Box

Boxul ceferist ieşean confirmă pe Litoral

În perioada 12-22 septembrie 2019 la Eforie Nord s-au desfășurat finalele Campionatului Național de Box Feminin, pentru cadete, junioare, tineret și senioare, unde au participat circa 180 de pugiliste din toată ţara.
Clubul Sportiv CFR-CSŞ Unirea Iaşi a fost prezent cu trei sportive, două dintre ele urcând în final pe podium, sub conducerea antrenorilor Nicu Brânzei şi Tinu Brânzei.
Dubla campioană naţională şi recent medaliată cu bronz la Campionatul European 2019 din Bulgaria, la categoria 54 kg Bianca Cobzaru  şi campioana naţională en-titre la categoria 60 kg, Maria Botezatu, au cucerit medalii, prima de aur şi a doua de argint.
La categoria 69 kg, doar neşansa a făcut ca nou venita Daria Chelcu să nu prindă un loc pe podium.
La categoria sa de greutate, la tineret, Bianca Cobzaru si-a demonstrat forma sportivă câștigând toate meciurile înainte de limită. Astfel, ea a devenit pentru a treia oară campioană naţională.
Din păcate, Maria Botezatu nu a reușit anul acesta să convingă arbitri că este cea mai bună din ţară la categoria sa de greutate, pierzând finala.
"Eu cred că Maria Botezatu este câștigătoarea fără dubii a categoriei sale de greutate, cu atât mai mult că, decizia în meciul final s-a dat după mai bine de 10 minute de dezbateri furtunoase!", ne-a declarat antrenorul ceferist ieşean prof. Constantin "Tinu" Brânzei.
După cum ne-a informat acelaşi Tinu Brânzei, fiul antrenorului Nicu Brânzei,
Iasul a mai fost reprezentat de Clubul Sportiv Com-Val Valea Lupului, cu trei sportive: Ioana Maria Caia, Gabriela Lezarov şi Ana-Maria Romanţov, care au devenit campioane naţionale.
A mai fost prezent şi Clubul Sportiv Gym Box Iaşi, prin pugilista Ivona Panaite, care a obținut locul 2, devenind astfel vicecampioană naţională.
"Mulţumim conducerii cluburilor CFR Iaşi şi CSŞ Unirea Iaşi pentru sprijinul acordat şi nu în ultimul rând liceelor unde sportivele sunt eleve: Liceul cu Program Sportiv Iaşi, Colegiul Mihail Sturdza Iaşi şi Liceul "Ion Neculce" Târgu Frumos, ne-a mai spus Constantin Brânzei.
DAN TEODORESCU

 

Ceferista Bianca Cobzaru a cucerit o medalie de bronz pe ringul din capitala Bulgariei

La Sofia, în capitala Bulgariei s-au desfăşurat recent Campionatele Europene de box pentru tineret, la feminin şi masculin, acolo unde a fost prezentă şi delegaţia României.
Legitimată la clubul CFR-CSŞ Unirea Iaşi şi antrenată de Nicu Brânzei şi Tinu Brânzei, talentata sportivă Bianca Cobzaru a cucerit medalia de bronz la categoria 54 kg, într-o companie extrem de selectă.
În turul I, Bianca Cobzaru s-a impus în faţa pugilistei Angelina Glebova (din Rusia - vicecampioană olimpică şi europeană), iar turul al II-lea a câştigat în faţa lui Courtney Scott (din Anglia - care era campioană europeană en-titre). În semifinale, Bianca Cobzaru a pierdut în faţa lui Fay Niamh Chole (din Irlanda), cea care a devinit de altfel şi campioană europeană la cat 54. Kg.
"Cu două victorii la activ, ieşeanca Bianca Cobzaru obţine o meritată medalie de bronz, o medalie muncită şi cea mai valoroasă de până acum din cariera ei. Felicitări Bianca!", ne-a declarat antrenorul prof. Constantin "Tinu" Brânzei.
Vă mai informăm că, la Eforie Nord, în perioada 15-21 septembrie 2019 se desfăşoară Campionatul Naţional de Box pentru cadete, tineret şi senioare, competiţie ce aliniază la startil ei circa 180 de sportive. Clubul CFR-CSŞ Unirea Iasi  participă la această competiţiei cu pugilistele Bianca Cobzaru (cat. 54 kg, proaspată medaliată cu bronz la Campionatul European de Box 2019 de la Sofia), Maria Botezatu (cat 60 kg, campioană naţională şi câştigătoare a Cupei României) şi Daria Chelcu (cat. 69 kg).
"Toate cele trei sportive de la clubul nostru vor boxa la categoria de vârstă tineret. Sperăm ca evoluţiile lor să fie la înălţimea aşteptărilor noastre!", a mai menţionat acelaşi antrenor ieşean Tinu Brânzei.
DAN TEODORESCU

 

Pugiliştii ceferişti ieşeni se afirmă la Bucureşti şi Bălţi

Nu cu mult timp în urmă, în perioada 25 februarie - 2 martie 2019  s-a desfăşurat la Bucureşti, în sala complexului "Lia Manoliu", întrecerile Cupa României la box feminin, pentru cadete, junioare, tineret şi senioare.
La competiţia din Capitală au participat peste 150 de pugiliste din întreaga ţară, printre ele fiind şi patru sportive de la clubul
CS CFR-CSŞ Unirea Iaşi, sub comanda antrenorului emerit Nicu Brânzei. La finalul turneului, ieşencele au cucerit patru medalii din tot atâtea posibile, prin Bianca Cobzaru (ea este cu dublă legitimare cu CSA Steaua Bucureşti) - medalie de aur la tineret 54 kg, Maria Botezatu - aur la tineret 57 kg, respectiv Ana Maria Romanţov - bronz la cadete 46 kg şi  Ana Maria Misenschi - bronz la senioare 64 kg.
"Bianca Cobzaru este câştigătoarea ultimelor trei ediţii ale Cupei României la box, la categoria sa de greutate, iar Maria Botezatu a confirmat că este în cea mai bună formă, susţinând trei meciuri şi câştigându-le pe toate. De mentionat că, Bianca Cobzaru si Maria Botezatu sunt componente ale lotului naţional de tineret şi vor reprezenta România la următoarele turnee internaţionale. Iar la seniori, Ana Maria Misenschi, studentă la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Iaşi a cucerit locul 3 pe podium, aşa cum a făcut şi cadeta Ana Maria Romanţov. Pugilistele Ana Maria Romanţov şi Bianca Cobzaru sunt eleve la Liceul cu Program Sportiv din Dealul Copoului, iar Maria Botezatu este elevă la Colegiul Tehnic Mihail Sturdza Iaşi şi pe această cale mulţumim conducerii instituţiilor din care fac parte pentru susţinerea sportivelor de performanţă ale Iaşului", ne-a declarat antrenorul Constantin "Tinu" Brânzei, de la CS CFR-CSŞ Unirea Iaşi.

* Medalie de bronz în Republica Moldova pentru un tânăr boxer ieşean

În intervalul de timp 28 februarie - 3 martie 2019, la Bălţi, în Republica Moldova, s-a derulat turneul Internaţional de box denumit "Cupa Provocării", cu participarea sportivilor din cinci ţări: Israel, Rusia, Ucraina, România şi Republica Moldova. Secţia de box de la CS CFR-CSŞ Unirea Iaşi, de data aceasta sub conducerea antrenorului Tinu Brânzei (fiul lui Nicu Brânzei), a cucerit un loc 3 şi o medalie de bronz prin tânărul pugilist Denis Ionuţ Captalan (11 ani, la categoria 60 kg copii), care a pierdut în semifinale în faţa unui boxer din Israel.
De menţionat că, în perioada 12-17 martie 2019, la Piteşti va avea loc Cupa României la box pentru juniori, unde clubul sportiv CFR-CSŞ Unirea Iaşi va fi prezent cu 8 sportivi, doar dacă va putea beneficia de finanţare, după cum ne-a declarat antrenorul emerit Nicu Brânzei!
DAN TEODORESCU

 

Trei medalii la nivel naţional pentru pugilistele de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi

La Eforie Nord, nu cu mult timp în urmă au avut loc finalele Campionatului Naţional de box feminin.
La această competiţie, secţia de box CFR-CSŞ Unirea Iaşi a participat cu patru sportive şi a obţinut trei distincţii importante.
La junoare, Panta Alina Ioana a devenit  campioană naţională la categoria 70 kg, învingând-o în finală, prin inferioritate, pe pugilista Osana Alina, de la CSM Zalău.
La categoria 54 Kg tineret, Bianca Cobzaru, câştigătoarea Cupei României din 2018 şi campioană en-titre, a trecut în semifinale, fără probleme, de o sportivă de la CS Tg. Jiu, pe care a învins-o prin abandon, în repriza I. În marea finală, Bianca Cobzaru a câştigat la puncte, trecând detaşat de pugilista Balca Georgiana, de la CS Tulcea, fiind declarată campioană şi menţinându-şi astfel locul în lotul naţional al României, pentru participarea la următoarele turnee internaţionale.
Marea surpriza a Campionatului Naţional de box feminin a fost ieşeanca Botezatu Maria, cea care, din nefericire a căzut la tragerea la sorţi cu o campioană a Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, nimeni alta decât campioana en-titre şi care a devenit şi în acest an campioană naţională.
Chiar şi în faţa unei adversare de top, Maria Botezatu a făcut un meci bun, ea fiind apreciată şi de antrenorul lotului naţional feminin, Adrian Lăcătuş. La finele Campionatului Naţional de la Eforie Nord, acest meci a fost declarat cel mai frumos al competiţiei, iar ca atare antrenorul lotului naţional a convocat-o şi pe Maria Botezatu în echipa României, pentru categoria 57 Kg. Chiar dacă nu a urcat pe podium, Maria Botezatu are un viitor promiţător în boxul feminin ieşean şi românesc.
La senioare, secţia ieşeană de box a fost reprezentată de Misenschi Ana-Maria, la cat. 57 Kg. care în finală a întâlnit-o pe multipla campioană naţională şi medaliată la Campionatul Mondial şi Campionatul European, Lăcrămioara Perijoc, cea care a câştigat confruntarea. Ana-Maria Misenschi a obţinut locul 2 şi a cucerit medalia de argint.
În final, unul dintre antrenorii secţiei ieşene de box de la CFR-CSŞ Unirea, prof. Constantin "Tinu" Brânzei, ne-a declarat: "Făcând un bilanţ după Campionatul Naţional de box feminin de anul acesta, putem menţiona faptul că secţia noastră de box a cucerit 2 medalii de aur şi una de argint. Avem şi două sportive care vor fi convocate la lotul naţional de tineret al României, ele fiind Bianca Cobzaru - la cat. 54 kg şi Maria Botezatu - la cat. 57 kg. Mulţumim pe această cale CSA Steaua Bucureşti, care este în colaborare pe linie de box cu CSŞ Unirea Iaşi şi CS CFR Iaşi 2002, dar şi conducerii Liceului cu Program Sportiv Iaşi, acolo unde viitoarele componente ale lotului naţional feminin de box sunt eleve".
DAN TEODORESCU

 

Ieşeanul Alexandru Marin face ravagii în boxul profesionist din SUA

Ajuns recent la vârsta de 26 ani, Alexandru Marin, care a făcut primii paşi în box la CS CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului emerit Nicu Brânzei, are o carieră strălucită de mai mulţi ani în boxul profesionist din SUA.
Peste Ocean, în boxul profesionist de acolo, el a urcat de 16 ori treptele ringului magic, obţinând 16 victorii din tot atâtea meciuri avute.
Ultima sa victimă este americanul Michael Anthony Ruiz Jr (28 ani), pe care l-a învins prin KO în gala din 14 aprilie 2018, de la Masonic Temple, Norfolk, Virginia - SUA. În cele 16 meciuri disputate până acum, Alex Marin are 11 victorii prin KO şi a cucerit până acum două centuri în cadrul "International Boxing Organization Inter-Continental" - pentru titlul de la categoria Super Muscă, unde este campion.
Pugilistul ieşean Alexandru Marin este în prezent rezident în localitatea Bethesda, Maryland - SUA, alături de familia sa.
DAN TEODORESCU

 

Pe ringul din SUA: "13" cu noroc pentru pugilistul ieşean Alex Marin!

"Pantera Neagră" German Ivan Meraz (Mexic, 30 ani) a debutat în boxul profesionist pe 16 iulie 2005. A urcat pe ringul magic de 100 ori, unde a reuşit 55 de victorii, dintre care 32 au fost prin KO. 
Pe 20 mai 2017, în Gala de box profesionist "MGM National Harbor", din Oxon Hill - Maryland (SUA) el s-a confruntat cu românul Alexandru Marin (25 ani), crescut la CS CFR Iaşi de antrenorul Nicu Brânzei. Pugilistul ieşean Alexandru Marin a debutat în boxul profesionist pe 22 iunie 2013 şi are la activ, până acum, 13 meciuri disputate, cu tot atâtea victorii la activ, 9 dintre ele fiind prin KO.
Ultima "victimă" pe ringul de box al ieşeanului Alex Marin - alias "Spartanul" este chiar mexicanul German Ivan Meraz, învins de pugilistul român în gala din 20 mai 2017.
În cadrul categoriei "supercocoş", pe distanţa a 6 runde, Alexandru Marin l-a învins la puncte pe German Ivan Meraz, în unanimitate, deciziile celor trei judecători de ring (Dave Braslow, John Gradowski, Don Risher) fiind identice, de 60-54 în favoarea românului. Meciul a fost condus de arbitrul de ring Harvey Dock.
Născut la Iaşi, pe 22 martie 1992, Alexandru Marin este în prezent rezident în Bethesda (Maryland, SUA), unde trăieşte împreună cu soţia şi fiica sa.
DAN TEODORESCU

 
Mai multe articole...