Box

Ceferistul ieşean Benone Marcu se retrage din boxul amator

* Festivitatea oficială de retragere va avea loc duminică, pe 17 octombrie 2010, în cadrul finalelor de la Memorialul Iosif Mattes la box

Precum Cristian Hodorogea în anii din urmă, pugilistul BENONE MARCU (în FOTO, alături de preşedintele clubului ceferist ieşean George-Radu Pipa), componentul secţiei de box CFR-CSŞ Unirea Iaşi, din cadrul clubului sportiv CFR Iaşi, se retrage din boxul amator, trecând la profesionism. Prilej cu care, Benone Marcu îşi povesteşte viaţa sa de până acum de pe ringul de box şi nu numai, amintirile sale aducându-ne în vizor şi ideea că un copil născut la ţară, în judeţul Bacău, poate deveni ulterior sportiv cu faimă în România, dar şi absolvent al binecunoscutei Universităţi “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Dar iată care este “povestea” lui Benone Marcu, spusă chiar de el însuşi:
“M-am născut pe 1 octombrie 1981 în comuna Podu Turcului, din judeţul Bacău şi am intrat în sala de box, pentru prima dată în viaţa mea, în vara anului 1995, în vacanţa de vară. La început mă duceam la sala de box doar când aveam timp şi chef, ulterior însă,  în anul următor 1996, am fost transferat de la grupa de începători la cea de avansaţi coordonată şi antrenată de dl. Burlacu Costel, la Clubul Sportiv ICMRS Constructorul Galaţi.

Continuare...

 

Dragoş Marin - DA, Vasile Cristescu - BA!

* Luni şi marţi au continuat la Bacău întrecerile Campionatului Naţional de box pentru seniori, acolo unde Iaşul pugilistic s-a înscris în competiţie cu doi sportivi, unul dintre ei fiind de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi 

În primele meciuri din cadrul Campionatului Naţional de box pentru seniori de la Bacău, pugiliştii ieşeni au întâlnit adversari valoroşi, în nişte meciuri în care fiecare... upercut a contat enorm. Menţionăm că în cadrul cat. 52 kg, dorind să obţină cât mai repede victoria şi cu aceasta să obţină calificarea în semifinale şi să cucerească minim o medalie de bronz, Vasile Cristescu (CFR-CSŞ Unirea Iaşi) a clacat în repriza a doua şi a pierdut prin K.O. în faţa lui Ştefan Nicolae (Metrorex Bucuresti).

Continuare...

 

“Cubanezul” Vasile Cristescu speră la o medalie la “Naţionalele” de box pentru seniori

* În perioada 20-24 septembrie, la Bacău sunt programate Campionatele Naţionale de box pentru seniori

Timp de cinci zile, Sala Sporturilor din Bacău va găzdui întrecerile Campionatelor Naţionale de box pentru seniori, cu participarea a 97 de pugilişti din ţară. Vor fi 10 categorii de greutate, astfel: 49 kg (6 sportivi participanţi), 52 kg (8), 56 kg (13), 60 kg (12), 64 kg (14), 69 kg (7), 75 kg (5), 81 kg (10), 91 kg (8), +91 kg (15). Astăzi sunt programate, de la ora 16.00 un număr de 26 partide, mâine se vor disputa 15 confruntări, miercuri vor fi 16 meciuri, iar joi sunt programate semifinalele, în număr de 20 partide. Vineri, pe 24 septembrie, de la ora 18.00 vor avea loc finalele competiţiei, la cele 10 categorii de greutate. În total vor fi 87 de confruntări pe ringul din incinta Sălii Sporturilor din Bacău, acolo unde delegatul general este Constantin Feraru, din Focşani.

Continuare...

 

COSR i-a premiat pe cei mai buni sportivi români la JOT 2010

* Printre cei premiaţi au fost şi ceferiştii ieşeni Alexandru Marin şi Nicu Brânzei

Sportivii, clasaţi pe primele 6 locuri la Jocurile Olimpice ale tineretului de la Singapore 2010 şi antrenorii lor au primit câte o medalie comemorativă, la Complexul Olimpic ''Sydney 2000'', şi au fost felicitaţi de oficialii sportului românesc în frunte cu Octavian Morariu (preşedinte COSR), Doina Melinte (preşedinte ANST), Mariana Bitang (consilier prezidenţial), Ana Maria Pascu, Marcel Popescu - vicepreşedinţi COSR, Ioan Dobrescu - secretar general COSR.
Premiile sportivilor au fost dublate de COSR, conform legii, astfel că aurul a fost răsplătit cu 16.000 lei noi, argintul - 11.000 lei şi bronzul - 8.000 lei, sume neimpozabile. De notat că premiile pentru locurile 4-6 sunt sensibil mai mici decât cele pentru medalii, nu au fost dublate şi sunt impozabile.
Octavian Morariu s-a declarat mulţumit de perfomanţele tinerilor români, dar le-a cerut antrenorilor să dea mai multă atenţie calităţii pregătirii tehnice şi tactice.

Continuare...

 

Pugilistul Alexandru Marin şi antrenorul Nicu Brânzei au revenit în România

* Ei au sosit sâmbătă seară pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Bucureşti, odată cu delegaţia României, care a participat la Jocurile Olimpice ale tineretului de la Singapore

În această seară de 28 august, din două „bucăţi”, ultima dată cu o cursă de linie pe ruta Istanbul-Bucureşti, delegaţia României care a participat cu succes la prima ediţie a Jocurilor Olimpice ale tineretului de la Singapore a revenit pe calea aerului în România, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Bucureşti / Otopeni. Printre cei care au revenit în ţară, după un periplu de mai bine de două săptămâni la Singapore au fost şi reprezentanţii secţiei de box de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi, în speţă pugilistul de numai 18 ani Alexandru Marin şi antrenorul său de club Nicu Brânzei (FOTO). După o înfrângere şi o victorie, Alex Marin s-a clasat pe un onorant loc 5 la categoria 54 kg, după ce, tot în 2010, pugilistul ieşean a cucerit medalia de bronz a Campionatelor Mondiale de box de la Baku şi după acea performanţă a obţinut şi „paşapoartele” pentru Singapore.

Continuare...

 

S-a tras cortina la Jocurile Olimpice de la Singapore

* În această după-amiază, la Marina Bay din Singapore a avut loc festivitatea de închidere a primei Olimpiade de vară pentru tineret

În prezenţa a mii de sportivi, antrenori, arbitri şi oficiali, Marina Bay din Singapore a găzduit astăzi, 26 august, timp de o oră, un grandios spectacol de închidere a Jocurilor Olimpice de vară pentru tineret, competiţie aflată la prima ediţie. Jocurile Olimpice de vară pentru tineret din 2010 a fost un major festival internaţional cultural şi sportiv, care a avut loc în 14-26 august. România a fost reprezentată la această ediţie inaugurală a “JOT” de 30 de sportivi cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, care au participat cu rezultate meritorii la 12 discipline sportive, precum atletism, box, canotaj, canoe, gimnastică, haltere, judo, nataţie, scrimă, tenis, tenis de masă şi tir sportiv. Printre ei s-a aflat şi boxerul Alexandru Marin, însoţit la Singapore de antrenorul Nicu Brânzei, ambii de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi, care a ocupat un merituos loc 5 în cadrul categoriei 54 kg.

Continuare...

 
Mai multe articole...