Evenimente culturale

Invitaţie la Clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă

 

Spectacolul cultural "Te salut, oraş

romantic", organizat de membrii cenaclului

George Topîrceanu, printre ei fiind şi

ceferişti, va avea loc joi, 25 ianuarie 2018,

la ora 17:30, la Clubul CFR Iaşi, de pe str.

Râpa Galbenă nr. 12. Intrarea liberă! Vă

aşteptăm cu mult drag!

(DAN TEODORESCU)

 

În februarie 2018: Dan Teodorescu îşi lansează a zecea carte, dedicată acum "Sportului Rege"!

În ziua de vineri, 23 februarie 2018, de la ora 17.00, la Salonul Moldova de la Hotelul Moldova din Iaşi, jurnalistul Dan Teodorescu, care este directorul sportiv şi ofiţerul de presă al CS CFR Iaşi, îşi va lansa cartea sa cu nr. 10 - "Fotbalul Mic şi Fotbalul Mare" (2 volume, cu un total de peste 1.100 pagini), care este dedicată jocului de fotbal, futsal (fotbal în sală) şi celui de minifotbal, cu performanţe notabile pentru echipele ieşene şi pentru România, la nivel naţional şi internaţional. Un capitol special este dedicat manifestărilor culturale şi sportive la care a participat autorul, dar mai este acum şi un capitol care ne prezintă Asociaţia Presei Sportive din România, care la finele anului 2017 a împlinit 90 ani de existenţă. Capitolul "Reportaje fotografiate" pune pe tapet cronici şi imagini inedite cu echipa de fotbal Politehnica Iaşi, de-a lungul timpului, cele două volume fiind dedicate celor care au trudit în fotbalul din Dealul Copoului şi care acum şi-au făcut echipă acolo sus, în "ceruri", tot cu Vasile Ianul pe post de căpitan de formaţie!
Mai putem remarca faptul că jurnalistul ieşean Dan Teodorescu a editat în ultimii doi ani şi jumătate 10 cărţi, în 12 volume de mare întindere, deoarece două cărţi au câte două volume, toate lansate în public, în cadrul unor spectacole artistice şi sportive, îndelung apreciate de participanţii din lumea sportului şi culturii.
Referitor la cartea "Fotbalul Mic şi Fotbalul Mare", prof. Adrian Ambrosie, preşedintele executiv al clubului de fotbal CSM Politehnica Iaşi menţionează următoarele:
"Auzim adesea: Povestea frumoasă a fotbalului ieşean rămâne doar în memoria celor care au făurit-o, eroii din Copou trăiesc din istoria pe care au scris-o, doar actorii de pe scena cea verde au auzit aplauzele suporterilor!
Nimic mai neadevarat! Poveştile, istoria, emoţiile aplauzelor conturează, de fapt, calea către viitorul la care visăm, sportivi şi suporteri, deopotrivă.
Însă, întotdeauna există un condei, care face ca toate acestea să nu treacă în uitare...
De data aceasta, condeiul s-a aflat în mâna jurnalistului ieşean Dan Teodorescu, cel care a ajuns, în decurs de numai doi ani şi jumătate, la cartea sa cu numărul nr. 10 - "FOTBALUL MIC ŞI FOTBALUL MARE", în care putem lectura evenimente sportive de mare interes din fotbal, futsal, minifotbal, dar şi aspecte semnificative din cultura ieşeană şi din activitatea Asociaţiei Presei Sportive din România, la 90 ani de existenţă.
Mai mult decât atât, cartea domnului Dan Teodorescu, care are două volume şi peste 1.100 pagini, plus o interesantă şi atractivă galerie foto din fotbalul ieşean, este scrisă în memoria vedetelor sportului cu balonul rotund din Dealul Copoului, care acum ne privesc din ceruri! Cu Vasile Ianul, din nou pe post de căpitan de echipă, alături de alţi "ÎNGERI" ai fotbalului ieşean de-a lungul timpului!
Jurnalistul ieşean Dan Teodorescu, care în 2017 a primit două premii la nivel naţional extrem de importante din partea Asociaţiei Presei Sportive din România, primul în amfiteatrul de la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) din Bucureşti, iar al doilea pe marea scenă a Ateneului Român din Capitală, m-a cunoscut ca jucător, antrenor și acum ca Preşedinte Executiv la clubul de fotbal CSM Politehnica Iaşi. Şi m-a cunoscut bine şi întotdeauna a relatat în mass-media doar realitatea!           
Îi mulţumesc pentru acest lucru şi îi doresc succes pe mai departe, deoarece sportul ieşean are nevoie de cât mai multe cărţi editate de omul de presă şi scriitorul Dan Teodorescu
".
În prefaţa şi postfaţa cărţii se mai găsesc editorialele jurnaliştilor Mihai Ştirbu, Dan Dobrescu, Mihai Florin Pohoaţă, a fostului arbitru internaţional cu ecuson FIFA, Ionel Popa şi a fostului mare jucător de fotbal din Dealul Copoului, astăzi antrenor, Adi Cotan.
"Despre jurnalistul Dan Teodorescu, care editează acum cele două volume de mare întindere din cartea "Fotbalul Mic şi Fotbalul Mare" pot să spun că este un mare om de fotbal şi prin condeiul lui au trecut mulţi sportivi de valoare. Pot să mai spun că "NEA DAN" este un exemplu demn de urmat. Eu mă regăsesc în cartea de amintiri fotbalistice a lui "NEA DAN" şi mă încântă acest lucru, deoarece noi trăim şi din amintiri, iar aceste amintiri trebuie păstrate şi duse mai departe. Recomand cu mare căldură cartea de colecţie a domnului Dan Teodorescu, tuturor iubitorilor fotbalului ieşean şi românesc!", a mai menţionat Adi Cotan. (REDACŢIA)

 

La Clubul CFR Iaşi: A revenit în actualitate Cenaclul Literar "George Topârceanu"

Luni, 8 ianuarie 2018, la Clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă,  un grup de oameni de cultură din Iaşi, printre ei fiind şi ceferişti, au hotărât ca Cenaclul Literar George Topârceanu trebuie să revină în actualitate, inclusiv cu spectacole de muzică, poezie, epigrame, momente de magie şi sportive, care vor avea loc în perioada următoare în sala mare a instituţiei.
La prima întâlnire de lucru au participat Dan Teodorescu, Mihăiţă Cornea, Laurenţiu Cocuz, Adi Gegiuc, Adi Bezna, Viorel Dolhescu, Ştefan Boboc-Pungeşteanu, George Marici, Emil Gnatenco, Vasile Vajoga, Mihai Batog-Bujeniţă, Cornelia Ursu, Paul Zamfir (directorul Clubului CFR Iaşi), un alt membru simpatizant fiind Andrei Maftei.
Întrebarea domnului comandor şi scriitor Mihai Batog-Bujeniţă, "Cine suntem, ce dorim să facem şi ce vom face efectiv pentru binele culturii ieşene?" şi-a găsit imediat răspunsuri printre membrii fondatori ai noului cenaclu "Topârceanu", cele mai importante luări la cuvânt fiind următoarele:
- Laurenţiu Cocuz: "Vrem să facem spectacole artistice în care să avem un public numeros. Să punem pe tapet toate valenţele culturale ale noastre, prin muzică, poezie, epigrame şi multe alte momente interesante. Fiecare dintre noi poate susţine recitaluri de multe minute, dar vrem spectacole care să nu depăşească 2 ore".
- Vasile Vajoga: "După câte ştiu eu cenaclul Topârceanu a luat fiinţă prin 1965 şi s-a închis, din lipsă de activitate, în 1989. E bine că acum vrem să-l reactualizăm, iar eu mă oblig să susţin recitaluri de epigrame şi poezie şi să fac momente de iluzionism, de magie".
- Emil Gnatenco: " Actele cenaclului Topârceanu sunt la mine, am să le caut şi sper să le găsesc cât mai repede. Am avut la clubul CFR Iaşi o trupă de teatru, iar elevii mei au ajuns studenţi şi actori profesionişti. Acum fac o pauză cu teatrul şi vă propun din partea mea doar câteva recitaluri poetice".
- George Marici: "Eu vreau să atrag în acest cenaclu cât mai mulţi tineri şi sper să reuşesc!".
- Dan Teodorescu: "Ca jurnalist am să promovez în mass-media din România, Germania, SUA şi Israel iniţiativa noastră. Ca poet am să susţin şi eu în cadrul spectacolelor de la Clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă recitaluri lirice. De asemenea, pe 23 februarie 2018, de la ora 17.00, la Hotelul Moldova din Iaşi, îmi voi lansa noua carte în două volume, cu peste 1.100 pagini, care se numeşte . Invit încă de pe acum pe colegii din cenaclul Topârceanu să susţină recitaluri muzicale şi poetice în cadrul acestei lansări, care pentru mine reprezintă a zecea carte editată în ultimii doi ani şi jumătate".
- Adi Bezna: "Activitatea de cenaclu va fi una internă, care ţine de bucătăria noastră, dar vrem să ieşim şi în spectacole cu public. Toată lumea care este prezentă aici are posibilitatea să prezinte diverse momente culturale în cadrul acestor spectacole! E bine că am găsit acest sediu generos la clubul CFR Iaşi".
- Paul Zamfir: "Ca director al clubului CFR Iaşi mă bucură această iniţiativă culturală, mai ales că printre cei prezenţi se află şi ceferişti. Orice activitate artistică găzduită de clubul CFR Iaşi este de mare interes pentru viaţa culturală din municipiul Iaşi!".
În final, după tradiţionala fotografie "istorică" de grup, s-a stabilit ca prima întânire cu publicul, într-o manifestare culturală găzduită de sala mare de spectacole a Clubului CFR Iaşi, de pe strada Râpa Galbenă nr. 12 să aibă loc în ziua de joi, pe 25 ianuarie 2018, de la ora 17.30, moderatorul ei fiind actorul George Marici.
Până atunci însă, pentru stabilirea unor detalii tehnice şi artistice, membrii Cenaclului Literar George Topârceanu vor avea o nouă şedinţă de lucru în ziua de luni, 15 ianuarie 2018, de la ora 17.00, tot la clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă. Pentru promovarea acestui cenaclu s-a făcut şi o pagină pe facebook, la adresa https://www.facebook.com/toparceanu.ro. Porţile cenaclului ieşean George Topârceanu rămân deschise... Vă aşteptăm cu mult drag!
DAN TEODORESCU

 

LA MULŢI ANI 2018 !

CS CFR Iaşi urează tuturor partenerilor de întrecere, sportivilor şi antrenorilor un AN NOU 2018 fericit şi prosper! Cu sănătate maximă şi realizări sportive de top pe plan naţional, balcanic, european şi mondial!

 

CRĂCIUN FERICIT!
CS CFR IAŞI UREAZĂ SPORTIVILOR, ANTRENORILOR ŞI PARTENERILOR DE COMPETIŢIE UN CRĂCIUN FERICIT CU SĂNĂTATE ŞI BUCURII! LA MULŢI ANI 2018!

 

 

"Gala APS 90", un spectacol de neuitat la Ateneul Român din Bucureşti

* Printre premianţi s-a aflat şi jurnalistul Dan Teodorescu, director sportiv şi ofiţerul de presă al CS CFR Iaşi.

În seara zilei de miercuri, 22 noiembrie 2017, superba sală a Ateneului Român din Bucureşti a găzduit Gala APS 90, cu ocazia aniversării a 90 ani de la constituirea Asociaţiei Presei Sportive din România, condusă astăzi de binecunoscutul om de televiziune Dumitru Graur.
Într-un spectacol de neuitat, în care orchestra simfonică
"Camerata Regală" (dirijor: Constantin Grigore, solist: violonistul Gabriel Croitoru) a dat un superb recitat publicului, preşedintele APS România - Dumitru Graur, (secondat de Daniel Ion - secretar general APSR) a moderat evenimentul în care au fost acordate mai multe diplome de excelenţă, medalii şi trofee, după cum urmează:
PREMII PENTRU PRESĂ:
- Gazeta Sportului (premiul a fost primit de Ovidiu Ioaniţoaia);
- Radio România (Teoharie Coca-Cosma);
- Televiziunea Română (Cristian Ţopescu);
PREMIERI ÎN SPORT:
- Gheorghe Hagi (pentru proiectul Viitorul; premiul a fost oferit de Vlad Enăchescu - vicepreşedintele APSR);
- Echipa de tenis de masă a României (campioană europeană pe echipe; premiul a fost primit de Elizabeta Samara şi directorul de marketing Beatrice Romanescu, din partea FRTM. Din păcate, sportivele Daniela Dodean și Bernadette Szocs nu au putut fi prezente la gală);
- Echipajele de canotaj 8+1 şi 2 vâsle (campioane mondiale; premiul a fost oferit laureatelor de Elisabeta Lipă - preşedintele FR Canotaj). Componenţa acestor echipaje a fost: Ionela-Livia Lehaci și Gianina-Elena Beleagă (2 vâsle), respectiv Ioana Vrînceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu, Adelina Boguș, Laura Oprea și Daniela Druncea (echipajul feminin de 8+1).
- Alina Vulc (medalie de bronz la Campionatul Mondial de lupte pentru seniori; premiul a fost oferit de Gheorghe Berceanu);
- Simona Halep (nr. 1 în clasamentul mondial WTA; premiul a fost oferit de Ilie Năstase).
PREMII SPECIALE:
- Veteranii presei sportive: Doru Dinu Glăvan, Radu Timofte, Dan Teodorescu (din Iaşi), Modesto Ferrarini, Tiberiu Stama, Mugur Popovici, Stelian Trandafirescu, Constantin Macovei, Mihai Vesa (premiile au fost oferite de Emanuel Fântâneanu, membru în Consiliul AIPS);
- Echipa naţională de fotbal din 1984 (învingătoare a Italiei, campioană mondială);
- Valeria Răcilă-van Groningen (pentru cea de-a X-a ediţie a Maratonului Bucureşti; premiul a fost oferit de Gabriela Szabo);
- Ion Ţiriac (pentru întreaga activitate legată de sportul românesc; premiul a fost oferit de ministrul MTS Marius Dunca);
- Ovidiu Gârbacea (pentru complexul sportiv de la Cheile Grădiştei);
- Compania Dedeman şi Compania Alexandrion (investitori în sport; premiile au fost oferite de Ivan Patzaichin);
- Premiere INVINCTUS - Grupul militarilor răniţi în teatrele de operaţiuni din Afganistan şi Irak, participanţi la Jocurile Mondiale INVINCTUS, de la Toronto 2017.
Au mai primit premii de excelenţă, medalii şi  trofee din partea APSR ministrul MTS Marius Dunca, preşedintele COSR Mihai Covaliu, preşedintele AIPS Gianni Merlo,
preşedintele AIPS Europe - Charles Camenzuli, iar jurnalistul Cristian Ţopescu a primit din partea COSR "Colanul de Aur", la împlinirea vârstei de 80 ani. 
Jurnaliştii Dumitru Graur şi Emanuel Fântâneanu au primit din partea MTS, COSR, AIPS şi AIPS Europe diplome de excelenţă şi trofee, la aniversarea a 90 ani de la înfiinţarea APSR.
Jurnalistul Adrian Fetecău (Radio România Actualităţi şi conducătorul grupului umoristic VOUĂ) a recitat în faţa numerosului public poezia DACĂ, de Rudyard Kipling.
Pe parcursul evenimentului, pe ecranul din sală au fost proiectate secvenţe video, cu filmele: In memoriam, Mereu în slujba performanţei, O istorie a presei sportive.
În rândul publicului s-au mai aflat Horia Tecău, Octavian Morariu, Bogdan Stelea,  Roxana Scarlat Bârlădeanu, Irina Deleanu, George Boroi, Mircea Roman.
Gala de la Ateneul Român din Capitală a fost organizată de APSR, în parteneriat cu COSR. 
De menţionat că Asociaţia Presei Sportive din România se află sub Înaltul Patronaj al MS Regelui Mihai I, iar Principele Radu al României a oferit către APSR un mesaj cordial cu ocazia acestei manifestări, lecturat în faţa publicului de preşedintele Dumitru Graur.

* Lansare de carte cu jurnaliştii Cristian Ţopescu şi Dan Teodorescu în prim plan

Vă mai informăm că  joi, pe 23 noiembrie 2017, la Târgul de Carte Gaudeamus de la "Romexpo" din Bucureşti a avea loc lansarea volumului ”La microfon, Cristian Țopescu”, scris de Horia Alexandrescu și publicat de Editura Militară. Lucrarea are o prefață semnată de Ion Țiriac și o postfață de Radu Cosașu.
Tot joi, la IBIS NORD HOTEL din Capitală, în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Presei Sportive din România, jurnalistul ieşean Dan Teodorescu şi-a prezentat colegilor de breaslă cele cinci cărţi de sport şi cultură (în şase volume, deoarece a carte a avut două volume, editate la PIM Iaşi), care au fost: Între două secole (2 volume), Paralele Olimpice, Regi şi Regine la Palat, Game-Set-Match şi Ringul Magic, oferind apoi autografe. Cele şase volume au rămas în biblioteca APSR şi vor participa la selecţia organizată pentru secţiunea carte sportivă - Premiul Ioan Chirilă, din Gala APSR, din primăvara anului viitor.
În cadrul Adunării Generale, prezidată de preşedintele Dumitru Graur şi vicepreşedintele Vlad Enăchescu, au fost discutate şi dezbătute probleme extrem de importante pentru cei care slujesc pe altarul presei sportive din România. În final, s-a propus ca unele manifestări ale APSR din 2018 - gale, seminarii, adunări generale - să fie organizate şi în provincie, primele oferte venind de la colegii din Iaşi şi Craiova. (REDACŢIA)

 
Mai multe articole...