Haltere

Rezultate notabile pentru talentaţii halterofili de la CFR Iaşi

În perioada 19 - 22 martie 2019, la Complexul Sportiv Naţional Bascov - Budeasa, din Judeţul Argeş, se desfăşoară Campionatele Naţionale de Haltere - calificări la etapa finală şi Cupa României pentru juniori I (U 20) şi Cupa României la juniori III, competiţia fiind organizată de Federaţia Română de Haltere.
Concurează 274 de sportivi (195 la Juniori I + 79 la Juniori III), legitimati la 26 de cluburi din ţară, printre ele fiind şi CS CFR Iaşi (antrenor: Dănuţ Fron).
În Sala Polivalenta a Complexului Sportiv Naţional Bascov, cei doi tineri halterofili ceferişti ieşeni au avut rezultate notabile, ambii calificându-se în finala de la U 20 de la Arad, din august 2019, cu următoarele rezultate:
- Marius Pagu (14 ani, care este şi component al Centrului Naţional Olimpic de juniori de la Bistriţa): a avut un total olimpic de 88 kg, după 38 kg la smuls şi 50 kg la aruncat. A concurat în cadrul categoriei 55 kg, deşi el are o greutate corporală de numai 35 kg.
- Ionela Atincăi (FOTO / 17 ani, la categoria 71 kg): a avut un total olimpic de 136 kg, după 61 kg la smuls şi 75 kg la aruncat.
În perioada 22-26 aprilie, tinerii halterofili de la CS CFR Iaşi vor participa la etapa de calificare de la Bucureşti, din cadrul Campionilor Naţionale de seniori.
DAN TEODORESCU

 

În anul 2018: Halterofila Ionela Atincăi, sportiva numărul 1 la CS CFR Iaşi

Clubul Sportiv CFR Iaşi şi-a desemnat laureaţii pe anul 2018. Clubul ieşean, care este unul privat, a organizat în 2018 şi numeroase competiţii sportive în propria bază, în cadrul secţiilor de tenis de câmp şi popice, totul culminând cu turneul internaţional "Trofeul Municipiului Iaşi", din cadrul calendarului mondial ITF, cu premii totale de 15.000 dolari, derulat în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Federaţia Română de Tenis. Câştigătorii turneului de tenis menţionat au fost germanul Lucas Gerch (la simplu, la primul succes din carieră într-un turneu ITF) şi argentinienii Franco Emanuel Egea şi Gabriel Alejandro Hidalgo (în proba de dublu masculin). Tot în cadrul secţiei de tenis de câmp (antrenori: Vergil Aghion şi Raluca Aghion), să remarcăm prestaţiile tinerilor jucători Răzvan Aghion (15 ani, finalist la turneele din Belgia şi Israel, din calendarul continental "Tennis Europe", la categoria 16 ani), Eduard Schipor, Teodor Cojocaru şi Bianca Andrei, care au ocupat locuri fruntaşe în turneele la care au participat pe plan intern şi internaţional.
Secţia de popice a dat din nou campioana ţării pe echipe seniori, aceasta fiind CFR Olimpia ACB Iaşi (antrenor: Remus Antimirescu), care a reprezentat România şi la Cupa Mondială de la Zapresic (Croaţia) şi a fost la doar un pas de promovarea în Liga Campionilor. Au obţinut medalii în întrecerile individuale la nivel naţional lansatorii ieşeni Ion Cercel (participant şi la Campionatul Mondial de seniori de la Cluj-Napoca, cu echipa României), Florin Opincă, Mihai Gabriel Benghiac şi Iulian Gabriel Cucu, iar echipa de tineret, sub conducerea antrenorului Costică Ciurdea a cucerit medalia de bronz a Campionatului Naţional Under 23.
Echipa de popice veterani de la clubul ceferist ieşean l-a avut în cap de listă pe Ioan Herman (77 ani), medaliat cu bronz la Campionatul Naţional de profil de la Hunedoara, dar echipa condusă de Vasile Ţidularu şi componenţii ei au cucerit alte numeroase locuri fruntaşe în turneele organizate la Iaşi şi în mai multe localităţi din România (Ploieşti, Hunedoara, Sălişte). Lansatorii seniorii "+60" şi "Under 60" ieşeni au participat şi la etapa de la Ploieşti, din Cupa României, turneul final urmând să se desfăşoare la Iaşi, în 2019.
Secţia de culturism-fitness a avut-o pe Marinela Ungureanu o medaliată pe plan naţional şi internaţional, aceasta reuşind să cucerească şi o medalie de bronz la Campionatele Balcanice de la Drobeta Turnu Severin şi un loc 4 la Cupa Mondială de la Cluj-Napoca, sub coordonarea antrenorului emerit Petru Ciorbă. 
Secţia de box, sub conducerea antrenorilor Nicu Brânzei şi Tinu Brânzei, în parteneriat cu CSŞ Unirea Iaşi, a dobândit medalii importante la Campionatele Naţionale feminine, prin sportivele Alina-Ioana Panta, Bianca Cobzaru şi Ana-Maria Misenschi. Boxerii ceferişti au mai participat şi la alte turnee la nivel naţional, inclusiv la o nouă ediţie a Memorialului Iosif Mattes, din sala clubului CSM Iaşi.
În sfârşit, secţia de haltere a clubului sportiv CFR Iaşi (antrenor: Dănuţ Fron) s-a remarcat din nou în acest an prin performanţele notabile ale sportivilor Ionela Atincăi (FOTO), Ilie Ciotoiu (internaţional olimpic, a punctat pentru CFR Iaşi doar în întrecerile naţionale de tineret, în rest a concurat pentru CSM Cluj şi se pare că în cel mai scurt timp va ajunge la Steaua Bucureşti). Adnana Lungu şi Marius Pagu.
În urma rezultatele obţinute în 2018, clasamentul laureaţilor CS CFR Iaşi se prezintă astfel:
INDIVIDUAL:
1.   Ionela Atincăi (16 ani, haltere - antrenor: Dănuţ Fron) - 48,00 puncte:
- 3 medalii de bronz la CN senioare, 3 medalii de bronz la CN junioare I (U 20), 3 medalii de bronz la CN junioare II (U 17), locul 2 la Cupa României de tineret (U 23).
2. Ilie Ciotoiu (haltere - antrenor: Dănuţ Fron) - 30,00 puncte
- 3 medalii de aur la CN de tineret (U 23) şi locul 1 la Cupa României de tineret (U 23).
3. Ion Cercel (popice - antrenor: Remus Antimirescu) - 26,25 puncte
- 3 medalii de aur la tandem masculin, la individual sprint şi cu echipa CFR Olimpia ACB Iaşi la CN de seniori.
4. Florin Opincă (popice - antrenor: Remus Antimirescu) - 20,00 puncte
- 1 medalie de bronz la individual clasic şi 1 medalie de aur cu echipa CFR Olimpia ACB Iaşi la CN de seniori.
4. Vasile Andrei Maxim (popice - antrenori: Remus Antimirescu şi Costică Ciurdea) - 20,00 puncte
- 1 medalie de aur cu echipa CFR Olimpia ACB Iaşi la CN seniori şi 1 medalie de bronz cu echipa CFR Olimpia ACB Iaşi la CN de tineret U 23.
5. Mihai Gabriel Benghiac (popice - antrenor: Remus Antimirescu) - 18,75 puncte
- 2 medalie de aur la tandem masculin şi cu echipa CFR Olimpia ACB Iaşi la CN seniori.   
6. Iulian Gabriel Cucu (popice - antrenor: Remus Antimirescu) - 18,00 puncte
- 1 medalie de argint la tandem mixt şi 1 medalie de aur cu echipa CFR Olimpia ACB Iaşi la CN de seniori.
7.  Alexandru Sorin Mihail Mitru, Costică Ciurdea, Gyula Veres şi Remus Antimirescu (popice - antrenor: Remus Antimirescu) - 15,00 puncte
- 1 medalie de aur cu echipa CFR Olimpia ACB Iaşi la CN seniori.
8. Marinela Ungureanu (culturism-fitness - antrenor: Petru Ciorbă) - 12,50 puncte
- 1 medalie de aur în proba body-fitness masters la CN seniori, 1 medalie de bronz în proba body-fitness masters la Campionatele Balcanice de culturism-fitness seniori, locul 4 la Cupa Mondială de culturism-fitness seniori în proba body-fitness masters.
9. Ana Maria Misenschi (box CFR-CSŞ Unirea Iaşi, antrenori: Nicu Brânzei şi Tinu Brânzei) - 12,00 puncte
- 1 medalie de argint la CN senioare - la cat. 57 kg.
10. Bianca Cobzaru (box CFR-CSŞ Unirea Iaşi, antrenori: Nicu Brânzei şi Tinu Brânzei) - 10,00 puncte
- 1 medalie de aur la CN tineret - la cat. 54 kg.
11. Alina Ioana Panta (box CFR-CSŞ Unirea Iaşi, antrenori: Nicu Brânzei şi Tinu Brânzei) - 8,00 puncte
- 1 medalie de aur la CN junioare - la cat. 70 kg.
12. Răzvan Aghion (tenis de câmp - antrenori: Vergil Aghion şi Raluca Aghion) - 7,50 puncte
- 2 medalii de argint la simplu şi dublu masculin la turneele internaţionale de la Nivelles (Belgia) şi respectiv Haifa (Israel), din calendarul continental Tennis Europe. Debutant la doar 14 ani şi 10 luni la turneul de seniori Trofeul Municipiului Iaşi, din calendarul mondial ITF, în probele de simplu şi dublu masculin (alături de colegul de club Teodor Cojocaru).
13. Adnana Lungu (12 ani, haltere - antrenor: Dănuţ Fron) - 6,00 puncte
- 3 medalii de aur la CN juniori III (9-12 ani). Este nominalizată pentru Centrul Olimpic de la Galaţi.
14. Ioan Herman (77 ani, popice veterani - antrenor: Vasile Ţidularu) - 5,00 puncte.
- 1 medalie de bronz în proba individual clasic, la CN de seniori +60 ani.
14. Ştefan Lincu, Ştefan Ouatu, Cristian Toma, Andrei Seliman, Vlad Nacu şi Iulian Cucu jr (popice - antrenor: Costică Ciurdea) - 5,00 puncte
- 1 medalie de bronz cu echipa CFR Olimpia ACB Iaşi la CN tineret U 23.
15. Iulian Bejan (popice - antrenor: Costică Ciurdea) - 1,5 puncte
- 1 medalie de argint la CN juniori III - la categoria 13-14 ani, la individual clasic.
S-au mai remarcat în întrecerile naţionale pe anul 2018 halterofilul Marius Pagu (13 ani, component al Centrului Olimpic de la Bistriţa), tenismenii Eduard Schipor, Teodor Cojocaru şi Bianca Andrei, popicarul Sebastian Biţă, toţi de la CS CFR Iaşi.
ECHIPE:
1. CFR Olimpia ACB Iaşi (popice seniori - antrenor: Remus Antimirescu) - 1 medalie de aur şi campioană naţională pe echipe în sezonul 2017-2018, participantă la Cupa Mondială de popice de la Zapresic (Croaţia).
Lotul echipei a fost alcătuit din următorii sportivi: Ion Cercel, Florin Opincă, Alexandru Sorin Mihail Mitru, Mihai Gabriel Benghiac, Iulian Gabriel Cucu, Costică Ciurdea, Vasile Andrei Maxim, Remus Antimirescu, Gyula Veres.
2. CFR Olimpia ACB Iaşi (popice tineret U 23 - antrenor: Costică Ciurdea) - 1 medalie de bronz pe echipe în sezonul 2017-2018.
Lotul echipei a fost alcătuit din următorii sportivi: Ştefan Lincu, Ştefan Ouatu, Vasile Andrei Maxim, Cristian Toma, Andrei Seliman, Vlad Nacu, Iulian Cucu jr.
3. CFR Olimpia ACB Iaşi (popice veterani - antrenor: Vasile Ţidularu) - locul 4 la Campionatul Naţional de popice de la Hunedoara, aferent sezonului 2017-2018, la categoria de vârstă "+60 ani".
Lotul lărgit al echipei ieşene, pentru "U 60" şi "+60 ani" este alcătuit din sportivii: Constantin Iftimie şi Mihai Iftimie, respectiv Sorin Cotlarciuc, Aurel Roiu, Mihai Ispir, Vasile Croitoru, Mariana Zlăvog, Ioan Dăscălescu, Florin Dăscălescu, Dumitru Penciuc, Ioan Herman şi Mihai Chilaboc.
Oficialii clubului sportiv CFR Iaşi sunt: Sorin Flutur (preşedinte de onoare), George-Radu Pipa (preşedinte executiv), Eduard Spiţă (vicepreşedinte), Dan Teodorescu (director sportiv şi ofiţer de presă), Lucian Mihalache (director economic), Vasile Botezatu (administratorul bazei sportive CFR Iaşi).
Alţi localnici care au început sportul la CS CFR Iaşi în anii din urmă, fac în prezent mari performanţe pe plan intern şi internaţional, ei fiind Bogdan Ionuţ Apostol şi Andreea Prisacariu (tenis de câmp, punctează acum pentru CSM Bucureşti, primul menţionat fiind şi component al echipei de Cupa Davis a României), Michele Alexandra Zmău (tenis de câmp - a devenit italiancă cu acte în regulă şi a câştigat deja primele turnee din calendarul mondial ITF, la simplu şi dublu), Bianca Grigoraş (haltere - punctează pentru CSŞ Galaţi, cu bune rezultate şi medalii pe plan naţional şi internaţional).
Să-l menţionăm şi pe pugilistul Alexandru Marin (26 ani), care a făcut paşi importanţi în sportul cu mănuşi la CS CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului Nicu Brânzei, dar care, de câţiva ani s-a mutat în boxul profesionist de peste Ocean, cu rezidenţă în Bethesda (Maryland, SUA), unde are un palmares impresionant, de 17 victorii din tot atâtea posibile, cu 11 sucese prin K.O., el fiind şi campion internaţional în versiunea IBO - International Boxing Organization Inter-Continental, la categoria super-muscă!
DAN TEODORESCU

 

De trei ori "bronz" la nivel naţional pentru halterofila ceferistă Ionela Atincăi

În perioada 20-23 noiembrie 2018, în ultima competiţie oficială internă din acest an, Federaţia Română de Haltere organizează  finalele Campionatelor Naţionale de Juniori I (U 20). La concursul care se desfăşoară în Sala Polivalenta a CSN Bascov - judeţul Argeş sunt prezenţi 133 sportivi de la 24 cluburi din ţară, printre ele fiind şi CS CFR Iaşi (antrenor: Dănuţ Fron).
Printre oficialităţile prezente la această competiţie s-a aflat şi Nicu Vlad, preşedintele FR Haltere.
La feminin, în cadrul categoriei 69 kg, sportiva Ionela Atincăi (CS CFR Iaşi) a cucerit joi, 22 noiembrie, 3 medalii de bronz, cu următoarele rezultate: 64 kg la smuls, 80 kg la aruncat şi 144 kg la totalul olimpic.
"Ionela Atincăi, la doar 16 ani, a cucerit în acest an 9 medalii în cadrul Campionatelor Naţionale de junioare şi senioare, o performanţă remarcabilă pentru ea. Plus un loc 2 la Cupa României de tineret. Acum, la Bascov, înaintea ei, pe podium s-au aflat două campioane europene de junioare, Alexandra Alexa, de la Dunărea Galaţi - locul 1 şi Mihaela Ilie, de la CSŞ Galaţi - locul 2. Sunt sigur că anul viitor, la categoria sa de vârstă şi greutate, Ionela Atincăi va ajunge pe locul 1 la nivel naţional!", ne-a declarat, în direct de la Bascov, antrenorul Dănuţ Fron, care este şi unul dintre arbitrii competiţiei.
Tot la Bascov, în aceste zile, printre concurenţii categoriei 56 kg s-a aflat şi ceferistul ieşean Marius Pagu (13 ani, care este, de două luni, şi component al Centrului Naţional Olimpic de la Bistriţa). El a reuşit un total olimpic de 88 kg, după ce a ridicat 38 kg la stilul smuls şi 50 kg la stilul aruncat.
Cu aceste rezultate, Marius Pagu (CS CFR Iaşi) s-a clasat în primii 10 juniori ai României, de la categoria 56 kg, deşi el cântăreşte doar 34 kg!
În afară de concurs, la Bascov a concurat şi Adnana Lungu (CS CFR Iaşi, doar 12 ani), care a reuşit un total olimpic de 64 kg (27 kg la smuls + 37 kg la aruncat).
În cadrul categoriei 58 kg, la feminin, ieşeanca Bianca Grigoraş, care a început halterele la CS CFR Iaşi, cu antrenorul Dănuţ Fron, dar care concurează de mai mulţi ani pentru CSŞ Galaţi, a cucerit 3 medalii de argint, cu rezultatele: 68 kg la smuls, 85 kg la aruncat şi 153 kg la totalul olimpic.
Pentru CS CFR Iaşi, a concurat în anul 2018, în cadrul Campionatelor Naţionale de tineret - U 23 şi ieşeanul Ilie Ciotoiu, multiplu campion la categoria 56 kg. Pentru "Naţionalele" de seniori şi competiţiile internaţionale, Ilie Ciotoiu, component al lotului naţional olimpic de haltere, concurează pentru CSM Cluj, în primul rând din motive financiare!
DAN TEODORESCU

 

La CE din Polonia: Medalie de bronz pentru halterofilul ieşean Ilie Ciotoiu

Sâmbătă, pe 20 octombrie 2018, la Campionatele Europene de haltere pentru juniori (U 20) şi tineret (U 23) de la Zamosc (Polonia), Iaşul sportiv a avut doi reprezentanţi, pe Ilie Constantin Ciotoiu şi Geanina Bianca Grigoraş, ambii făcând primii paşi în sportul de performanţă la clubul CFR Iaşi, sub îndrumarea antrenorului Dănuţ Fron.
În cadrul CE de juniori, la categoria 53 kg, Bianca Grigoraş, legitimată în prezent la CSŞ Galaţi, s-a clasat pe locul 10 la smuls, cu o performanţă de 70 kg, pe locul 11 la aruncat, cu 84 kg şi pe locul 11 la totalul olimpic, cu 154 kg.
Pe primul loc la toate stilurile impuse de regulament s-a clasat rusoaica Kristina Novitskaia, cu următoarele performanţe: 85 kg la smuls, 106 kg la aruncat şi 191 kg la totalul olimpic.
La tineret (U 23), din păcate, Ilie Ciotoiu (CSM Cluj-CFR Iaşi) a ratat de trei ori la 105 kg, la stilul smuls şi a ieşit din clasament şi la totalul olimpic. În schimb, cu un rezultat de 133 kg, Ilie Ciotoiu s-a clasat pe locul 3 şi a cucerit medalia de bronz la stilul aruncat.
Clasamentele pentru podium au fost următoarele:
- SMULS:
1. Mirco Scarantino (Italia) - 116 kg;
2. Oleg Musokhranov (Rusia) - 115 kg;
3. Dmytro Voronovskyi (Ucraina) - 104 kg.
- ARUNCAT:
1. Mirco Scarantino (Italia) - 142 kg;
2. Oleg Musokhranov (Rusia) - 141 kg;
3. Ilie Constantin Ciotoiu (România) - 133 kg.
- TOTALUL OLIMPIC:
1. Mirco Scarantino (Italia) - 258 kg;
2. Oleg Musokhranov (Rusia) - 256 kg;
3. Dmytro Voronovskyi (Ucraina) - 235 kg.
De remarcat că, în prezent, tânărul halterofil ieşean Marius Pagu (de la CS CFR Iaşi, nepotul lui Ilie Ciotoiu) este component al Cemtrului Olimpic de juniori de la Bistriţa.
DAN TEODORESCU

 

La Arad, halterofilii ieşeni au urcat pe podium!

În perioada 4-7 septembrie 2018, municipiul Arad găzduieşte finalele Campionatelor Naţionale de haltere seniori şi ale Speranţelor Olimpice - Juniori III (9-12 ani).
La şedinţa tehnică şi de validare care a avut loc în debutul competiţiei organizate de FR Haltere (preşedinte: Nicu Vlad), a fost prezent şi delegatul DJST Arad, Dan Cuedan, dar şi reprezentanţii celor trei structuri sportive arădene implicate în organizarea şi desfăşurarea concursului, ele fiind ACS Amefa Arad, CSM Arad şi CS Gloria Arad.
În concursul “Speranţelor Olimpice” au fost înscrişi 60 de viitori campioni, fete şi băieţi, legitimaţi la 16 cluburi din ţară, printre sportivele prezente în competiţie fiind şi Adnana Lungu, de la CFR Iaşi, antrenată de Dănuţ Fron. Ea a concurat la categoria 44 kg şi a avut un rezultat total de 50 kg, primind, ca toţi ceilalţi colegi de întrecere, o diplomă de participare şi un tricou.
În cadrul Campionatelor Naţionale pentru seniori, unde au participat 106 sportivi de la 22 cluburi, au fost în concurs şi doi ieşeni, ambii urcând pe podium. 
Chiar dacă are numai 16 ani, Ionela Atincăi (CS CFR Iaşi), antrenată de acelaşi Dănuţ Fron, a cucerit 3 medalii de bronz la categoria 69 kg, cu următoarele rezultate: 60 kg la smuls, 76 kg la aruncat şi 136 kg la totalul olimpic.
"La doar 16 ani, halterofila Ionela Atincăi a cucerit 3 medalii de bronz într-un concurs la care au participat şi urcat pe podium două mari sportive, fiind vorba de tripla campioană mondială şi europeană de senioare, Loredana Toma, de la CS Olimpia Bucureşti şi de tripla campioană europeană de junioare, Alexandra Alexe, de la CS Dunărea Galaţi. Felicitări Ionela!", ne-a declarat antrenorul ceferist ieşean, Dănuţ Fron, care a fost promovat în Colectivul Tehnic al Federaţiei Române de Haltere.
La seniori, tot la Arad, în cadrul categoriei 62 kg, ieşeanul Ilie Ciotoiu, care a început halterele la CS CFR Iaşi, dar care a concurat doar pentru CSM Cluj de data aceasta, a cucerit trei medalii de aur şi trei titluri de campion naţional, cu rezultatele: 115 kg la smuls, 145 kg la aruncat şi 260 kg la totalul olimpic.
În oraşul La Coruna, din Spania, în perioada 24-31 octombrie 2018, vor avea loc Campionatele Europene de juniori şi tineret (U 23), acolo unde halterofilii români vor încerca să cucerească cât mai multe medalii.
DAN TEODORESCU

 
Mai multe articole...