzei. Ceilalţi trei laureaţi ai clubului ceferist moldav au fost Benone Marcu (cat. 48 kg seniori), Tudor Marin (cat. 44 kg cadeţi) şi Gheorghe Jugan (cat. 42 kg cadeţi). “A fost o întrecere de bună valoare tehnică, în care boxerii pe care îi antrenez şi-au demonstrat din nou valoarea. Îmi pare rău că Alexandru Marin nu a avut adversar pe ring şi că organizatorii nu au reuşit să convingă pe nimeni să boxeze contra lui. Dar îmi pare foarte bine că Benone Marcu s-a remarcat din nou într-o competiţie puternică şi că el ar putea reprezenta România la viitoarele Europene de box de la Liverpool, dacă va fi şi selecţionat în lotul naţional!”, ne-a mai declarat antrenorul ieşean Nicu Brânzei, cel care s-a bucurat enorm de cadoul primit de la gazdele manifestării, o imensă... pălărie mexicană!
Dan TEODORESCU
 
Mai multe articole...