Haltere

Tinerii halterofili ceferişti ieşeni se impun la “Naţionalele” din Capitală

Timp de mai multe zile, Sala Olimpia din Bucureşti găzduieşte prima etapă a Campionatului Naţional de haltere pentru tineret (Under 23). Sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron, patru sportivi de la CS CFR Iaşi au luat drumul Capitalei pentru a participa la competiţia care asigură calificarea la etapa finală, din luna octombrie, de la Oneşti.
Astăzi, 23 aprilie, exact de Sf. Gheorghe, trei ieşence au intrat în concurs şi toate şi-au asigurat calificarea în runda finală, după ce şi-au îndeplinit baremurile impuse de FR Haltere.
La categoria 48 kg, debutanta de numai 13 ani Alexandra Nechitoaie (care are doar 39 kg greutate corporală) a smuls 22 kg şi a aruncat 27 kg, reuşind un total de 49 kg. Baremurile impuse au fost 20 kg – la smuls şi 25 kg - la aruncat, care au fost depăşite de ceferista ieşeană.
Tot la categoria 48 kg, ieşeanca Bianca Grigoraş (care va face cât de curând pasul la Centrul Naţional Olimpic de la Galaţi şi care va ajunge şi la lotul de cadete al României) a reuşit o performanţă şi mai bună faţă de colega ei de întrecere, cu 35 kg la smuls şi 45 kg la aruncat, deci cu un total de 80 kg.
La categoria 53 kg, vedeta clubului ceferist ieşean, Mădălina Ţibichi (FOTO / 14 ani, deja componentă a lotului naţional al României şi al Centrului Naţional Olimpic de la Galaţi) a smuls 50 kg şi a aruncat 62 kg, reuşind un total de 112 kg. Baremul impus de FR Haltere a fost de 30 kg - la smuls şi 40 kg - la aruncat, care au fost cu mult depăşite de Mădălina Ţibichi, care are în aceste condiţii şi şansa unei participări la Campionatul European din Lituania, din luna septembrie, dar şi la o medalie la Campionatele Naţionale de cadete (junioare II), din luna iulie, de la Botoşani.
Joi, pe 25 aprilie, va intra în concurs şi ceferistul ieşean Gheorghe Tănasă (17 ani), la categoria 69 kg, care are şi el şanse să promoveze la etapa finală.
Antrenorul de haltere al clubului sportiv CFR Iaşi, Dănuţ Fron, remarcă rezultatele excelente ale elevilor săi la competiţia de la Bucureşti, dar trage un semnal de alarmă asupra faptului că sportul halterelor nu este apreciat la adevărata sa valoare, chiar dacă în ultima perioadă România a cucerit extrem de multe medalii pe plan internaţional, inclusiv la JO de la Londra, de anul trecut. “Facem performanţă în Iaşi în haltere, avem copii talentaţi, unii pot cuceri nu peste mult timp medalii europene şi chiar mondiale. Şi totuşi, halterele şi sporturile de forţă în general nu sunt agreate de toţi factorii de decizie din sportul ieşean, unii nici nu ştiu că există din nou haltere de performanţă în Iaşi, la clubul sportiv CFR !”, ne-a mai declarat, în această seară, binecunoscutul antrenor Dănuţ Fron. 
DAN TEODORESCU
ULTIMA ORĂ: Joi, în concursul de la categoria 69 kg, ieşeanul Gheorghe Tănase (CS CFR) a realizat un total de 167 kg (77+90) şi s-a calificat în etapă finală, baremul impus de 60 kg la smuls şi 80 kg la aruncat fiind depăşit ! (DT)

 

“Trei din trei” pentru secţia de haltere de la CS CFR Iaşi

Timp de două zile, pe 13 şi 14 martie, tinerii halterofili de la CS CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron (FOTO), au concurat la prima etapă din cadrul Campionatelor Naţionale pentru seniori, găzduite de Sala Olimpia din Bucureşti.
Clubul ceferist ieşean a avut trei reprezentanţi la competiţia din Capitală, ei fiind Bianca Grigoraş (12 ani, cu doar 4 luni de haltere), Mădălina Ţibichi (13 ani, componentă a lotului naţional de cadete şi al Centrului Naţional Olimpic de la Galaţi) şi George Tănase (17 ani, debutant, cu doar 2 luni de pregătire în sportul halterelor), toţi reuşind să depăşească baremurile impuse de FR Haltere şi să se califice la faza finală, programată la Bistriţa, în luna noiembrie 2013.
În cadrul categoriei 48 kg, ieşeanca Bianca Grigoraş (cu doar 45 kg greutate corporală) şi-a îndeplinit baremul de calificare la faza finală (care a fost de 25 kg la smuls şi 35 kg la ridicat) reuşind un total de 69 kg, după ce a smuls 30 kg şi a ridicat 39 kg şi a reuşit să execute toate cele 6 încercări.
Mădălina Ţibichi, de la CFR Iaşi, a reuşit la cat. 53 kg un total de 107 kg (47 kg la smuls si 60 kg la aruncat) si s-a calificat la faza finală a competiţiei. Baremul era de 35 kg la smuls si 45 kg la aruncat, care a fost depăşit cu brio de Mădălina.
Joi, la categoria 69 kg, a intrat în concurs şi debutantul George Tănase, care a reuşit un total de 155 kg (70 kg la smuls şi 85 kg la aruncat) şi a reuşit şi el calificarea la faza finală de la Bistriţa. Baremurile pentru Tănase au fost de 70 kg la smuls şi 80 kg la aruncat, iar ele au fost trecute cu bine de sportivul ceferist ieşean.
"Sunt bucuros de rezultatele tinerilor mei elevi, care au reuşit cu toţii calificarea la finalele de seniori, chiar dacă ei sunt doar cadeţi sau juniori. Sunt extrem de talentaţi şi merită felicitările tuturor. Din păcate, un alt fost elev de-al meu, Ilie Ciotoiu, sfătuit greşit de unele persoane din anturajul său, a abandonat halterele înaintea acestei competiţii, dar cu rezultatele pe care le avea în palmares el ar fi ocupat acum locul 3, la concursul de la Bucureşti, la categoria sa de greutate. Am auzit că acum îi pare rău de gestul făcut, dar e prea târziu...”, ne-a declarat în această seară antrenorul ieşean Dănuţ Fron.
Cei trei sportivi halterofili de la CS CFR Iaşi, la care se va adăuga şi Alexandra Nichitoaie (12 ani, cat. 48 kg) vor concura şi la Campionatele Naţionale de haltere pentru tineret (Under 23) – etapa I, programate tot la Bucureşti, în perioada 23-27 aprilie 2013. 

* Adversari puternici pentru pugiliştii ceferişti ieşeni la Cupa României de box, de la Bacău

Miercuri, pe 13 martie, a debutat la Sala de Atletism din Bacău, Cupa României la box pentru seniori, cu participarea a 88 de pugilişti. Au fost înscrişi în competiţie şi doi sportivi de la CFR Iaşi, ei fiind Ionuţ Andronache (CFR-CSŞ Unirea Iaşi, cat. 64 kg) şi Daniel Mocanu (CFR Iaşi, cat. 69 kg), ambii fiind asistaţi la colţul ringului de antrenorul Nicu Brânzei şi ambii având mai puţină “baftă” la tragerea la sorţi, unde au primit adversari extremi de puternici în primul tur.
În prima gală de miercuri, Ionuţ Andronache a pierdut la puncte confruntarea cu experimentatul Iulian Stan (Steaua Bucureşti), iar joi, Daniel Mocanu (din păcate accidentat la unul din antrenamentele de ieri, dar care a urcat totuşi treptele ringului) a fost învins prin abandon în repriza a doua de către Nicu Manea (CSM Upetrom Petrolul Ploieşti).
Referitor la meciul din această seară, dintre Mocanu şi Manea, antrenorul ieşean Nicu Brânzei ne-a declarat: “Daniel a urcat treptele ringului şi a boxat foarte bine în prima repriză, ca la finalul ei arbitrul să-mi spună că este 4-2 pentru ploieştean, rezultat nereal după părerea mea şi nu numai a mea. Atunci am aruncat şi eu prosopul la începutul reprizei secunde, pentru că am bănuit ce avea să urmeze şi am dorit să-l menajez pe Daniel Mocanu pentru competiţiile viitoare !”.   
Să mai menţionăm că antrenorul ieşean Nicu Brânzei a fost propus astăzi să facă parte din Colegiul Central de Antrenori al FR Box, colectiv condus de ploieşteanul Titi Tudor.
Finalele Cupei României de la Bacău sunt programate sâmbătă, de la ora 11.00.
Pentru pugiliştii ceferişti ieşeni următoarea competiţie la care vor participa este Cupa României de tineret, de la Brăila, programată în perioada 1-7 aprilie 2013.
DAN TEODORESCU

 

Haltere şi box, cu sportivii de la CFR Iaşi, la Bucureşti şi Bacău

Campionatele Naţionale de haltere pentru seniori – etapa I, se desfăşoară în aceste zile la Bucureşti, acolo unde clubul CFR Iaşi are trei reprezentanţi, pe Bianca Grigoraş, Mădălina Ţibichi şi George Tănase, pregătiţi de antrenorul emerit Dănuţ Fron.
În cadrul categoriei 48 kg, ieşeanca Bianca Grigoraş (doar 12 ani şi doar 45 kg greutate corporală, cu o vechime în haltere de numai 4 luni !) şi-a îndeplinit baremul de calificare la faza finală (care a fost 25 kg la smuls şi 35 kg la ridicat) reuşind un total de 69 kg, după ce a smuls 30 kg şi a ridicat 39 kg şi a reuşit să execute toate cele 6 încercări. Astăzi intră în concurs Mădălina Ţibichi (FOTO / 53 kg, care este şi componentă a lotului naţional de cadeţi şi a Centrului Naţional Olimpic de la Galaţi), iar joi va concura debutantul George Tănase (cat. 69 kg).
Vă mai informăm că ieri, în cadrul Adunării Generale de la FR Haltere, Nicu Vlad a fost reales pe post de preşedinte, pentru al patrulea mandat consecutiv. Pentru funcţia de membru în prezidiul federal a concurat şi antrenorul Dănuţ Fron (CFR Iaşi), care a primit 6 voluri, ultimul ales pe listă având 8 voturi !

* Cupa României de box va fi găzduită de Sala de Atletism din Bacău

Trecând la box să menţionăm că în această după-amiază de miercuri, 13 martie, va debuta la Sala de Atletism din Bacău, Cupa României la box pentru seniori, unde participă 88 pugilişti. Vor fi şi doi sportivi ieşeni în competiţie, Ionuţ Andronache (CFR-CSŞ Unirea Iaşi, cat. 64 kg - cu 13 sportivi participanţi) şi Daniel Mocanu (CFR Iaşi, cat. 69 kg - cu 8 sportivi participanţi), ambii fiind asistaţi la colţul ringului de antrenorul Nicu Brânzei.
În prima gală de miercuri, de la ora 16.30, unde au fost programate 24 meciuri, în meciul cu nr. 14 Ionuţ Andronache va boxa cu Iulian Stan (Steaua Bucureşti), iar joi, tot în gala de la ora 16.30, Daniel Mocanu se va duela în ring cu Nicu Manea (CSM Upetrom Petrolul Ploieşti).
Vor urca treptele ringului şi fraţii de la Nicolina Iaşi, Marcel Arădoaie (cat. 64 kg) şi Andrei Arădoaie (cat. 75 kg), legitimaţi acum la Dinamo Bucureşti. Finalele Cupei României sunt programate sâmbătă, de la ora 11.00. Se aşteaptă prezenţa la Bacău şi a noului staff al FR Box, în frunte cu preşedintele Leonard Doroftei.
DAN TEODORESCU
* ULTIMA ORĂ:
În aceasta seară, la Sala Olimpia din Bucureşti au continuat Campionatele Nationale de haltere pentru seniori - etapa I. Mădălina Ţibichi, de la CFR Iaşi, a reuşit la cat. 53 kg un total de 107 kg (47 kg la smuls si 60 kg la aruncat) si s-a calificat cu brio la faza finală a competiţiei. Baremul era de 35 kg la smuls si 45 kg la aruncat, care a fost depăşit de Mădălina Ţibichi, care este şi componentă a lotului naţional de cadeţi al României şi sportivă a Centrului Naţional Olimpic de la Galaţi, dar aparţine în continuare tot de CS CFR Iaşi..
"Sunt bucuros de rezultatele Mădălinei, care are un mare viitor în sportul halterelor din România. Ea poate participa şi reprezenta România şi la Europenele din această toamnă, din Lituania", ne-a declarat antrenorul ceferist ieşean Dănuţ Fron. (DanTe)
* ULTIMA ORĂ 2:
La Cupa României de box de la Bacău, Ionuţ Andronache a fost învins la puncte de mult mai experimentatul Iulian Stan. Din păcate, Daniel Mocanu s-a accidentat la antrenament şi este incertă participarea lui la meciul de joi. Antrenorul Nicu Brânzei a fost propus să facă parte din Colegiul de Antrenori al FR Box, colegiu condus de Titi Tudor. (DanTe)

 

Halterofila ieşeană Mădălina Ţibichi a început anul competiţional cu o medalie de aur !

Recent, pe malurile Dunării, s-a disputat Cupa Municipiului Galaţi la haltere, competiţie la care au participat mai multe cluburi de profil din zonă, dar şi sportivii Centrului Naţional Olimpic pentru juniorii II din localitate. Mădălina Ţibichi (FOTO / 14 ani), care aparţine în continuare de clubul CFR Iaşi (antrenor: Dănuţ Fron), dar care a fost selecţionată în lotul naţional de cadete şi se pregăteşte de câteva luni la Centrul Naţional Olimpic de la Galaţi, a ocupat locul 1 pe podium şi a cucerit medalia de aur la categoria 53 kg, cu un total de 103 kg (46 kg la smuls şi 57 kg la aruncat).
A progresat foarte mult Mădălina în ultima perioadă şi dacă merge tot aşa, eu cred că ea va putea reprezenta România la Campionatele Europene de haltere din luna septembrie, din Lituania. În schimb, o altă speranţă din secţia noastră de haltere de la CFR Iaşi, Ilie Ciotoiu, în vârstă de 17 ani, a dispărut de la antrenamente de câteva zile şi am auzit că vrea să abandoneze haltere ! E opţiunea lui, aşa cum a fost în urmă cu câteva luni şi opţiunea unui alt talent, Teodora Dănilă, care a abandonat şi ea halterele, un sport dificil într-adevăr, care cere multă muncă, dar extrem de frumos !”, ne-a declarat astăzi antrenorul emerit ieşean Dănuţ Fron.
În prezent, secţia de haltere de la CFR Iaşi nu duce totuşi lipsă de talente, în vizorul antrenorului Dănuţ Fron pentru marea performanţă fiind tinerii sportivi Bianca Grigoraş (cat. 48 kg), George Tănase (cat. 69 kg), Alexandra Nichitoaie (cat. 44 kg).
În perioada 12-16 martie 2013, secţia de haltere de la CFR Iaşi va fi prezentă cu 3 sportivi (Ţibichi, Grigoraş, Tănase) la prima fază a Campionatului Naţional de seniori, găzduită de CS Olimpia Bucureşti, unde se speră într-o comportare foarte bună şi în calificarea la faza finală de la Bistriţa, din luna noiembrie.
Tot pe 12 martie, la Bucureşti, va avea loc Adunarea Generală de Alegeri în cadrul FR Haltere, acolo unde credem că Nicu Vlad nu poate scăpa un nou mandat pentru postul de preşedinte.
Pe 7 septembrie 2013, clubul ceferist ieşean va organiza prima ediţie de la Cupa Nicu Vlad – CFR Iaşi la haltere.
DAN TEODORESCU

 

Halterofilii ieşeni, evoluţii de excepţie acasă la Nicu Vlad

* La competiţia organizată în localitatea gălăţeană Piscu, elevii lui Dănuţ Fron de la CFR Iaşi au cucerit trei medalii de aur şi una de argint

Sportul halterelor este la el acasă în comuna Piscu, din judeţul Galaţi, acolo unde s-a născut Nicu Vlad (preşedintele FR Haltere) şi unde primar este Ştefan Vlad, nimeni altul decât fratele multiplului campion al României. Sâmbătă, la Piscu s-a organizat Cupa 1 Decembrie la haltere, cu prezenţa a 55 de sportivi de la şapte cluburi din Bucureşti, Galaţi, Constanţa şi Iaşi, municipiul nostru fiind reprezentat de patru sportivi de la clubul CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului emerit Dănuţ Fron.
În întrecerea vizionată la Căminul Cultural din Piscu de peste 200 de spectatori (capacitate maximă a sălii de spectacole) halterofilii de la CFR Iaşi au fost printre cei mai buni din concurs, ei cucerind trei medalii de aur şi una de argint, cu cei patru sportivi participanţi în competiţie.
La feminin, în cadrul categoriei 44 kg, ceferista ieşeană Bianca Grigoraş s-a clasat pe locul 1 pe podium, cu un total de 64 kg (27 kg la smuls şi 37 kg la aruncat). Tot pe locul 1 s-a clasat şi ieşeanca Mădălina Ţibichi (CS CFR), care este şi componentă a Centrului Naţional Olimpic de la Galaţi, în cadrul categoriei 53 kg, cu un total de 93 kg (41 kg la smuls şi 52 kg la aruncat).
La masculin, în cadrul categoriei 56 kg, ceferistul ieşean Ilie Ciotoiu s-a clasat pe locul 1, cu un total de 168 kg (73 kg la smuls şi 95 kg la aruncat). În cadrul categoriei 77 kg, debutantul Robert Niţă (CS CFR Iaşi) s-a clasat pe un onorant loc 2, cu un total de 74 kg (32 kg la smuls şi 42 kg la aruncat), cucerind astfel o medalie de argint la prima sa participare la un concurs naţional organizat sub egida FR Haltere.
La finalul competiţiei gălăţene, antrenorul emerit ieşean Dănuţ Fron ne-a declarat: “Am intrat în concurs, acasă la Nicu Vlad, cu patru sportivi şi toţi au urcat pe podium. Este o frumoasă realizare a secţiei noastre de haltere de la clubul CFR Iaşi, acolo unde eu caut să aduc performanţa la o cotă cât mai înaltă, cu mulţi sportivi tineri şi talentaţi. Sperăm ca anul 2013 să ne aducă şi o susţinere financiară din partea Fundaţiei Sportului Ieşean, noi fiind singura secţie de haltere din Iaşi la ora actuală şi practicăm un sport care a adus României medalii olimpice şi la Londra 2012. Eu sunt sigur că nu peste mult timp, secţia de haltere de la CFR Iaşi, dacă va avea susţinerea financiară cuvenită, va avea şi ea mulţi campioni pe plan naţional şi internaţional”.
Să mai menţionăm că la Cupa 1 Decembrie 2012 de la Piscu, a fost prezentă în rândul organizatorilor şi sportiva Roxana Cocoş, medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Londra din acest an. Sportivii de pe podium au primit din partea gazdelor cupe, diplome şi alte cadouri în prag de sărbători.
DAN TEODORESCU


 
Mai multe articole...