Haltere

Halterofilii ieşeni ajung în etapa finală a juniorilor I

În această săptămână, la Oneşti au avut loc întrecerile primei etape din cadrul Campionatelor Naţionale de haltere pentru juniori I (Under 20), acolo unde CS CFR Iaşi a avut doi reprezentanţi, pe Ionela Atincăi (cat. 63 kg, doar 14 ani) şi Ştefănel Chirilă (cat. 69 kg), antrenaţi de Dănuţ Fron.

Ambii sportivi ieşeni au avut comportări foarte bune şi, prin rezultatele obţinute, au promovat în etapa finală, din iulie 2016.

Ionela Atincăi a reuşit un total de 93 kg, cu 40 kg la smuls şi 53 kg la aruncat, iar Ştefănel Chirilă un total de 145 kg, cu 65 kg la smuls şi 80 kg la aruncat.

"Îmi felicit sportivii pentru rezultatele reuşite la Oneşti şi le doresc mult succes în etapa finală. În urma rezultatului obţinut la Oneşti, Ionela Atincăi are toate şansele să ajungă şi la Centrul Olimpic de haltere juniori, de la Botoşani", a menţionat antrenorul ceferist ieşean Dănuţ Fron.
DAN TEODORESCU

 

Bronz european pentru halterofilul ieşean Ilie Ciotoiu

Ieşeanul Ilie Ciotoiu, cu dublă legitimare la CS CFR Iaşi-CSM Cluj a cucerit în urmă cu puţine minute medalia de bronz la total, în cadrul cat. 56 kg, la "Europenele" de haltere seniori de la Forde, din Norvegia. Performanţa lui Ilie Ciotoiu a fost de 247 kg la total, cu 111 kg la smuls şi 136 kg la aruncat. Bravo Ilie, bravo antrenorului care l-a descoperit la CS CFR Iaşi, Dănuţ Fron. Primarul ieşean Mihai Chirica adresează şi domnia sa FELICITĂRI sportivului ieşean Ilie-Constantin Ciotoiu.
DAN TEODORESCU

 

Ilie-Constantin Ciotoiu va reprezenta România la "Europenele" de haltere din Norvegia

Halterofilul ieşean ILIE-CONSTANTIN CIOTOIU (dublă legitimare CS CFR Iaşi-CSM Cluj) este component al lotului olimpic al ţării noastre. El este triplu vicecampion european de juniori la Limassol - Cipru 2014, s-a clasat pe locul 6 la smuls, pe locul 7 la aruncat şi pe locul 7 la totalul olimpic la Campionatele Mondiale de juniori din Polonia 2015, a fost participant la Campionatele Mondiale de seniori de la Houston - SUA, criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio 2016.
Peste puţine zile, tânărul şi talentatul Ilie Ciotoiu, antrenat la CS CFR Iaşi de Dănuţ Fron, va participa cu lotul olimpic al României, în perioada 10-17 aprilie 2016, la Campionatele Europene de haltere pentru seniori de la FORDE - NORVEGIA, în cadrul categoriei 56 kg.
"Sportivul nostru are şanse reale, în Norvegia, de a obţine o medalie cât mai strălucitoare pentru România şi nu în ultimul rând pentru oraşul Iasi! Mult succes Ilie!!!", ne-a declarat antrenorul ceferist ieşean Dănuţ Fron.
Cei nouă sportivi care vor reprezenta România la Campionatele Europene de la Forde sunt: Monica Suneta Csengeri (cat. 48 kg), Cristina Iovu (53 kg), Irina Lăcrămioara Lepșa (58 kg), respectiv Ilie Constantin Ciotoiu (56 kg), Ionuț Ilie (62 kg), Dumitru Captari (77 kg), Răzvan Constantin Martin (77 kg), Gabriel Sîncrăian (85 kg) și Gheorghii Cernei (85 kg).
Conform președintelui Federației Române de Haltere, binecunoscul Nicu Vlad, obiectivul delegației noastre este obținerea a 2 medalii şi două locuri 4-6 la Europenele de la Forde. Rezultatele competiției din Norvegia, pentru România, nu vor influenţa cu nimic calificările la Jocurile Olimpice de la Rio 2016, acolo unde România a obţinut dreptul de a participa cu patru sportivi.
DAN TEODORESCU

 

Tinerii halterofili de la CS CFR Iaşi, performanţe notabile în Sala Olimpia din Capitală

În această săptămână, în Sala Olimpia din Capitală se desfăşoară prima fază a Campionatelor Naţionale de haltere pentru seniori, cea de calificare la faza finală.
Sportivii de la CS CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron au avut realizări notabile şi au reuşit promovarea la faza finală, cu următoarele performanţe:
- Ionela Atincăi (doar 16 ani, la cat. 63 kg): a reuşit 35 kg la stilul smuls şi 45 kg la stilul aruncat;
- Ştefănel Chirilă (doar 17 ani, la cat. 69 kg): a reuşit 60 kg la stilul smuls şi 72 kg la stilul aruncat.
Tot în Sala Olimpia din Bucureşti a avut loc şi selecţia naţională pentru copii (9-12 ani), acolo unde Marius Pagu (FOTO / CS CFR Iaşi, 10 ani, la cat. 28 kg) a smuls 19 kg şi a aruncat 29 kg, performanţe notabile pentru vârsta lui şi a ocupat locul 4, fiind la doar 2 kg de medalia de bronz!
Binecunoscutul sportiv ieşean Ilie Ciotoiu (cu dublă legitimare CFR Iaşi-CSM Cluj) a fost calificat din oficiu pentru faza finală, el urmând a fi prezent în Norvegia, pe 8 aprilie 2016, la Campionatele Europene de haltere pentru seniori.
"A fost un concurs bun la Bucureşti pentru sportivii mei de la CS CFR Iaşi, ei reuşind rezultate de mare perspectivă şi calificarea la faza finală. Despre Marius Pagu pot spune că el va ajunge cu siguranţă un al doilea Ilie Ciotoiu, iar când va împlini 13 ani, conform regulamentului, va fi selecţionat cu siguranţă în lotul naţional al României la cadeţi. Despre participarea lui Ilie Ciotoiu la Europenele din Norvegia, pot spune că multă lume se aşteaptă ca el să urce pe podium. Să-i dorim mult succes ieşeanului nostru!", ne-a declarat antrenorul ceferist ieşean Dănuţ Fron.
Pe 26 aprilie, tinerii halterofili de la CS CFR Iaşi vor participa la prima fază, cea a calificărilor, de la Oneşti, în cadrul Campionatelor Naţionale pentru juniori, o competiţie mai apropiată de vârsta lor.
DAN TEODORESCU

 

HALTERE DE PERFORMANŢĂ LA CLUBUL SPORTIV CFR IAŞI


Secţia de haltere de la CS CFR Iaşi face selecţie pentru copiii care doresc

să practice acest minunat sport şi care sunt născuţi în perioada

2000-2005. Viitorii performeri sunt invitaţi la sala de haltere a CS CFR

Iaşi, de la fosta gară internaţională Nicolina, în zilele de luni până vineri

(orele 9.00-11.00 şi 16.00-17.30) şi sâmbătă (orele 9.00-10.30). Relaţii

suplimentare la antrenorul Dănuţ Fron.

 
Mai multe articole...