Haltere

Laureaţii Clubului Sportiv CFR Iaşi pe anul 2016

* Pe primul loc în ierarhia sportivilor ceferişti s-a clasat halterofilul Ilie Constantin Ciotoiu, antrenat pe plan local de Dănuţ Fron

În anul 2016, mai cu bune, mai cu mai puţin bune, sportivii Clubului CFR Iaşi au fost din nou în atenţia "fanilor", dar, din păcate, mai puţin în a finanţatorilor! Deşi s-a înscris iniţial în Cupa Europei din Serbia, echipa de popice CFR Olimpia ACB Iaşi a trebuit să se retragă ulterior, din motive financiare şi de efective, ratând şi o posibilă evoluţie ulterioară în Liga Campionilor, acolo unde s-a aflat mulţi ani de-a rândul. În schimb, pe plan intern, popicarii ieşeni au cucerit două medalii de argint, pe echipe, la seniori (în Liga I şi la Cupa României) şi alte două medalii de aur pentru echipele de tineret şi juniori (în Campionatul Naţional de tineret U 23 şi în Campionatul DUO JUNIORI).
Ieşenii au mai concurat cu succes şi la Campionatele Naţionale de popice pentru seniori şi cadeţi (U 18), la individual clasic şi tandem, de la Ploieşti şi respectiv Hunedoara, acolo unde ceferiştii moldoveni au cucerit mai multe medalii de argint şi bronz.
Trei popicari ieşeni (Ion Cercel, Ştefan Lincu, Ionuţ Condrea), însoţiţi de antrenorul federal Remus Antimirescu au luptat pentru România la Campionatele Mondiale de popice de la Novigrad (Croaţia), cu bune rezultate. Iar ieşeanul Ştefan Lincu (în prezent student-boboc în anul I la "Instalaţii", din cadrul UTI) a cucerit chiar şi o medalie mondială de bronz la cadeţi (U 18), alături de ploieşteanca Elena-Loredana Vişan, în proba de perechi mixte. La seniori, cuplul Ion Cercel (CFR Olimpia ACB Iaşi) - Daniela Lăcătuşu (Conpet Petrolul Ploieşti) a ocupat un loc 5-8 la tandem mixt, ajungând până în sferturile de finală ale competiţiei.
La veterani (seniori +50 ani), echipa CFR Olimpia ACB Iaşi a terminat Campionatul Naţional de popice, de la Hunedoara, pe un onorant loc 4, la un "băţ" de medalia de bronz.
Tot pe locul 4 s-a clasat şi Dumitru Penciuc, la categoria de vârstă 50-59 ani.
La Cupa României la popice, în TOP 10, s-a clasat şi dr. Sorin Cotlarciuc (locul 9), care este şi un om ancorat în viaţa literară a Iaşului, el editând multe cărţi beletristice în ultimii ani, de mare valoare.
Veteranii ceferişti au cucerit însă alte numeroase medalii la diferite turnee din ţară, inclusiv la prima ediţie de la "Cupa Iaşului", competiţie la care s-a primit un ajutor financiar şi de la Primăria Municipiului Iaşi, de la capitolul "Sport în Cartiere", prin grija domnului Ionel Popa, căruia îi mulţumim pentru ajutorul acordat.

* Turnee importante la nivel naţional şi internaţional în cadrul secţiei de tenis de câmp

La tenis de câmp, clubul CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Federaţia Română de Tenis, a continuat şi în acest an organizarea şi găzduirea în propria arenă a două turnee internaţionale din calendarul mondial ITF, la masculin şi feminin, cu premii de 25.000 dolari şi respectiv 10.000 dolari, acolo unde au participat şi mai mulţi jucători originari din Iaşi. În probele de simplu s-au impus Dragoş Dima (România, 24 ani, locul 308 ATP în prezent) şi respectiv Alexandra Perper (Republica Moldova, 25 ani, locul 418 WTA). 
Clubul ceferist moldav a organizat şi două turnee importante din calendarul naţional al FRT, precum Cupa de Primăvară - Ruxandra Dragomir şi prima ediţie a Memorialului Florenţa Mihai. 
Dintre cadeţii şi juniorii de valoare care se pregătesc la CS CFR Iaşi, sub comanda antrenorilor Vergil Aghion şi Raluca Aghion, îi putem aminti pe Răzvan Aghion, Maxim Cazac, Ilie Cazac, Eduard Schipor, Maria Bianca Andrei etc.

* Halterele, o secţie de mare performanţă la CS CFR Iaşi

Secţia de haltere, condusă de antrenorul Dănuţ Fron scoate performeri pe bandă rulandă şi după Ilie Ciotoiu, iată-i acum pe firmamentul performanţei pe Marius Pagu şi Ionela Atincăi, cu medalii cucerite în finalele naţionale juvenile, de la Botoşani. 
Disputat între două cluburi, la seniori de CSM Cluj şi la tineret de CS CFR Iaşi, halterofilul ieşean Ilie Constantin Ciotoiu (21 ani) are din nou performanţe notabile la categoria 56 Kg, atât pe plan naţional, cât şi internaţional, în cadrul Campionatelor Europene de seniori din Norvegia şi ale celor de tineret din Israel. La tineret, concurând pentru CS CFR Iaşi, Ilie Constantin Ciotoiu a cucerit două medalii de argint la Europenele de tineret, de la Eilat (Israel), iar pe plan naţional a luat trei medalii de aur la Cupa României, la categoria 56 kg. 

* La culturism, două medalii cu numai două sportive

"Puţini, dar buni", este probabil deviza de bază a antrenorului emerit Petru Ciorbă, cel care conduce de ani buni secţia ceferistă de culturism-fitness.
Cu numai două sportive legitimate la senioare, CS CFR Iaşi a cucerit medalii de argint şi bronz prin Marinela Ungureanu (la CN de la Şimleul Silvaniei) şi Florina Rusu (la Campionatele Balcanice din Serbia).

* O singură medalie la box

În sala de box din Gara Socola, ce aparţine de clubul ceferist ieşean, se pregătesc mulţi cadeţi şi juniori legitimaţi la CSŞ Unirea Iaşi, dar numai cinci seniori de la CS CFR Iaşi, sub comanda antrenorilor Nicu Brânzei şi Tinu Brînzei.
Seniorii sunt Gheorghe Jugan (dublă legitimare CS CFR Iaşi-CSM Ploieşti), Florin Ovidiu Goian, Gheorghiţă Luca, Lucian Leonte, Gabriel Fandarac. La Brăila, la Cupa României de seniori, Gheorghe "Chivu" Jugan a urcat pe locul 3 al podiumului la cat. 69 kg şi cam atât, deoarece nici la box nu au fost "finanţe" pentru a se putea participa la mai multe competiţii.

* Clasamentele la finele anului 2016, conform punctajului MTS

Analizând toate performanţele obţinute în anul în curs de către sportivii de la CS CFR Iaşi şi aplicând punctajul elaborat de Ministerul Tineretului şi Sportului, conform "Sistemului de atribuire a punctelor în raport cu rezultatele sportive", au rezultat următoarele ierarhii finale din 2016:
- INDIVIDUAL:
1. Ilie Ciotoiu (haltere) - 123 puncte;
2. Ştefan Lincu (popice) - 55,75 puncte;
3. Ion Cercel (popice) - 44 puncte;
4. Ionuţ Condrea, Sebastian Biţă, Cristian Toma (toţi de la popice) - 42 puncte;
5. Iulian Gabriel Cucu (popice) - 27 puncte;
6. Remus Antimirescu, Gyula Veres (ambii de la popice) - 26,5 puncte;
7. Florin Opincă, Costică Ciurdea (ambii de la popice) - 24 puncte;
8. Marinela Ungureanu (culturism-fitness) - 12 puncte;
9. Ştefan Ouatu (popice), Cristian Antăluţe (popice), Iulian Cucu jr (popice), Florina Rusu (culturism-fitness), Gheorghe Jugan (box) - 10 puncte;
10. Marius Pagu (haltere) - 7 puncte;
11. Răzvan Aghion (tenis), Ionela Atincăi (haltere) - 4 puncte;
12. Ştefan Sârbu (popice) - 3 puncte.
- ECHIPE:
1. CFR Olimpia ACB Iaşi - seniori (Florin Opincă, Ion Cercel, Ştefan Lincu, Gyula Veres, Costică Ciurdea, Remus Antimirescu, Iulian Gabriel Cucu, Ionuţ Condrea, Sebastian Biţă, Cristian Toma) - 24 puncte;
2. CFR Olimpia ACB Iaşi - tineret (Sebastian Biţă, Cristian Toma, Ionuţ Condrea, Ştefan Lincu, Ştefan Ouatu, Cristian Antăluţe, Iulian Cucu jr) - 10 puncte;
3. CFR Olimpia ACB Iaşi - DUO JUNIORI (Ionuţ Condrea, Ştefan Lincu, Sebastian Biţă, Cristian Toma) şi CFR Olimpia ACB Iaşi - veterani / seniori +50 (Dumitru Penciuc, Ioan Dăscălescu, Florin Dăscălescu, Mihai Chilaboc, Aurel Roiu, Constantin Iftimie, Ioan Herman, Sorin Cotlarciuc, Mihai Ispir, Mariana Zlăvog, Vasile Croitoru şi căpitanul echipei Vasile Ţidularu) - 8 puncte.
Antrenorii acestor performeri au fost Remus Antimirescu şi Costică Ciurdea (popice), Vergil Aghion şi Raluca Aghion (tenis de câmp), Dănuţ Fron (haltere), Petru Ciorbă (culturism-fitness), Nicu Brînzei şi Tinu Brînzei (box).
DAN TEODORESCU

 

Ieşeanul Ilie Constantin Ciotoiu, dublu vicecampion european la haltere

La localitatea Eilat, din Israel, în perioada 2-10 decembrie 2016 se desfăşoară Campionatele Europene de haltere pentru tineret (U 23). Luni, pe 5 decembrie, în cadrul categoriei 56 kg, printre competitori s-a aflat şi ieşeanul de 21 ani Ilie-Constantin Ciotoiu, care concurează la tineret pentru CS CFR Iaşi, iar la seniori pentru CSM Cluj, conform protocolului încheiat între cele două cluburi sportive, dar el de fapt concurează pentru ROMÂNIA!
Sportivii care au concurat astăzi la Eilat, în Israel, în cadrul categoriei 56 kg au fost: MIRCO SCARANTINO (Italia), ILIE CONSTANTIN CIOTOIU (ROMÂNIA), KOZLOWSKI DOMINIK (Polonia), Oleg Musokhranov (Rusia), Muammer ŞAHİN (Turcia), Ivan Milanov (Bulgaria), Okan YILMAZ (Turcia), Smbat Margaryan (Armenia).
În concursul de luni, 5 decembrie, din Israel, Ilie Ciotoiu a reuşit să cucerească două medalii de argint, la totalul olimpic, cu 242 kg şi la aruncat, cu 137 kg. Cu o performanţă de 105 kg, la smuls, Ilie Ciotoiu s-a clasat pe locul 6.
La smuls, Ciotoiu a ridicat 101 kg şi 105 kg, dar la a treia încercare a ratat la 108 kg.
Podiumul de premiere a fost următorul:
1. SCARANTINO Mirco (Italia) - 113 kg;
2. KOZLOWSKI Dominik (Polonia) - 110 kg;
3. SAHIN Muammer (Turcia) - 108 kg.
Pe locul 6 s-a clasat ieşeanul Ilie Ciotoiu (antrenat la CS CFR Iaşi de Dănuţ Fron), cu 105 kg.
La aruncat, Ilie Ciotoiu a avut trei încercări reuşite la 131 kg, 133 kg şi 137 kg şi a cucerit medalia de argint.
Podiumul a fost următorul:
1. SCARANTINO Mirco (Italia) - 150 kg;
2. CIOTOIU Ilie-Constantin (România) - 137 kg;
3. MARGARYAN Smbat (Armenia) - 130 kg.
La total olimpic, cu 242 kg (105 + 137), Ilie Ciotoiu a cucerit o nouă medalie de argint, fiind depăşit doar de italianul Mirco Scarantino, invincibil şi de data aceasta.
Podiumul a fost următorul:
1. SCARANTINO Mirco (Italia) - 263 kg;
2. CIOTOIU Ilie-Constantin (România) - 242 kg;
3. MUSOKHRANOV Oleg (Rusia) - 237 kg.
La numai 21 ani, ieşeanul Ilie-Constantin Ciotoiu a devenit acum dublu vicecampion european la haltere pentru tineret (U 23), în contul CS CFR Iaşi, după ce el a mai cucerit o medalie de bronz la totalul olimpic, cu 247 kg, la Europenele de haltere de la Forde (Norvegia) din aprilie 2016, la seniori, dar pentru CSM Cluj.
În final, antrenorul Dănuţ Fron (CS CFR Iaşi) a declarat: "Ilie Ciotoiu este un produs sută la sută ieşean, el concurând pentru CSM Cluj, la seniori, doar pentru a avea mai multe şanse de a obţine premiile cuvenite, în urma performanţelor reuşite. Cu cele două medalii de argint cucerite acum la Eilat, în Israel, cred că Ilie Ciotoiu va putea fi inclus în TOP 10 a celor mai buni sportivi ieşeni în 2016, conform ierarhiei elaborate de DJST Iaşi. La tineret, în 2016, Ilie a mai cucerit trei medalii de aur la Cupa României de tineret, tot pentru CS CFR Iaşi".
DAN TEODORESCU

 

Medalii de aur şi argint pentru tinerii halterofili ceferişti. "Tezaurul" e la Iaşi!

Ediţia cu numărul 21 a Cupei Olimpicom la haltere a avut loc sâmbătă, 26 noiembrie 2016, la Cluj-Napoca şi a fost organizată de Olimpiu Chindriş, vicepreşedintele FR Haltere.
La startul competiţiei au fost prezenţi sportivi şi sportive de la 15 cluburi de profil din ţară, printre ele fiind şi CS CFR Iaşi.
Sub comanda antrenorului Dănuţ Fron, au fost în concurs ieşenii Marius Pagu (cat. 28 kg) şi Ionela Atincăi (cat. 63 kg), ambii urcând pe podium la categoriile lor de greutate şi vârstă.
Mini-halterofilul Marius Pagu s-a clasat pe locul 2 şi a cucerit medalia de argint, după un total olimpic de 62 kg, cu 25 kg la stilul smuls şi 37 kg la stilul aruncat (cu mult peste greutatea sa corporală!).
Tânăra şi talentata Ionela Atincăi s-a clasat pe locul 1 şi a cucerit "aurul" competiţiei, cu un total olimpic de 103 kg, cu 45 kg la smuls şi 58 kg la aruncat.
În finalul concursului de la Cluj-Napoca, antrenorul ieşean Dănuţ Fron ne-a declarat: "Avem sportivi talentaţi la CS CFR Iaşi, iar Ilie Ciotoiu are urmaşi de nădejde. Vă mai informez că ieşeanul Ilie Ciotoiu va participa, pe 5 decembrie 2016, la Campionatul European de haltere pentru tineret - U 23, de la Eliat (Israel), unde va concura pentru CS CFR Iaşi, cu şanse la medalii".
DAN TEODORESCU

 

La Arad: Rezultate promiţătoare pentru tinerii halterofili de la CS CFR Iaşi

La Arad, în perioada 6-9 septembrie 2016 se desfăşoară Campionatele Naţionale de haltere pentru juniori (Under 20 - finalele) şi Concursul Naţional de speranţe olimpice - juniori III.
La competiţia arădeană a participat şi "trupa" antrenorului Dănuţ Fron, de la CS CFR Iaşi, alcătuită din sportiva Ionela Atincăi (cat. 63 kg, doar 14 ani) şi speranţa olimpică Marius Pagu (cat. 28 kg, doar 11 ani).
La Campionatul Naţional de haltere pentru juniori I (Under 20), Ionela Atincăi s-a clasat de trei ori pe locul 4, cu următoarele rezultate: 40 kg -  la stilul smuls, 55 kg - la stilul aruncat şi 95 kg la totalul olimpic! De menţionat că la aruncat, ieşeanca Ionela Atincăi a pierdut medalia de bronz la cântar, fiind mai grea decât adversara ei de pe locul 3 cu doar... 50 grame!
La Concursul Naţional de speranţe olimpice - juniori III, ieşeanul Marius Pagu a încântat asistenţa şi a fost selecţionat pentru Centrul Olimpic de cadeţi de la Bistriţa, după următoarele rezultate meritorii, la doar 11 ani: 25 kg la smuls, 34 kg la aruncat şi 59 kg la totalul olimpic.
La finalul competiţiei la care au participat sportivii ieşeni, antrenorul Dănuţ Fron (CS CFR Iaşi) ne-a declarat: "Sunt foarte mulţumit de evoluţia sportivilor Ionela Atincăi şi Marius Pagu, care au dovedit un real talent. Atincăi este o mare valoare la doar 14 ani şi aştept să devină campioană naţională în 2017, la categoria sa de greutate şi vârstă. Pagu este şi el un copil talentat şi o mare speranţă olimpică. Felicitări ambilor sportivi ceferişti ieşeni şi cred că şi alte performanţe notabile vor fi realizate de ceilalţi halterofili de la clubul nostru.  De exemplu, Ilie Ciotoiu, care concurează la tineret pentru CS CFR Iaşi, se pregăteşte acum la lotul olimpic de la Bucureşti şi va participa în decembrie 2016 la Campionatele Europene din Israel, la categoria tineret, cu şanse de a urca pe podium!".
Să mai menţionăm că sportiva Bianca Grigoraş, care a început halterele la CS CFR Iaşi sub comanda antrenorului Dănuţ Fron, iar acum concurează pentru CSŞ Galaţi, va participa, în cadrul cat. 53 kg, la Campionatele Europene de haltere din Polonia (Under 17 ani). Să-i dorim mult succes ieşencei noastre!
DAN TEODORESCU

 

De cinci ori argint şi bronz pentru tinerii halterofili de la CS CFR Iaşi

În perioada 14-16 iunie 2016, sportivii de la CS CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron, au concurat la finalele Campionatului Naţional de haltere pentru juniori III şi cadeţi, la categoriile de vârstă 9-12 ani şi respectiv 13-15 ani.
Joi, la cadete, la cat. 63 kg, ceferista ieşeană Ionela Atincăi (14 ani) a cucerit două medalii de bronz, una la aruncat (cu 54 kg) şi alta la totalul olimpic (cu 94 kg). La smuls, cu o performanţă de 40 kg, Ionela Atincăi a pierdut medalia de bronz la cântar, adversara ei de pe locul 3 fiind cu 200 grame mai... uşoară decât sportiva de la CS CFR Iaşi.  Pe locul 1 la totalul olimpic s-a clasat Adriana Ivan (CSŞ Galaţi).
De menţionat că Ionela Atincăi este elevă în clasa a VII-a A a Şcolii Gimnaziale "Alexandru Vlahuţă" Iaşi, la clasa unde diriginte este prof. Adrian Ivan.
"Am muncit mult pentru aceste medalii. Sunt o fată ambiţioasă, nu am lipsit niciodată de la antrenamentele coordonate de domnul antrenor Dănuţ Fron şi am reuşit. Puteam mai mult, dacă nu eram accidentată, dar am concurat şi în această situaţie şi am cucerit două medalii de bronz la categoria mea de greutate, la nivel naţional. Pe viitor doresc să urc pe prima treaptă a podiumului!", ne-a declarat după concursul de astăzi, 16 iunie, tânăra sportivă ceferistă Ionela Atincăi.
Să mai menţionăm că, revenit în sala de haltere după un an de întrerupere a activităţii sportive, la juniori III, la cat. 36 kg, Robert Pintilii (11 ani), de la CS CFR Iaşi, s-a clasat de trei ori pe locul 6, cu următoarele rezultate: 23 kg la smuls, 25 kg la aruncat şi 48 kg la totalul olimpic.
La doar 10 ani, Marius Pagu (CS CFR Iaşi) s-a bătut pentru medalii la juniori III, la categoria 28 kg, unde a cucerit două medalii de bronz, la smuls (cu o performanţă de 26 kg) şi la aruncat (cu 34 kg) şi una de argint, la totalul olimpic, cu 60 kg.
Triplul medaliat Marius Pagu este elev în clasa a III-a A la Grupul Şcolar Virgil Madgearu din Iaşi - învăţător: Gabriela Geamăn.
În final, antrenorul Dănuţ Fron a tras concluziile: "A fost un concurs reuşit pentru noi în cadrul Campionatului Naţional de la Botoşani, de unde ne-am întors cu cinci medalii, una de argint şi patru de bronz, cucerite de Marius Pagu şi Ionela Atincăi. Am obţinut o recoltă frumoasă şi acest lucru este doar începutul, deoarece sportivii noştri sunt extrem de talentaţi şi alături de medaliatul european Ilie Ciotoiu, avem şi alţi tineri halterofili valoroşi la clubul CFR Iaşi. Sper ca rezultatele noastre să trezească interesul major şi al factorilor de conducere care ne coordonează şi ne susţin!".
Începând cu ziua de 14 iulie 2016, tot la Botoşani, sportivii de la CS CFR Iaşi vor fi prezenţi la finalele Campionatelor Naţionale de haltere pentru juniorii II (16-17 ani).
DAN TEODORESCU

 
Mai multe articole...