Box

Adversari puternici pentru boxerii de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi

* În perioada 9-12 martie, Sala Poliavalentă ieşeană găzduieşte Cupa României la box pentru seniori, cu participarea a 85 de sportivi de la mai multe cluburi din ţară

În această dimineaţă de 9 martie, la Sala Polivalentă din Iaşi a avut loc cântarul oficial şi tragerile la sorţi ale meciurilor programate în cadrul Cupei României la box pentru seniori. Competiţia de la Iaşi programează 74 de meciuri, pe parcursul a patru zile, la 11 categorii de greutate. Astăzi vor avea loc 20 meciuri, mâine vor fi 23, în semifinalele de joi vor fi programate alte 20 de dispute, iar vineri vor avea loc finalele competiţiei, cu 11 meciuri pe „ringul magic”. Secţia de box de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi participă la competiţia din Sala Polivalentă cu 3 boxeri, cel de-al patrulea, campionul naţional al categoriei 48 kg, Benone Marcu, renunţând la participarea la Cupa României din motive obiective, el prefărând să se pregătească în ultima perioadă pentru susţinerea examenului de licenţă la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Dealul Copoului, pe care l-a absolvit cu o notă bună, de 8.00.

Continuare...

 

Marţi debutează la Iaşi Cupa României la box pentru seniori

* În intervalul 9-12 martie 2010, Sala Polivalentă din Iaşi va găzdui Cupa României la box pentru seniori, competiţie ce va reuni în ring peste 100 de pugilişti de la toate cluburile din ţară * Printre participanţi se vor afla şi trei boxeri de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi, pregătiţi de Nicu Branzei

Iaşul pugilistic va fi reprezentat de cluburile CSM-Gladiatorul, CFR-CSŞ Unirea, CSŞ Unirea-Soroceanu şi Nicolina, iar printre favoriţii la titlurile puse în joc se numără Traian Lupu (CSM-Gladiatorul, categoria 64 kg) şi Dragoş Marin (CSM-Gladiatorul, 60 kg). Din păcate, fiind în urmă cu pregătirile, campionul naţional Benone Marcu (CFR-CSŞ Unirea Iaşi, cat. 48 kg) nu va putea fi prezent la competiţia din Sala Polivalentă, pugilistul antrenat de Nicu Brânzei preferând în ultima perioadă să-şi pregătească şi să-şi susţină cu brio examenul de licenţă de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Dealul Copoului, devenind acum „DOM’ PROFESOR” cu acte în regulă! În schimb, clubul ceferist ieşean va urca pe ring doi debutanţi la categoria +91 kg (Constantin Carabinieru şi Dimitrie-Adrian Moisuc, ultimul fiind originar din Vatra Dornei), plus tânărul şi mai puţin experimentatul Vasile Cristescu (cat. 54 kg).
Referitor la competiţia de peste puţine zile, preşedintele interimar al Federaţiei Române de Box, Vasile Câtea, a declarat că iubitorii boxului din Iaşi vor avea parte de meciuri tari pe parcursul celor patru zile de competiţie. „Cupa României va reuni la Iaşi tot ce avem mai bun la nivel de seniori în ţară la momentul actual. Lotul naţional va veni la Iaşi direct din Tunisia, unde a efectuat un stagiu de pregătire. Vor fi meciuri tari, iar la categoriile 60 kg, 64 kg, 69 kg şi 75 kg anticipăm dispute foarte interesante. Turneul va fi foarte important pentru ieşeanul Dragoş Marin, care se află la primul an de seniorat, dar şi la primele meciuri oficiale la noua categorie, 60 kg, el participând la tineret la categoria 57 kg”, a declarat Vasile Câtea.
Galele de marţi, miercuri şi joi încep la ora 16.30, iar vineri sunt programate finalele, cu începere de la ora 18.00. (ÎN FOTO ARTICOL - Nicu Branzei şi Benone Marcu).
Dan TEODORESCU

 

Boxerii de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi participă la „trialul” juniorilor de la Ploieşti

* Ceferistul ieşean Marin Tudor şi-a luat revanşa în faţa lui Răzvan Vâlcea, în faţa căruia a pierdut recent finala Cupei României de juniori, la categoria 60 kg

Sâmbătă, pe 27 februarie, delegaţia boxerilor de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi, sub comanda antrenorului Nicu Brânzei, a participat la trialul lotului naţional de juniori al României, de la Ploieşti, la invitaţia antrenorului federal Valentin Vrânceanu, din cadrul FR Box. Acest trial a fost condus astăzi de selecţionerul lotului naţional de juniori al României, Relu Auraş, care doreşte cu această ocazie să formeze un nou lot naţional de boxeri juniori.
Dacă în cadrul categoriei 48 kg, ceferistul ieşean Gheorghe Jugan a pierdut la puncte în faţa lui Dănuţ Fota (CSM Craiova), în cadrul categoriei 60 kg a fost reeditată finala Cupei României de la Iaşi, competiţie desfăşurată la începutul lunii februarie 2010. De data aceasta, ieşeanul Tudor Marin (CFR-CSŞ Unirea) l-a învins la puncte pe Răzvan Vâlcea (CSŞ-CS Chimia Râmnicu Vâlcea), luându-şi astfel revanşa în faţa adversarului care i-a „suflat” medalia de aur la Cupa României, nu cu mult timp în urmă, la competiţia găzduită de Sala Grădinari din Iaşi.

Continuare...

 

Alex Marin, singurul ieşean participant la “Mondialele” de box de la Baku

* Tânărul boxer de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi este antrenat de 7 ani de Nicu Brânzei şi în prezent este unul dintre sportivii de frunte ai clubului ceferist de la “Gara Mare”

Născut la data de 29 martie 1992, la Iaşi, boxerul Alexandru Marin, de la clubul sportiv CFR-CSŞ Unirea Iaşi este unul dintre cei mai buni pugilişti ai antrenorului Nicu Brânzei, care îl pregăteşte de 7 ani la gruparea sportivă de la „Gara Mare”. De fapt, boxul în familia Marin este un sport de tradiţie, deoarece tatăl Nicolae Marin a făcut şi el box la CS Nicolina Iaşi, fratele lui Alex, Tudor Marin este şi el boxer la CFR-CSŞ Unirea Iaşi, iar vărul Dragoş Marin este un nume în boxul ieşean de la CSM-Gladiatorul, medaliat la ultimele Campionatele Mondiale.
Alex Marin face parte dintr-o familie cu 7 copii, cu cinci băieţi şi două fete. Alex este elev la Şcoala generală nr. 9 din Iaşi şi vrea să împletească pe viitor şi şcoala şi sportul. „Vreau să termin liceul, să fac apoi facultatea de educaţie fizică şi sport, deoarece îmi dau acum seama că fără şcoală nu prea eşti nimic în viaţă! Vreau să fac şi box de mare performanţă, deoarece el este un sport care îmi place foarte mult şi mă simt în elementul meu pe ring. Pot să spun că pe ring mă simt ca un REGE!”, ne-a declarat pentru început tânărul boxer Alexandru Marin, care nu peste multă vreme îşi va aniversa şi majoratul, alături de colegii de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi. 

Continuare...

 

Două medalii de aur şi una de bronz în contul boxerilor de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi

* La Cupa României de box pentru tineret de la Mangalia, medaliaţii clubului ceferist ieşean au fost Alexandru Marin, Mircea-Marius Breha şi Vasile Craiu * Primii doi menţionaţi au cucerit trofeul la categoriile 54 kg şi respectiv +91 kg

În gala finală de astăzi, 21 februarie, din cadrul Cupei României de box pentru tineret, de la Mangalia, boxerii de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi au obţinut două succese din tot atâtea posibile, Alexandru Marin şi Mircea-Marius Breha cucerind trofeele puse în joc şi medaliile de aur ale competiţiei. Astfel, în finala categoriei 54 kg, ieşeanul Alexandru Marin a câştigat clar la puncte în faţa lui Alexandru Gheorghe (Petrom Petrolul Ploieşti), iar la categoria +91 kg, ceferistul Mircea-Marius Breha l-a învins şi el la puncte pe Ovidiu Jurje (CSM Zalău).

Pierzând meciul din semifinale în faţa fostului ieşean de la CS Nicolina, Marcel Arădoaie (acum la Dinamo Bucureşti, cel care a câştigat şi trofeul la cat. 57 kg), ceferistul ieşean Vasile Craiu a rămas totuşi cu o binemeritată medalie de bronz. 
În final, putem menţiona faptul că din lotul de cinci pugilişti deplasaţi la Mangalia de către antrenorii Nicu Brânzei (principal) şi Constantin Carabinieru (secund), trei ceferişti ieşeni se întorc cu medalii (două de aur şi una de bronz), o performanţă destul de bună la acest început de sezon competiţional în boxul românesc. 
Cei care au câştigat medaliile de aur la Cupa României de box pentru tineret de la Mangalia au fost:
- Cat. 48 kg: Ştefan Caslarof (Universitatea de Vest Vasile Goldiş Arad);
- Cat. 51 kg: Maike Cioacă (Armata Craiova);
- Cat. 54 kg: Alexandru Marin (CFR-CSŞ Unirea Iaşi);
- Cat. 57 kg: Marcel Arădoaie (Dinamo Bucureşti);
- Cat. 60 kg: Amancio Paraschiv (Conpet Stelică Ploieşti);
- Cat. 64 kg: Ciprian Florea (Dinamo Bucureşti);
- Cat. 69 kg: Alexandru Vanţă (CFR Marfă Craiova);
- Cat. 75 kg: Belgian Corbu (CSM Brăila);
- Cat. 81 kg: Georginel Hău (Dinamo Bucureşti);
- Cat. 91 kg: Marcel Jitaru (CSM Bacău);
- Cat. +91 kg: Mircea-Marius Breha (CFR-CSŞ Unirea Iaşi).
În final, referitor la performanţele obţinute de elevii săi, antrenorul Nicu Brînzei ne-a declarat: “A fost o competiţie dură dar frumoasă, în care ne-am impus punctul de vedere la două categorii de greutate, prin Alex Marin şi Mircea Breha. Remarc şi bronzul cucerit de Vasile Craiu, într-o companie selectă. Mulţumim cluburilor CFR Iaşi şi CSŞ Unirea Iaşi pentru sprijinul acordat secţiei noastre de box, de asemenea şcolilor de pe raza municipiului Iaşi unde învaţă elevii noştri medaliaţi, Marin, Breha şi Craiu, respectiv Şcolii generale nr. 9 Elena Cuza, Liceului cu Program Sportiv din Copou şi Grupului Şcolar Mihail Sturdza”.
Dan TEODORESCU

 

Căutătorii de „comori” de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi

* La Cupa României de box pentru tineret de la Mangalia, clubul ieşean va avea duminică doi finalişti, pe Alexandru Marin şi Mircea-Marius Breha, care vor lupta pentru medaliile de aur ale competiţiei

În gala semifinală din cadrul Cupei României de box pentru tineret, de la Mangalia, boxerii de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi au obţinut astăzi două succese, prin Alexandru Marin şi Mircea-Marius Breha (FOTO), cei doi menţionaţi urmând a lupta duminică pentru transformarea medaliilor de argint în aur. Pierzând meciul din semifinale, ceferistul ieşean Vasile Craiu a rămas totuşi cu o binemeritată medalie de bronz, după un parcurs destul de bun în cadrul competiţiei, cu două victorii la activ şi un singur insucces. 
Rezultatele boxerilor ieşeni în semifinalele de sâmbătă, cu menţiunea că pugiliştii ceferişti au fost îndrumaţi din colţul ringului de antrenorul Nicu Brânzei, ajutat mereu de Constantin Carabinieru, se prezintă astfel: 
- Cat. 54 kg: Alexandru Marin (CFR-CSŞ Unirea Iaşi) bate la puncte pe Nicolae Mateş (Constructorul Hunedoara);
- Cat. 57 kg: Vasile Craiu (CFR-CSŞ Unirea Iaşi) pierde la puncte în faţa lui Marcel Arădoaie (Dinamo Bucureşti, fost în trecut la Nicolina Iaşi);
- Cat. +91 kg: Mircea-Marius Breha (CFR-CSŞ Unirea Iaşi) bate prin abandon în repriza I pe  Paul Ogia (CS Artrom Slatina).

Continuare...

 
Mai multe articole...