Box

Alexandru Marin a revenit în România

* În această seară, la ora 18:30, boxerul clubului CFR-CSŞ Unirea Iaşi a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti, având la piept medalia de bronz cucerită la recentul Campionat Mondial de tineret de la Baku, acolo unde a obţinut şi calificarea la Jocurile Olimpice a tineretului din acest an, din Singapore

După un prim tur liber şi trei victorii consecutive în faţa unor boxeri din Kenya, Ungaria şi Ţara Galilor, boxerul ieşean Alexandru Marin (18 ani), de la clubul CFR-CSŞ Unirea, pregătit la Iaşi de antrenorul Nicu Brânzei şi la lotul naţional de tineret a României de Petre Mateescu şi Ilie Capţari, a cucerit o binemeritată medalie de bronz şi o calificare benefică la Jocurile Olimpice ale tineretului din Singapore, din august 2010. În semifinalele, Alex Marin a pierdut la puncte în faţa indianului Shiva Thapa, cel care a pierdut apoi finala categoriei 54 kg în faţa cubanezului Robeisy Ramirez Carrazana.
Performanţa din acest an a pugilistului ieşean Alexandru Marin este unică în boxul pentru tineret din România, cum unică este şi calificarea la Jocurile Olimpice ale tineretului din Singapore.
În această seară, pe Aeroportul Henri Coandă / Otopeni din Bucureşti a revenit în ţară Alexandru Marin, care a fost aşteptat la sosire de antrenorul federal Valentin Vrânceanu, dar şi de o delegaţie a clubului sportiv CFR Iaşi, în frunte cu antrenorul Nicu Brânzei şi boxerii Tudor Marin (fratele lui Alex, devenit şi el campion al României la juniori, în cadrul categoriei 60 kg) şi Vasile Craiu. După îmbrăţişările şi felicitările de rigoare, toate însoţite de florile recunoştinţei, Alexandru Marin ne-a declarat: “A fost o competiţie dificilă, cu adversari puternici, mai ales în partea superioară a tabloului de concurs. Pe indianul care m-a învins în semifinale l-am deja şi pot declara ferm că dacă ne vom mai întâlni pe viitor, poate la Jocurile Olimpice de la Singapore, îl voi învinge! Chiar şi cubanezul care a câştigat categoria mea, nu este de neînvins! În final, vreau să mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine la această competiţie mondială, acolo unde am fost extrem de bucuros să duc stindardul României până pe podiumul de premiere”.
Să mai menţionăm că miercuri, pe 5 mai, de la ora 12:00, în sala de consiliu a Regionalei CFR Infrastructură Iaşi, în organizarea Clubului Sportiv CFR Iaşi, va avea loc o conferinţă de presă dedicată boxului, acolo unde printre invitaţii de seamă va fi şi medaliatul cu bronz mondial, Alexandru Marin (în FOTO, alături de fratele său Tudor)!
Dan TEODORESCU

 

MARIN CEL MARE a devenit acum şi MARIN CEL UNIC!

La Campionatele Mondiale de box pentru tineret de la Baku (Azerbaidjan), în semifinalele cat. 54 kg, indianul Shiva THAPA l-a învins pe ieşeanul Alexandru MARIN la puncte, cu o decizie de 10-3. În finala categoriei, din 3 mai, cubanezul Robeisy RAMIREZ CARRAZANA l-a învins pe Shiva THAPA tot la puncte, cu o decizie de 14-1. Alex “MARIN CEL MARE”, boxer la CFR-CSŞ Unirea Iaşi, antrenat la "clubul mamă" de Nicu Brânzei, are meritul că la debutul într-o competiţie la nivel mondial să obţină o preţioasă medalie de bronz şi o calificare la Jocurile Olimpice de tineret de la Singapore. Este singurul boxer român care a reuşit o asemenea performanţă, deci "MARIN CEL MARE" este acum şi "MARIN CEL UNIC"! Revenirea lui Alexandru Marin în ţară este aşteptată marţi, pe 4 mai, la ora 18:30, pe Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti. El va reveni în Capitala României însoţit de antrenorul lotului naţional de tineret al României, Petre Mateescu. În această săptămână, în prezenţa unor invitaţi de seamă, în frunte cu Vasile Câtea, şeful delegaţiei României la "Mondialul" de la Baku, clubul sportiv CFR Iaşi va organiza o conferinţă de presă în care se vor "dezbate" rezultatele excepţionale ale fraţilor Marin, Tudor devenind şi el campion naţional la juniori, la categoria 60 kg, în recenta gală finală de la Târgu Mureş. Staţi pe recepţie... (Dan TEODORESCU)

 

Boxerul ieşean Tudor Marin a devenit campion naţional la juniori

* Sâmbătă, la finalele Campionatului Naţional de box pentru juniori de la Târgu Mureş, elevul lui Nicu Brânzei de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi a urcat pe prima treaptă a podiumului în cadrul categoriei 60 kg

Cu patru boxeri deplasaţi la Campionatele Naţionale de box pentru juniori de la Târgu Mureş şi cu dorinţa cuceririi unei medalii, echipajul sportiv de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi a încheiat competiţia pe 1 mai, cu obiectivul realizat. În cadrul finalei categoriei 60 kg, după un meci de mare spectacol, ceferistul ieşean Tudor Marin, asistat la colţul ringului de antrenorul Nicu Brânzei, s-a impus la puncte, cu o decizie de 6-2, în faţa rivalului său tradiţional, Răzvan Vâlcea, de la CSŞ Râmnicu Vâlcea. “Sunt bucuros, revenim la Iaşi cu o medalie de aur cucerită de Tudor Marin, dar cu toţii aşteptăm cu sufletul la gură meciul sportivului nostru Alexandru Marin (NR - fratele mai mare al lui Tudor), care duminică va boxa în cadrul semifinalelor Campionatului Mondial de box pentru tineret de la Baku, acolo unde are deja asigurată medalia de bronz şi calificarea la Jocurile Olimpice ale tineretului de la Singapore, din luna august 2010”, ne-a declarat la finalul disputelor pugilistice de la Târgu Mureş, antrenorul ceferist ieşean Nicu Brânzei (FOTO).

Continuare...

 

Vasile Câtea felicită Clubul Sportiv CFR Iaşi!

* Vicepreşedintele FR Box şi conducătorul delegaţiei României la Campionatele Mondiale de tineret de la Baku este fericit şi mulţumit datorită performanţei obţinute de ceferistul Alexandru Marin, care a ajuns în semifinalele categoriei 54 kg

După un tur liber şi trei victorii consecutive, ultima obţinută astăzi în faţa galezului Zack Davies, Alexandru Marin (CFR-CSŞ Unirea Iaşi) a promovat în semifinalele competiţiei mondiale de box din Azerbaidjan şi cu această ocazie a obţinut şi dreptul de a evolua la Jocurile Olimpice ale tineretului de la Singapore, din luna august 2010. Alex Marin este singurul pugilist român ajuns pe podium la “Mondialele” de la Baku şi cu această ocazie delegaţia ţării noastre şi-a realizat obiectivul de cucerire a unei medalii la aceste dispute intercontinentale din lumea boxului pentru amatori.

Continuare...

 

Ceferistul ieşean Alexandru Marin, pe podium la “Mondialul” de box de la Baku

* Ajungând în primii patru pugilişti ai lumii, boxerul nostru a obţinut şi calificarea la Jocurile Olimpice ale Tineretului de la Singapore, din august 2010

Vineri, pe 30 aprilie 2010, secţia de box CFR-CSŞ Unirea Iaşi a scris o nouă pagină de aur în istoria clubului sportiv de la “Gara Mare”, condus de Directorul Regional ing. Sorin Flutur (preşedinte de onoare) şi Şeful de Divizie ing. George-Radu Pipa (preşedinte executiv). Tânărul boxer de 18 ani, Alexandru Marin, antrenat la CS CFR Iaşi de Nicu Brânzei şi la lotul naţional al României de Petre Mateescu şi Ilie Capţari a reuşit o victorie strălucită în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de box pentru tineret de la Baku (Azerbaidjan), ajungând astfel pe podiumul de premiere al categoriei 54 kg, unde are asigurată până acum medalia de bronz. În meciul contra pugilistului Zack Davies (Ţara Galilor), Alex Marin a făcut un meci de vis şi a câştigat la puncte, cu scorul de 9-7 (pe reprize: 1-1, 4-5, 4-1), fiind singurul român la această competiţie care va lua o medalie, iar ca “bonus” din partea AIBA va primi şi o calificare la prima ediţie a Jocurilor Olimpice ale tineretului de la Singapore, din 14-26 august 2010.

Continuare...

 

Fraţii Marin, redutabili în boxul juvenil naţional şi internaţional

* În timp ce Alexandru Marin câştiga astăzi prin RSC la Campionatele Mondiale de tineret de la Baku, Tudor Marin învingea prin abandon în cadrul Campionatelor Naţionale de juniori de la Târgu Mureş, ambii pugilişti fiind antrenaţi de Nicu Brânzei la CFR-CSŞ Unirea Iaşi

Pentru secţia de box de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi ziua de joi, 29 aprilie, a fost cu mult noroc pe plan naţional şi internaţional, fraţii Alexandru şi Tudor Marin repurtând victorii importante la competiţiile din această săptămână. La Campionatele Mondiale de tineret de la Baku (Azerbaidjan), Alex Marin s-a calificat în sferturile de finală ale categoriei 54 kg, după succesul obţinut prin RSC în repriza a III-a în faţa ungurului Robert Lakatos. La Campionatele Naţionale de box pentru juniori de la Târgu Mureş, Tudor Marin s-a impus prin abandon în repriza a II-a în faţa lui Alexandru Tudor (Dinamo Bucureşti) şi a ajuns astfel în semifinalele categoriei 60 kg, unde are deja asigurată medalia de bronz. Tot la Târgu Mureş, dar în cadrul categoriei 50 kg, Vasile Spatariu (CFR-CSŞ Unirea Iaşi) a pierdut la puncte, cu 1-2, în faţa lui Tamaş Kolozvari (CS Box Ring Târgu Mureş), într-un meci în care arbitrul de ring a favorizat sportivul de la clubul gazdă, după cum ne-a declarat antrenorul Nicu Brânzei.

Continuare...

 
Mai multe articole...