Haltere

Rezultate promiţătoare pentru tinerii halterofili de la CS CFR Iaşi

La Bistriţa au continuat întrecerile Campionatelor Naţionala de haltere pentru seniori şi senioare. În întrecerea feminină, secţia de haltere de la CS CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron a participat cu două sportive în concurs, ele fiind Bianca Grigoraş – 13 ani, la categoria 53 kg şi Mădălina Ţibichi (FOTO) – 14 ani, la categoria 58 kg.
Chiar dacă sunt la nivelul cadetelor, cele două sportive au concurat la senioare, unde au obţinut rezultate promiţătoare.
Astfel, la categoria 53 kg, Bianca Grigoraş, care a fost selecţionată recent şi la Centrul Naţional Olimpic de la Galaţi, a smuls 40 Kg (locul 7), a aruncat 50 kg (locul 8), iar pe total, cu 90 kg, s-a clasat pe locul 7, din 13 sportive participante.
La categoria 58 kg, ieşeanca Mădălina Ţibichi a fost la un pas de podium şi s-a clasat în final pe locul 4 în toate probele de concurs, cu 49 kg la smuls, 60 kg la aruncat (unde a ratat de puţin la 64 kg) şi 109 kg la total. La categoria ei de greutate au fost 16 concurente, iar 3 sportive au în palmares medalii europene şi mondiale. Doar 5 kg au despărţit-o de Mădălina Ţibichi de medalia de bronz, reuşită de Maria Grigoriu (Rapid Bucureşti), care a reuşit un total de 114 kg.
De menţionat că ieri, la categoria 56 kg, Ilie Ciotoiu a concurat în Finala B unde a obţinut locul 1 cu o performanţă la total de 190 kg (85 + 105). Ilie a avut a doua performanţă din cei 26 concurenţi prezenţi la start (10 în Finala A şi alţi 16 în Finala B), dar s-au acordat medalii doar la Finala A. Abandonând pentru câteva luni sportul halterelor, dar revenind acum în forţă, Ilie Ciotoiu (18 ani) nu a mai fost prezent şi la faza preliminară din cadrul C.N. de haltere şi din acest motiv a fost repartizat acum, la Bistriţa, doar la Finala B.
A fost pentru noi ultimul concurs la nivel naţional, unde am fost din nou aproape de medalii. Avem totuşi sportivi tineri şi de mare perspectivă, care pot progresa. Sunt sigur că elevii mei vor cuceri pe viitor medalii la nivel naţional, iar Ilie Ciotoiu ar putea urca chiar şi pe podiumul european. Mulţumim clubului sportiv CFR Iaşi pentru susţinerea secţiei de haltere şi pentru că sprijină acest minunat sport. Este loc şi de mai bine, pentru noi toţi, inclusiv pentru sportivi şi antrenor !”, ne-a declarat în urmă cu câteva minute antrenorul ieşean de haltere Dănuţ Fron.
DAN TEODORESCU

 

Halterofilul ceferist Ilie Ciotoiu, pe primul loc în "Finala B" de la Bistriţa

În perioada 12-16 noiembrie, Sala Sporturilor din Bistriţa găzduieşte finalele Campionatelor Naţionale de haltere pentru seniori şi senioare, acolo unde CS CFR Iaşi, sub coordonarea antrenorului Dănuţ Fron, participă cu trei sportivi, Ilie Ciotoiu (cat. 56 kg) – la masculin, respectiv Bianca Grigoraş (cat. 53 kg) şi Mădălina Ţibichi (cat. 58 kg) – la feminin.
Miercuri, la categoria 56 kg masculin s-au prezentat în concurs 26 sportivi, dar numai 10 dintre ei erau calificaţi în Finala A, în urma prestaţiei din prima fază a competiţiei. Printre cei care au lipsit de la prima fază a C.N. de haltere seniori a fost şi ieşeanul Ilie Ciotoiu (FOTO), revenit acum în sportul halterelor, după o perioadă de câteva luni de întrerupere.
În acest caz, Ilie Ciotoiu a concurat în Finala B, acolo unde au fost admişi 16 sportivi. După o prestaţie excelentă, Ilie Ciotoiu s-a clasat pe primul loc în Finala B, cu un total de 190 kg (85 kg la smuls + 105 kg la aruncat, după ce a ratat la 107 kg). Finala A a fost câştigată de Florin Vizitiu (CSM Arad), cu un total de 205 kg (90 kg la smuls + 115 kg la aruncat). A doua performanţă a concursului de la categoria 56 kg a aparţinut ceferistului Ilie Ciotoiu, care în condiţii normale ar fi cucerit trei medalii de argint.
Urmează în concurs ieşencele Bianca Grigoraş (recent admisă şi la Centrul Naţional Olimpic de la Galaţi) şi Mădălina Ţibichi.  
În urma evoluţiei foarte bune la Bistriţa, Ilie Ciotoiu a fost chemat la Centrul Naţional de haltere de la Cluj, centru aflat în coordonarea clubului CSM Cluj, care a primit o bursă Pierre de Coubertain”, ne-a declarat antrenorul ieşean Dănuţ Fron.
DAN TEODORESCU

 

Halterofila Bianca Grigoraş merge la Centrul Naţional Olimpic de la Galaţi

La secţia de haltere de la CS CFR Iaşi s-a făcut rocada: Mădălina Ţibichi a revenit de la Galaţi la Iaşi, iar Bianca Grigoraş merge de la Iaşi la Galaţi. Când spunem Galaţi, ne referim la Centrul Naţional Olimpic de haltere de la Galaţi, acolo unde se face selecţia pentru loturile naţionale de junioare în sportul halterelor. "Mădălina Ţibichi a revenit de la Centrul Naţional Olimpic de la Galaţi la CS CFR Iaşi şi mă voi ocupa eu în continuare de pregătirea ei. În schimb, a fost chemată la Centrul Naţional Olimpic de la Galaţi o altă halterofilă de la clubul nostru, e vorba de Bianca Grigoraş. Consider că Bianca Grigoraş, care concurează la o altă categorie decât Mădălina Ţibichi, are şanse mari să cucerească  medalii la viitoare competiţii internaţionale şi are şanse mari să reprezinte România în întrecerile europene viitoare", ne-a declarat astăzi antrenorul ceferist ieşean de haltere, Dănuţ Fron. De menţionat că, începând cu data de 12 noiembrie, sportivii Mădălina Ţibichi, Bianca Grigoraş şi Ilie Ciotoiu vor reprezenta CS CFR Iaşi la finalele Campionatelor Naţionale de haltere pentru seniori, de la Bistriţa, deşi ei sunt de-abia la vârsta juniorilor.
DAN TEODORESCU

 

Rezultate promiţătoare pentru secţia de haltere de la CS CFR Iaşi

La Oneşti se desfăşoară în aceste zile finalele Campionatelor Naţionale de haltere pentru tineret (Under 23).
Chiar dacă sunt cu 9-10 ani mai tinere decât adversarele din concurs, ceferistele ieşene Bianca Grigoraş (13 ani) şi Mădălina Ţibichi (14 ani) au fost aproape de podium la categoriile la care au participat, sub îndrumarea antrenorului Dănuţ Fron.
Astfel, la categoria 53 kg, sportiva Bianca Grigoraş (CFR Iaşi) s-a clasat pe locul 6 la toate stilurile din concurs, după 39 kg reuşite la smuls, 50 kg la aruncat şi 89 kg la total.
La categoria 58 kg, ceferista ieşeană Mădălina Ţibichi, care este şi componentă a Centrului Naţional Olimpic de la Galaţi, s-a clasat imediat sub podium, pe locul 4, la smuls (cu o performanţă de 51 kg), aruncat (63 kg) şi total (114 kg).
Din păcate, din motive medicale, Alexandra Nichitoaie (CS CFR Iaşi) nu a putut intra în concurs !
Sunt mulţumit de rezultatele elevelor mele, care sunt în mare progres. Ele au fost învinse de sportive de top naţional, cu 9 sau chiar 10 ani mai mari decât ele, iar pe podiumul categoriei lui Ţibichi au ajuns doar fetele care au participat de-a lungul timpului la Campionatele Europene şi Mondiale de haltere”, ne-a declarat direct de la Oneşti, în această seară, antrenorul ieşean Dănuţ Fron.
Ultimul concurs din acest an pentru sportivii secţiei de haltere de la CS CFR Iaşi (FOTO) va avea loc la Bistriţa, în perioada 12-18 noiembrie, în cadrul Campionatelor Naţionale de seniori. Sunt calificate la finala de la Bistriţa sportivele Bianca Grigoraş şi Mădălina Ţibichi.
Revenit în sportul halterelor ieşene, marea speranţă ceferistă Ilie Ciotoiu va fi prezent şi el la competiţia de luna viitoare, de la Bistriţa.
DAN TEODORESCU

 

Cupa Nicu Vlad-CFR Iaşi la haltere, un real spectacol sportiv în premieră la Sala Polivalentă

Timp de 4 ore, Sala Polivalentă ieşeană a găzduit joi, 29 august 2013, prima ediţie a concursului de haltere denumit Cupa Nicu Vlad-CFR Iaşi. Născut în comuna Piscu, din judeţul Galaţi, binecunoscutul Nicu Vlad, fostul campion naţional, european, mondial şi olimpic al României, în prezent preşedintele FR Haltere, vicepreşedintele COSR, membru în Comitetul Executiv al Federaţiei Europene şi membru în Comisia Tehnică a Federaţiei Internaţionale de Haltere a avut reprezentanţi de suflet la competiţia ieşeană. Astfel, la acest capitol putem menţiona că printre competitorii concursului organizat de CS CFR Iaşi, în parteneriat cu DJST Iaşi şi Primăria Municipiului Iaşi, s-au aflat şi tinerii halterofili din localitatea gălăţeană Piscu, sub conducerea antrenorului Alexandru Dumitrescu, cel care l-a selectat pentru sportul halterelor, în urmă cu mai mulţi ani, chiar pe Nicu Vlad ! Mai putem remarca faptul că însuşi primarul comunei Piscu, Ştefan Vlad (fratele lui Nicu Vlad) a trimis un salut colegial gazdelor ieşene, urându-le mult succes în organizarea primei ediţii a ineditei competiţii menţionate.
Concursul găzduit de Sala Polivalentă ieşeană a adunat la start 16 tineri halterofili de la CS CFR Iaşi (antrenor: Dănuţ Fron), Asociaţia Sportivă Şcolară Cutezătorii Frumuşiţa (antrenor: Gheorghiţă Burgoci) şi Asociaţia Sportivă Piscul Siretul (antrenor: Alexandru Dumitrescu), ultimele două menţionate fiind din judeţul Galaţi. Arbitrii competiţiei au fost Liliana Niculiţă (Galaţi) şi Alexandru Tănăsache (Iaşi), festivităţile de deschidere şi premiere fiind coordonate de Dan Teodorescu, director sportiv şi ofiţer de presă la CS CFR Iaşi.
Avându-se în vedere tinereţea participanţilor, cu vârste cuprinse între 10 ani şi 18 ani şi dorindu-se ca prima ediţie a Cupei Nicu Vlad-CFR Iaşi să fie o amintire frumoasă pentru toţi concurenţii, obiectivul principal fiind promovarea halterelor în zona Moldovei, organizatorii au hotărât ca toţi sportivii să fie clasaţi pe locul 1 la finalul concursului, primind medalii de aur şi diplome din partea CS CFR Iaşi şi diplome de excelenţă din partea DJST Iaşi (director: lector univ. dr. Ciprian Paraschiv).
Concursul a respectat regulile internaţionale în sportul halterelor, la stilul smuls şi aruncat şi apoi făcându-se adunarea performanţelor la total. Au excelat în concurs ieşenii Ilie Ciotoiu (18 ani), Mădălina Ţibichi (14 ani, componentă a lotului naţional de junioare al României), Bianca Grigoraş (13 ani) şi Alexandra Nechitoaie (13 ani), respectiv gălăţenii Marian Munteanu (14 ani), Silviu Gabriel Olaru (16 ani), Mariana Tăbăcaru (13 ani) şi Adelin Lefter (10 ani).
Rezultatele finale au fost următoarele:
1. CS CFR Iaşi:
- Ilie Ciotoiu – 60 kg la smuls + 90 kg la aruncat = 150 kg la total (cu menţiunea că la smuls a mai avut o încercare reuşită la 70 kg, din a patra încercare, în afară de concurs);
-  Mădălina Ţibichi – 40 + 52 = 92 kg;
- Bianca Grigoraş – 35 + 40 = 75 kg;
- Alexandra Nechitoaie – 27 + 35 = 62 kg;
- Adrian Agafiţei (debutant) – 20 + 20 = 40 kg.
2. AS Piscul Siretul (jud. Galaţi):
- Marian Munteanu – 65 + 85 = 150 kg;
- Silviu Gabriel Olaru – 55 + 75 = 130 kg;
- Mariana Tăbăcaru – 41 + 45 = 86 kg;
- Miruna Coman – 24 + 34 = 58 kg;
- Cătălin Năstase – 21 + 28 = 49 kg;
- Petrişor Daniel Dumitrache – 20 + 27 = 47 kg;
- Andrei Florin Pleşcan – 22 + 20 = 42 kg.
3. ASŞ Cutezătorii Frumuşiţa (jud. Galaţi):
- Adelin Lefter – 30 + 40 = 70 kg;
- Cătălin Crăciun – 25 + 35 = 60 kg;
- Iulian Agache – 25 + 35 = 60 kg; 
- Sebastian Hîncu – 18 + 25 = 43 kg.
Vă mai informăm că unii dintre sportivii din judeţul de la Dunăre prezenţi la Iaşi concurează în Campionatele Naţionale ale României pentru renumitele cluburi de haltere din municipiile Oneşti şi Galaţi.

* O emoţionantă festivitate de premiere la arena ieşeană

Festivitatea de premiere, coordonată de Dan Teodorescu, a fost oficiată de Cristian Constantin Veriveş (din partea Primăriei Municipiului Iaşi), Lucian Mihalache (director economic la CS CFR Iaşi) şi arbitra Liliana Niculiţă (din Galaţi, din partea Federaţiei Române de Haltere).
În afara sportivilor menţionaţi anterior, au mai primit diplome de excelenţă arbitrii Liliana Niculiţă şi Alexandru Tănăsache, antrenorii Dănuţ Fron, Gheorghiţă Burgoci şi Alexandru Dumitrescu, Mircea Ursu (DJST Iaşi), Cristian Constantin Veriveş (Primăria Municipiului Iaşi), oficialii din delegaţia gălăţeană Violeta Năstase, Paula Coman, Petruş Coman, Mihăiţă Popa.
După concursul propriu-zis, „repriza a treia” a avut loc la Restaurantul Clubului Sportiv CFR Iaşi, după care oaspeţii din judeţul Galaţi au vizitat şi baza sportivă CFR Iaşi, având numai cuvinte de laudă la adresa gazdelor ceferiste ieşene şi a performanţelor obţinute de sportivii de la „Gara Mare” în cadrul secţiilor de tenis, culturism, popice, box, haltere şi sportul pentru toţi.
DAN TEODORESCU

 
Mai multe articole...