Box

Benone Marcu, felicitat de Lucian Bute după cucerirea titlului naţional

Pugilistul Clubului Sportiv CFR-CSŞ Unirea Iaşi a câştigat marea finală din cadrul categoriei 48 kg, de la Arad, în ziua când tatăl său a decedat la 69 ani, în urma unei boli necruţătoare

Succesul lui Benone Marcu la Campionatele Naţionale de la Arad a fost unul aşteptat şi mult dorit de colegii de la clubul sportiv CFR Iaşi şi mai ales de antrenorul său Nicu Brânzei. După patru victorii consecutive, Benone Marcu a cucerit titlul naţional pe 2009, repetând performanţa din 2007 şi luându-şi astfel revanşa în faţa lui Marius Hondaru, cel care îi suflase titlul naţional pugilistului ieşean în 2008, chiar la el acasă. Din păcate, succesul lui Marcu la Arad a fost urmat de o veste groaznică primită chiar în acea zi de 1 august, atunci când tatăl lui Benone, Cozma Marcu, a decedat într-un spital din judeţul Vrancea, în urma unei ciroze necruţătoare. Antrenorul Nicu Brânzei şi vicepreşedintele FR Box Vasile Câtea au hotărât să-l anunţe pe Benone Marcu de moartea tatălui său doar după festivitatea de premiere de la Arad, chiar dacă pugilistul ieşean bănuia ceva după unele discuţii telefonice avute cu membrii familiei sale, în toată săptămâna care a trecut. Ajuns astăzi la Iaşi, Benone Marcu şi antrenorul său Nicu Brânzei s-au întâlnit cu preşedintele clubului sportiv CFR Iaşi, George-Radu Pipa, care i-a acordat campionului ceferist tot ajutorul financiar de care a avut nevoie, plus un premiu de excelenţă pentru titlul naţional cucerit la Arad.

Continuare...

 

Benone Marcu, boxerul de aur al Clubului Sportiv CFR

Din păcate, în ziua cînd boxerul ceferist ieşean a devenit campionul naţional al categoriei 48 kg, tatăl său a decedat!!!

La Arad s-au derulat sâmbătă finalele Campionatelor Naţionale de box pentru seniori. În cadrul categoriei 48 kg, pugilistul Benone Marcu (CFR-CSŞ Unirea Iaşi) l-a învins la puncte pe Marius Hondaru (Metrotex Bucureşti) şi a devenit campion naţional pentru a doua oară în carieră, după titlul cucerit în 2007. La scorul final de 4-4, maşina de punctaj l-a dat învingător pe Marcu în faţa lui Hondaru, pentru mai multe lovituri date adversarului, după cum ne-a explicat vicepreşedintele FR Box Vasile Câtea, prezent la competiţia de la Arad. Cu această ocazie, Benone Marcu şi-a luat revanşa în faţa lui Marius Hondaru, cel care, anul trecut, chiar la Iaşi, îi suflase boxerul ceferist titlul naţional chiar în fieful său. După festivitatea de premiere şi cucerirea medaliei de aur pentru titlul de campion naţional, din păcate, Benone Marcu a primit o veste groaznică, tatăl său decedând în cursul acestei zile de sâmbătă, 1 august. Cu lacrimi în ochi, antrenorul ceferist ieşean Nicu Brânzei ne-a declarat: “Nu pot să vă spun decât atât, în ziua când Benone a ieşit campion naţional, tatăl său a murit! Mai multe nu pot să spun în acest moment...”. Referitor la acest caz, preşedintele CS CFR Iaşi, George-Radu Pipa a menţionat: “Felicitări lui Benone pentru un nou titlu naţional cucerit în competiţia dură de la Arad, acolo unde a învins în toate cele patru meciuri disputate. Clubul nostru îl va ajuta pe acest boxer muncitor şi talentat să treacă peste groaznicul necaz din familia sa şi promit să-i acordăm tot sprijinul moral şi material de care are nevoie!”.

* Două medalii de aur şi una de argint pentru boxul ieşean

Tot sâmbătă, în cadrul finalei categoriei 64 kg, ieşeanul Traian Lupu (CSM-Gladiatorul) l-a învins pe renumitul Ionuţ Gheorghe (Farul Constanţa) la puncte, cu scorul de 8-5 şi a devenit şi el campion naţional. Un alt ieşean medaliat la Naţionalele de box de la Arad a fost Mihai Nistor (cu dublă legitimare Nicolina-Dinamo Bucureşti), care a cucerit bronzul categoriei 91 kg, după ce a pierdut în semifinale în faţa galonatului Petrişor Gănănău (Pandurii Tg. Jiu). “Boxul ieşean a cucerit la Arad două medalii de aur şi una de bronz. Campionii sunt Marcu şi Lupu, iar Nistor a luat bronzul. A fost un rezultat pozitiv pentru boxul ieşean. În altă ordine de idei, menţionez că suntem cu toţii alături de Benone Marcu şi îl încurajăm tot timpul să treacă peste necazul din familia sa!”, a mai declarat, în final, Vasile Câtea, vicepreşedintele FR Box, preşedintele clubului CSM Iaşi şi preşedintele Asociaţiei Judeţene de Box de la Iaşi.

Dan TEODORESCU

 

Benone Marcu boxează pentru aurul naţional

Vineri seară, la Campionatele Naţionale de box pentru seniori de la Arad, s-au derulat semifinalele competiţiei

În cadrul categoriei 48 kg, pugilistul Benone Marcu (CFR-CSŞ Unirea Iaşi) l-a învins clar la puncte, cu o decizie de 6-0 pe Romeo Buhuşi, de la Torpedo Zărneşti. În cealaltă dispută a categoriei, bucureşteanul Marius Hondaru, de la CS Metrorex, s-a impus şi el la puncte în faţa lui Ovidiu Berceanu, boxer la clubul CSM Reşiţa. Sîmbătă seară, pe 1 august, începând cu ora 19.00, în debutul galei finale, Benone Marcu se va confrunta cu Marius Hondaru, într-o reeditare a finalei a anul trecut, de la Iaşi, atunci când sportivul de la Metrorex s-a impus cu greutate în faţa boxerului ceferist, chiar la el acasă. “Ne dorim revanşa în faţa lui Hondaru şi dacă Benone va respecta indicaţiile primite va redeveni campion, exact ca în 2007”, ne-a declarat de la Arad Nicu Brânzei, antrenorul de box al clubului sportiv CFR-CSŞ Unirea Iaşi. Tot în această seară, la Arad, alţi doi sportivi ieşeni vor parcurge galele semifinale, astfel: Traian Lupu, sportiv pregătit de antrenorii Constantin Dreer şi Dumitru Agavriloaie la CSM-Gladiatorul Iaşi, va boxa în cadrul categoriei 64 kg cu Ionuţ Stoica (CSO Ianca Brăila), iar Mihai Nistor (Nicolina Iaşi / Dinamo Bucureşti, antrenor Nicolae Chipirog), va trebui să treacă de puternicul Petrişor Gănănău (Pandurii Tg. Jiu) în cadrul categoriei 91 kg.

Dan TEODORESCU

 

A doua victorie pentru ceferistul Benone Marcu

Vineri au fost programate la Arad sferturile de finală ale Campionatelor Naţionale de box pentru seniori.

În cadrul categoriei 48 kg, ieşeanul Benone Marcu, de la clubul CFR-CSŞ Unirea l-a învins la puncte, cu o decizie de 7-4 pe pugilistul Andrei Dragomir, de la CSM Reşiţa. A fost al doilea succes consecutiv al elevului antrenorului ieşean Nicu Brânzei în cadrul competiţiei de la Arad, Benone Marcu promovând astfel în semifinalele turneului şi asigurându-şi încă de pe acum o medalie de bronz. Vineri seară, în penultimul act al competiţiei, Benone Marcu va încrucişa mănuşile cu Romeo Buhuşi (CS Torpedo Zărneşti), în cealaltă semifinală fiind programat meciul dintre Marius Hondaru (Metrorex Bucureşti) şi Ovidiu Berceanu (CSM Reşiţa). “Ne dorim foarte mult calificarea în finala categoriei 48 kg, acolo unde Benone Marcu doreşte să-şi ia revanşa în faţa lui Marius Hondaru, care este şi el favorit în lupta din semifinale. Dacă anul trecut, la Iaşi, Hondaru l-a învins pe Benone Marcu în finală şi a devenit campion, acum, la Arad, dorim să fie invers! Nu uităm însă că disputa din semifinale, contra lui Buhuşi, trebuie tratată mâine cu toată seriozitatea, adversarul lui Marcu fiind un tânăr sportiv plin de talent în lupta din ring”, ne-a declarat în această seară de 30 iulie, direct de la Arad, antrenorul ieşean Nicu Brânzei. Să mai menţionăm că ieri seară, în sferturile de finală ale categoriei 54 kg, Vasile Cristescu (CFR-CSŞ Unirea Iaşi) a fost învins prin abandon în repriza 3 de către Mihai Lazăr, de la CSM Reşiţa.

Dan TEODORESCU

 

Un prim succes pentru pugilistul Benone Marcu

Timp de o săptămână Aradul va fi gazda Campionatelor Naţionale de seniori la box. Localnicul Adolf Ivanovici a reuşit să convingă Federaţia Română de Box să organizeze finalele la cele 11 categorii la Arad, care tinde astfel să devină un important centru al sportului cu mănuşi din ţara noastră.

Vor urca treptele ringului peste 150 de pugilişti din toată ţara, printre ei aflându-se şi ieşenii Benone Marcu (cat. 48 kg) şi Vasile Cristescu (cat. 54 kg), de la clubul CFR-CSŞ Unirea, asistaţi la colţul ringului de antrenorul Nicu Brânzei. „Galele vor avea loc în fiecare seară, de la ora 18:00, iar finalele se vor disputa sâmbătă, începând cu ora 19:00. Intrarea în Sala Polivalentă va fi liberă, pentru a avea cât mai mulţi spectatori”, a declarat Adolf Ivanovici, preşedintele Box Club UVVG. La competiţia pugilistică de la Arad sunt prezenţi şi cei şapte boxeri care vor reprezenta România la viitoarele Campionate Mondiale de la Milano, din Italia. printre ei fiind şi Traian Lupu (CS Gladiatorul Iaşi), la cat. 64 kg. “Aceste Campionate Naţionale sunt o ultimă repetiţie pentru cei şapte boxeri care vor merge la Milano, pe 1 septembrie. Vom vedea undeva dacă mai e nevoie de muncă. Obiectivul nostru la Mondialele din Italia este cucerirea a două sau trei medalii”, a menţionat Valentin Vrânceanu, coordonatorul lotului naţional de box pentru seniori. Din partea FR Box este prezent la Arad şi ieşeanul Vasile Câtea, vicepreşedintele forului naţional.
Gala de astăzi, 28 iulie, a debutat cu meciul de la cat. 48 kg, dintre Benone Marcu (CFR-CSŞ Unirea Iaşi) şi Silviu Costea (Steaua Bucureşti), ultimul fiind asistat la colţul ringului de binecunoscutul Alec Năstac. După o dispută echilibrată pe durata a 3 reprize a câte 3 minute fiecare, Benone Marcu s-a impus la puncte, cu 4-1, în faţa boxerului de la Steaua. “A fost un meci aprig, după prima repriză era 0-0, după a doua 1-1, dar elevul meu s-a detaşat la 4-1 la puncte, în ultima rundă. Joi, în sferturile de finală, Benone Marcu va lupta contra lui Alexandru Dragomir, de la CSM Reşiţa, şi dacă va învinge va avea asigurată medalia de bronz”. Să mai menţionăm că miercuri, pe 29 iulie, un alt sportiv ceferist ieşean, Vasile Cristescu, va lupta în sferturile de finală ale categoriei 54 kg cu Mihai Lazăr, tot de la CSM Reşiţa, după cum ne-a declarat în direct de la Arad antrenorul Nicu Brânzei, care speră să revină de la Naţionalele de box cu două medalii, câte una pentru fiecare elev de-al său, iar Benone Marcu o doreşte chiar pe cea de aur!
Dan TEODORESCU

 

Ceferistul ieşean Alexandru Marin va boxa la Europenele din Polonia

În perioada 14-23 august, oraşul polonez Szczecin va găzdui Campionatele Europene de box pentru tineret, acolo unde va fi prezentă şi delegaţia României, antrenorul principal al lotului tricolor fiind Constantin Foia.

Pe durata a 4 reprize a câte 2 minute fiecare, cu o pauză de un minut între ele, se va boxa la 11 categorii de greutate, acestea fiind 48 kg, 51 kg, 54 kg, 57 kg, 60 kg, 64 kg, 69 kg, 75 kg, 81 kg, 91 kg, +91  kg. Vor boxa în Polonia sportivii născuţi în anii 1991 şi 1992.
Reprezentantul României la cat. 54 kg va fi Alexandru Marin, de la clubul sportiv CFR Iaşi, antrenat de Nicu Brânzei. El şi-a câştigat acest drept în urma recentei victorii împotriva ploieşteanului Alexandru Gheorghe, în cantonamentul de la Mangalia, într-un meci de selecţie. Pe post de sparing-partener pentru componenţii lotului de tineret a fost prezent în cantonamentul de la Mangalia un alt boxer ceferist ieşean, Vasile Craiu, la categoria 51 kg. “Alexandru Marin şi-a câştigat dreptul de a merge la Europenele din Polonia, unde sper că va avea o comportare excelentă, el fiind un mare talent la doar 17 ani. Vasile Craiu rămâne şi el în viziunea lotului naţional, pentru viitoarele competiţii, după cum mi-a spus antrenorul coordonator Valentin Vrânceanu”, a menţionat antrenorul Nicu Brânzei, aflat zilele trecute pe post de spectator la turneul de tenis Trofeul Municipiului Iaşi, alături de pugiliştii săi, fraţii Alexandru şi Tudor Marin.
În altă ordine de idei, să menţionăm că boxerii de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi vor participa în perioada 27 iulie – 2 august la Campionatele Naţionale de box pentru seniori, care vor fi găzduite de municipiul Arad. Însoţiţi de antrenorul Nicu Brânzei, vor face deplasarea la competiţia de la Arad ceferiştii Benone Marcu (cat. 48 kg), Vasile Cristescu (cat. 54 kg) şi Cristi-Ionuţ Buhan (cat. 91 kg). “Sper că la Arad, Benone Marcu să redevină campionul României şi să mai cucerim un loc pe podium”, ne-a mai declarat antrenorul ieşean Nicu Brânzei.
Dan TEODORESCU

 
Mai multe articole...