Box

Pe ringul din SUA: "13" cu noroc pentru pugilistul ieşean Alex Marin!

"Pantera Neagră" German Ivan Meraz (Mexic, 30 ani) a debutat în boxul profesionist pe 16 iulie 2005. A urcat pe ringul magic de 100 ori, unde a reuşit 55 de victorii, dintre care 32 au fost prin KO. 
Pe 20 mai 2017, în Gala de box profesionist "MGM National Harbor", din Oxon Hill - Maryland (SUA) el s-a confruntat cu românul Alexandru Marin (25 ani), crescut la CS CFR Iaşi de antrenorul Nicu Brânzei. Pugilistul ieşean Alexandru Marin a debutat în boxul profesionist pe 22 iunie 2013 şi are la activ, până acum, 13 meciuri disputate, cu tot atâtea victorii la activ, 9 dintre ele fiind prin KO.
Ultima "victimă" pe ringul de box al ieşeanului Alex Marin - alias "Spartanul" este chiar mexicanul German Ivan Meraz, învins de pugilistul român în gala din 20 mai 2017.
În cadrul categoriei "supercocoş", pe distanţa a 6 runde, Alexandru Marin l-a învins la puncte pe German Ivan Meraz, în unanimitate, deciziile celor trei judecători de ring (Dave Braslow, John Gradowski, Don Risher) fiind identice, de 60-54 în favoarea românului. Meciul a fost condus de arbitrul de ring Harvey Dock.
Născut la Iaşi, pe 22 martie 1992, Alexandru Marin este în prezent rezident în Bethesda (Maryland, SUA), unde trăieşte împreună cu soţia şi fiica sa.
DAN TEODORESCU

 

Evenimente sportive şi nu numai la CS CFR Iaşi

Să o luăm pe puncte:

1. Meciul de popice tineret CFR Olimpia ACB Iaşi - Atletic Fieni a fost amânat la cererea oaspeţilor.

2. Meciul de popice seniori CFR Olimpia ACB Iaşi - Inter Petrila a fost amânat la cererea oaspeţilor.

3. A revenit la Iaşi, pentru un concediu de două luni pugilistul Alexandru Marin, fost la CS CFR Iaşi când boxa la amatori. În prezent, Alex Marin are 12 meciuri câştigate din tot atâtea posibile în boxul profesionist din SUA şi este campion mondial IBO. A fost întâmpinat la Aeroportul Internaţional Iaşi de foştii colegi de la CS CFR Iaşi, în frunte cu antrenorii Nicu Brânzei şi Tinu Brânzei. A fost invitat la două emisiuni de televiziune la Tele M Iaşi şi TVR Iaşi. Este posibil să fie invitat şi la Primăria Municipiului Iaşi, prin grija consilierului Ionel Popa. Alex Marin a promis că va fi prezent şi la lansarea cărţii "Paşaport către neuitare", a patra carte personală a jurnalistului Dan Teodorescu. Manifestarea va avea loc miercuri, 14 septembrie 2016, la ora 17.00, la sala de spectacole a Clubului CFR Iaşi de la Râpa Galbenă.

4. La doar 21 ani, pugilistul ceferist ieşean Gheorghe Jugan (zis "Chivu") s-a căsătorit cu Roxana Şufăru (19 ani), devenită pe 3 septembrie 2016 doamna Jugan. Să le dorim casă de piatră, căci dragostea nu are vârstă.
DAN TEODORESCU

 

În SUA, ieşeanul Alexandru Marin a cucerit centura de campion în boxul profesionist!

Sâmbătă, pe 11 iunie 2016, în ABC Sports Complex din Springfield, Virginia (SUA), într-un meci programat pe durata a 10 reprize, ieşeanul Alexandru Marin a cucerit centura de campion în cadrul categoriei cocoş în versiunea International Boxing Organization (IBO Intercontinental), după ce l-a învins prin K.O în repriza a III-a pe Johnny Determan (25 ani, din Dallas, Texas, SUA). A fost a doua înfrângere a lui Determan în boxul profesionist american, după 10 victorii consecutive. 
Format ca boxer la clubul sportiv CFR-CSŞ Unirea Iaşi, sub conducerea antrenorilor Nicu Brânzei şi Constantin "Tinu" Brânzei, Alexandru "Spartan" Marin (24 ani) a păşit în urmă cu puţini ani în boxul profesionist de peste Ocean, unde are 12 meciuri disputate, cu tot atâtea victorii la activ, dintre care 9 au fost prin K.O.
După aceste succese, se pare că Alex Marin va ajunge în primii 25 boxeri ai lumii la categoria sa de greutate şi este al doilea boxer român cel mai bine clasat în boxul mondial, după Lucian Bute, după ne-a spus boxerul ieşean Dragoş Marin, vărul lui Alex.
"Sunt campion! Centura este la mine! Mulţumesc pentru susţinere şi mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în mine!", a declarat după meciul câştigat sâmbătă seară, în SUA,  Alexandru Marin, care în prezent este rezident în Silver Spring, Maryland (SUA).
În replică, antrenorul Nicu Brânzei (CFR-CSŞ Unirea Iaşi) a declarat: "Mai devreme sau mai târziu, valorile sunt recunoscute. Felicitări Alex şi aştept ca felicitările la adresa ta să vină din toate părţile!".
Este foarte posibil ca în viitorul nu prea îndepărtat, ieşeanul Alexandru Marin să boxeze pentru titlul mondial.
DAN TEODORESCU

 

Boxerul ceferist ieşean Gheorghe Jugan, medalie de bronz pe malurile Dunării

În perioada 22-26 martie 2016, la Brăila au avut loc întrecerile Cupei României la box pentru seniori, cu participarea a 61 de pugilişti de la mai multe cluburi din ţară. La categoria 69 kg a luat startul în întrecerea de pe malurile Dunării şi ieşeanul Gheorghe Jugan, cu dublă legitimare CSM Ploieşti-CFR Iaşi, asistat la colţul ringului de antrenorul emerit Nicu Brânzei.
La categoria ieşeanului "Chivu" Jugan au participat 8 boxeri, iar sportivul ceferist a ajuns până în semifinale, după o victorie la puncte, cu scorul de 3-0, în faţa lui Ionuţ Borgovan (CSM Bistriţa). În semifinale, Jugan a avut nenorocul să boxeze cu favoritul categoriei, brăileanul Marian Piţa (campionul naţional al categoriei şi câştigătorul Centurii de Aur 2015) în faţa căruia a pierdut prin TKO, în prima repriză.
În finala categoriei 69 kg, Marian Pița (CSM Brăila) s-a impus la puncte în faţa lui Daniel Costea (CSM Călărași), câştigând medalia de aur. Medaliile de bronz au revenit pugiliştilor Ștefan Calotă și Gheorghe Jugan (CSM Ploieşti-CFR Iaşi).
"Sportivui ieşean Gheorghe Jugan a trebuit să se mulţumească doar cu medalia de bronz la Brăila şi cu speranţa că va boxa la Centura de Aur 2016, competiţie care se va desfăşura la Iaşi. Personal sunt mulţumit de evoluţia lui Jugan, ţinând cont că nu este angajat nicăieri, nu are nici un venit şi se pregăteşte cu 10 antrenamente pe săptămână, menţionând şi faptul că nu are cu cine face box la mănuşi. Lipsa de meciuri de pregătire şi multe altele care sunt strâns legate pentru a face înaltă performanţă îşi spun cuvântul acum. Iar eu vedeam în el un sportiv pentru participarea la turneele de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Rio, din acest an !", ne-a declarat antrenorul emerit ieşean de box, Nicu Brânzei.
La Cupa României de box de la Brăila, în prezenţa a 1.300 spectatori la gala finală, doi ieşeni au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, dar din păcate ei nu mai boxează în prezent pentru cluburile unde au făcut primii paşi în boxul pentru amatori. Ei sunt Andrei Arădoaie (Dinamo Bucureşti) şi Mihai Nistor (Steaua Bucureşti, singurul boxer român calificat până acum la JO Rio 2016).
În cele 10 finale programate la Brăila, cele mai multe medalii de aur au fost adjudecate de pugiliştii clubului Dinamo Bucureşti, cu 4 titluri câștigate, în timp ce gazdele de la CSM Brăila au obținut două medalii de aur.
În urma rezultatelor de la Cupa României de seniori, vor participa la turneul preolimpic din Turcia, de calificare la JO Rio 2016, boxerii Amis Enver (Farul Constanţa), Robert Jitaru (CSM Brăila), Ninel Gheorghe (Dinamo Bucureşti), Bogdan Juratoni (Dinamo Bucureşti) și Andrei Arădoaie (Dinamo Bucureşti).
Tot la Brăila a avut loc şi Adunarea Generală a FR Box, prezidată de preşedintele ieşean Vasile Cîtea, acolo unde au participat şi antrenorii clubului CS CFR Iaşi, Nicu Brânzei şi Tinu Brânzei.
DAN TEODORESCU

 

A 11-a victorie în boxul profesionist american pentru ieşeanul Alexandru Marin!

Alexandru Marin a început boxul la clubul CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului Nicu Brânzei. După un periplu petrecut la Londra, a trecut Oceanul şi a ajuns în SUA, în boxul profesionist.
A disputat până acum 11 meciuri în cadrul categoriei super-pană, toate câştigate, iar 8 dintre ele au fost prin KO sau TKO.
Ultima victorie pentru Alex Marin în boxul profesionist american a fost pe 5 martie 2016, atunci când, în gala de la Masonic Temple, Norfolk, Virginia (SUA) l-a învins prin KO în repriza a treia, din cele şase programate, pe Miguel Del Valle (39 ani, din Puerto Rico).
Tot în 2016, mai precis pe 16 ianuarie, Alexandru "Spartan" Marin l-a învins prin TKO pe  Robert Kanalas (24 ani, Ungaria), în gala de la ABC Sports Complex, Springfield, Virginia (SUA).
Pe 29 martie 2016, Alexandru Marin (rezident în prezent în Silver Spring, Maryland, SUA) va împlini frumoasa vârstă de 24 ani. Să-i dorim La mulţi ani cu sănătate încă de pe acum şi mult succes pe ringul magic !
DAN TEODORESCU

 

Ex-ceferista Mădălina Ţibichi, de la haltere la o medalie de argint la box

La Râmnicu Vâlcea au avut loc recent întrecerile de la Cupa României la box feminin, la junioare, tineret şi senioare.
La secţiunea tineret, Mădălina Ţibichi (CS Nicolina Iaşi, antrenor: Petrică Nichiţel) a cucerit medalia de argint la categoria 57 kg, după o finală pierdută în faţa sportivei Ionela Ungureanu (CSM Drobeta Turnu Severin). În semifinale, Mădălina Ţibichi s-a impus în faţa lui Pamela Gangăl (BC Gladiatorul Iaşi).
De menţionat că Mădălina Ţibichi a început sportul de performanţă la Clubul Sportiv CFR Iaşi, unde a practicat halterele sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron. Ea a fost la un moment dat şi componenta Centrului Naţional Olimpic de cadeţi, de la Galaţi, cu bune rezultate în sportul halterelor.
Iată că, trecând de la haltere la box, Mădălina Ţibichi a reuşit prima ei medalie la nivel naţional în sportul cu mănuşi, unde are şanse mari să ajungă în vârful piramidei, după multe antrenamente şi o viaţă sportivă desăvârşită.
În prezent, Mădălina Ţibichi (17 ani) este elevă în clasa a X-a la Liceul cu Program Sportiv din Dealul Copoului şi a participat cu mult succes şi la Memorialul de box Iosif Mattes, din 2015, organizat de fostul ei club, CS CFR Iaşi.
Conform site-ului oficial al FR Box, la Cupa României de box feminin, care s-a desfaşurat, timp de 4 zile, în Sala de Sport Municipală "Vasile Ștefan" din Râmnicu Vâlcea, câştigătoarele au fost următoarele pugiliste:
- Junioare:
46 kg - Baran Cristina
48 kg - Lugigan Alina
52 kg - Lup Rodica
54 kg - Junas Ana Maria
57 kg - Deaconu Oana
60 kg - Gheorghe Mihaela
63 kg - Tatu Andreea
66 kg - Iordache Valentina
75 kg - Jipa Marinela
80 kg - Mathias Antonia
- Tineret:
48 kg - Timofte Elena
54 kg - Todea Denisa
57 kg - Ungureanu Ionela
60 kg - Lazar Niculina
64 kg - Zorlescu Cristina
69 kg - Fieraru Camelia
75 kg - Adam Elena
81 kg - Paraschiv Larisa
- Senioare:
48 kg - Duţă Steluţa
51 kg - Perijoc Lăcrămioara
54 kg - Nechita Claudia
57 kg - Mera Ioana
60 kg - Cosma Cristina
64 kg - Dincă Gabriela
69 kg - Stoica Irina
81 kg - Gherghe Diana
+81 kg - Turcin Luminiţa
La junioare, la categoria 52 kg, Bianca Cobzaru (15 ani), legitimată la CSŞ Unirea Iaşi şi antrenată de Tinu Brânzei, a cucerit medalia de bronz. 
În aceste zile, boxerii români sunt prezenţi la un turneu puternic de verificare la Sofia (Bulgaria), acolo unde va urca treptele ringului şi ieşeanul Paul Andrei Arădoaie, care luptă acum pentru CS Dinamo Bucureşti.
DAN TEODORESCU

 
Mai multe articole...