Haltere

Trei titluri de campion naţional pentru halterofilul ieşean Ilie Ciotoiu

În perioada 8-11 august 2017, la Bistriţa se desfăşoară etapa finală din cadrul Campionatelor Naţionale de haltere tineret (U23). Ieşeanul Ilie Ciotoiu, sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron (CS CFR Iaşi) a concurat la categoria 62 kg, unde a cucerit trei medalii de aur, din tot atâtea posibile. Rezultatele sportivului ieşean, devenit acum triplu campion naţional, au fost: 111 kg la smuls, 141 kg la aruncat şi 252 kg la totalul olimpic.
De menţionat că halterofilul Ilie Ciotoiu are dublă legitimare CS CFR Iaşi-CSM Cluj, dar la categoria de vârstă tineret (U 23) concurează doar pentru clubul moldav, acolo unde de fapt a şi început halterele!
"Ilie Ciotoiu a adus Iaşului din nou trei medalii de aur la haltere, după o evoluţie excepţională la finalele de la Bistriţa. Din păcate, însă, Ilie Ciotoiu ar putea părăsi Iaşul nu peste multă vreme, deoarece are oferte de la cluburile mari de haltere din ţară. Iar Iaşul nu prea are grijă de campionii săi în sport şi de aceea îi pierde cu uşurinţă. De fapt, Ilie Ciotoiu ar putea concurat pentru România şi Iaşi la viitoarele Jocuri Olimpice din 2020, de la Tokyo, dar interesează pe cineva acest aspect?", ne-a declarat antrenorul Dănuţ Fron.
În luna octombrie 2017, Ilie Ciotoiu va reprezenta clubul CFR Iaşi şi România la Campionatele Europene de haltere tineret U 23 de la Tirana, din Albania, cu şanse reale de a urca pe podium.
DAN TEODORESCU

 

Ceferista Ionela Atincăi, la un pas de podium la "Naţionalele" de haltere de la Botoşani

Campionatele Naţionale de haltere pentru juniorii II (15-17 ani) s-au desfăşurat în această săptămână la Botoşani. Datorită unor probleme financiare, CS CFR Iaşi a trimis la CN de la Botoşani o singură sportivă, pe Ionela Atincăi, însoţită de antrenorul Dănuţ Fron, care trebuia să concureze la categoria 69 kg. Deoarece delegaţia ieşeană nu a putut participa marţi, 11 iulie, la şedinţa tehnică, tot din lipsa banilor plecarea spre Botoşani fiind efectuată doar miercuri, sportiva Ionela Atincăi (doar 15 ani) a fost înscrisă automat la categoria 63 kg, acolo unde s-a clasat de trei ori pe locul 4, cu următoarele rezultate: 50 kg la smuls, 70 kg la aruncat şi 120 kg la totalul olimpic.  
"Datorită faptului că nu am participat la şedinţa tehnică de marţi, sportiva Ionela Atincăi nu a fost validată la categoria care a fost înscrisă în concurs de mine, cu ajutorul unui coleg de breaslă, pierzând astfel trei medalii de bronz. Dacă Ionela concura la categoria 69 kg, ea cucerea trei medalii de bronz, dar la 63 kg ea s-a clasat de 3 ori pe locul 4! Nu este prima dată când se întâmplă aşa ceva... Vă mai pot spune că, la doar 15 ani, halterofila noastră are un viitor promiţător, fiind curtată de câteva cluburi mari din ţară. Felicitări Ionela!", ne-a declarat antrenorul ceferist ieşean Dănuţ Fron.
Tot la Botoşani, halterofila Bianca Grigoraş (17 ani), care a făcut primii paşi în haltere la CS CFR Iaşi, sub comanda antrenorului Dănuţ Fron, dar care acum concurează pentru CSŞ Galaţi, a cucerit trei medalii de argint la categoria 53 kg, cu următoarele performanţe: 67 kg la smuls, 80 kg la aruncat şi 147 kg la totalul olimpic.
Din data de 8 august, la Bistriţa, CS CFR Iaşi va fi prezent cu halterofilul Ilie Ciotoiu (22 ani) la finalele Campionatului Naţional de tineret (Under 23).
După această finală, în perioada 15-22 octombrie, ieşeanul Ilie Ciotoiu va participa la Campionatele Europene de haltere de tineret (Under 23 ani) de la Tirana, din Albania, acolo unde are şanse la noi medalii la nivel internaţional. 
DAN TEODORESCU

 

Şase medalii pentru tinerii halterofili de la CS CFR Iaşi

În intervalul 13-16 iunie 2017, la Botoşani s-au desfăşurat finalele Campionatelor Naţionale de haltere pentru juniori III (9-12 ani) şi juniori II (13-15 ani). La competiţie au fost prezenţi şi doi sportivi de la CS CFR Iaşi, Marius Pagu (12 ani) şi Ionela Atincăi (15 ani), antrenaţi de Dănuţ Fron.
Prezenţa la concurs a halterofililor de la CS CFR Iaşi a fost încununată de succes, elevii lui Dănuţ Fron cucerind 6 medalii, dintre care una de aur şi cinci de argint, astfel:
- Marius Pagu (juniori III, cat. 28 kg, el având doar 27,600 kg): 1 medalie de aur la smuls, cu 33 kg, 1 medalie de argint la aruncat, cu 38 kg şi 1 medalie de argint la totalul olimpic, cu 71 kg.
- Ionela Atincăi (juniori II, cat. 69 kg, ea având însă doar 62,800 kg): 1 medalie de argint la smuls, cu 55 kg, 1 medalie de argint la aruncat, cu 72 kg şi 1 medalie de argint la totalul olimpic, cu 127 kg.
Din păcate, din motive financiare, la finalele de la Botoşani nu a putut fi prezentă şi sportiva Bianca Ferariu (cat. 40 kg), cea care, după performanţe obţinute până acum şi după cum ne-a declarat antrenorul Dănuţ Fron, ar fi putut cuceri alte 3 medalii de argint.
Să mai remarcăm şi faptul că, pentru doar 1 kg, Ionela Atincăi a ratat aurul la smuls în detrimentul halterofilei Petronela Ciorbă (Botoşani), care a avut o performanţă de 56 kg.
"Din păcate, performanţele noastre contează mai puţin în ochii conducerii comunităţii ieşene, care nu ne susţine cu nimic! Oare Fundaţia Sportului Ieşean nu mai poate susţine performanţa sportivă într-o ramură în care rezultatele pozitive vin unele după altele şi unde ieşeanul Ilie Ciotoiu aduce medalii şi pe plan european şi mondial? În această situaţie sunt extrem de supărat şi chiar fără nici o speranţă de viitor...", ne-a declarat astăzi, 16 iunie 2017, în direct din Botoşani, antrenorul Dănuţ Fron.
În perioada 8-11 august 2017, finalele Campionatelor Naţionale de tineret (Under 23 ani) la haltere vor avea loc la Oneşti, acolo unde ceferistul ieşean Ilie Ciotoiu este abonat la 3 medalii de aur încă de pe acum! Dar până atunci, la Botoşani va avea loc şi finala Campionatului Naţional de haltere pentru juniori II (16-17 ani), în perioada 11-14 iulie 2017, acolo unde va concura şi ieşeanca Bianca Grigoraş, care reprezintă însă, în prezent, clubul CSŞ Galaţi.
DAN TEODORESCU
*** PS: În zilele de 17 şi 18 iunie 2017, arena de popice CFR Iaşi găzduieşte Competiţia Naţională de Juniori mici, care este finanţată de FR Popice. În concurs vor fi prezenţi şi doi tineri popicari de la CFR Olimpia ACB Iaşi.

 

Halterofilul ieşean Ilie Ciotoiu a cucerit Cupa României pentru clubul moldav de la "Gara Mare"

La Oneşti sunt în derulare Campionatele Naţionale de haltere pentru tineret - etapa I (Under 23 ani), dar şi întrecerile de la Cupa României, acolo unde au fost prezenţi şi patru sportivi de la CS CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron.
În cadrul categoriei 56 kg, ieşeanul Ilie Ciotoiu (21 ani), concurând la tineret doar pentru CS CFR Iaşi (la seniori concurează pentru CSM Cluj conform protocolului încheiat între cele două cluburi şi aprobat de FR Haltere), a cucerit locul 1 în cadrul Campionatului Naţional de haltere - etapa I, dar şi trofeul suprem de la Cupa României, cu o performanţă totală de 231 kg, după 98 kg la stilul smuls şi 133 kg la stilul aruncat. De remarcat că halterofilul Ilie Ciotoiu este unul dintre cei mai buni sportivi ieşeni la ora actuală, medaliat la mai multe Campionate Europene de tineret şi seniori, fără rival pe măsură în România şi are toate şansele să fie prezent şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020.
Păcat că oficialităţile ieşene nu-i acordă mai multă atenţie acestui mare sportiv ieşean şi mai putem spune că, de fapt,... nu-i acordă nici o atenţie, iar clubul privat CFR Iaşi 2002 nu are fondurile necesare pentru a susţine un mare campion de nivel naţional şi internaţional, aşa cum este Ilie Ciotoiu!
Poate o dublă legitimare cu CS Politehnica Iaşi şi nu cu CSM Cluj ar fi benefică, în primul rând pentru sportul ieşean!
La aceeaşi categorie de greutate de 56 kg, nepotul lui Ilie Ciotoiu, tânărul ceferist ieşean Marius Pagu (12 ani, doar 28 kg) a realizat un total olimpic de 72 kg, după 32 kg la smuls şi 40 kg la aruncat şi s-a calificat la a doua etapă, cea finală, din luna august 2017.
În întrecerea feminină, CS CFR Iaşi a avut două concurente, ambele obţinând calificarea pentru etapa finală din august 2017, cu următoarele rezultate:
- Bianca Ferariu (cat. 48 kg, doar 13 ani) - 20 kg la smuls + 30 kg la aruncat = 50 kg la totalul olimpic.
- Ionela Atincăi (cat. 69 kg, deşi ea are doar 63,200 kg, în vârstă de 15 ani): 50 kg la smuls + 70 kg la aruncat = 120 kg la totalul olimpic.
După cum ne spunea antrenorul Dănuţ Fron, în perioada 13-16 iunie 2017, halterofilii de la CS CFR Iaşi vor participa la etapa finală de la Botoşani, de la juniori III (9-12 ani) şi juniori II / cadeţi (13-15 ani), cu sportivii Marius Pagu şi Ionela Atincăi (care vor lupta cu siguranţă pentru podium), plus Bianca Ferariu şi Eduard Turceanu.
DAN TEODORESCU

 

Ieşeanul Ilie Ciotoiu cucereşte Cupa României la haltere seniori

În frumoasa localitate Bascov, de lângă Piteşti, în perioada 19-22 aprilie 2017 se derulează etapa I din cadrul Campionatului Naţional de haltere pentru seniori şi Cupa României.
La competiţia argeşeană participă şi halterofilii ieşeni Ilie Ciotoiu, Ionela Atincăi şi Marius Pagu, sub coordonarea antrenorului Dănuţ Fron, de la CS CFR Iaşi.
În cadrul categoriei 62 kg, Ilie Ciotoiu (CS CFR Iaşi-CSM Cluj) a cucerit Cupa României şi s-a calificat la etapa finală, după următoarele rezultate: 105 kg la smuls + 136 kg la aruncat = 241 kg la totalul olimpic.
Nepotul lui Ilie Ciotoiu, ieşeanul Marius Pagu (doar 12 ani) a concurat la categoria 56 kg, deşi el cântăreşte doar 29 kg! Cu un total olimpic de 65 kg (30 kg la smuls şi 35 kg la aruncat), Marius Pagu a reuşit şi el să promoveze la etapa finală din luna septembrie, el fiind de fapt mezinul competiţiei!
La feminin, ceferista Ionela Atincăi s-a clasat pe locul 4 la Cupa României, la cat. 69 kg, reuşind şi ea promovarea la etapa finală a Campionatului Naţional de seniori, deşi are doar 15 ani! Ionela a avut un total olimpic de 122 kg, după 52 kg la smuls şi 70 kg la aruncat.
Halterofilii ceferişti ieşeni vor participa şi la prima etapă a Campionatului Naţional de tineret (U 23) şi la Cupa României pentru tineret, de la Oneşti, din perioada 16-19 mai 2017.
DAN TEODORESCU

 
Mai multe articole...