Haltere

Ceferista Ionela Atincăi - trei medalii de bronz la senioare

În perioada 12-15 noiembrie 2019, la Bascov - Piteşti a avut loc etapa finală a Campionatelor Naţionale de haltere pentru seniori şi senioare, acolo unde au fost prezenţi şi sportivii clubului CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron.
La feminin, în cadrul categoriei 71 kg, ieşeanca Ionela Atincăi (doar 17 ani) a cucerit trei medalii de bronz la smuls, aruncat şi la totalul olimpic, pe locul 2 fiind o altă ieşeancă, Bianca Grigoraş, care a început şi ea halterele la CS CFR Iaşi, dar acum concurează pentru CSU Galaţi.
Pe prima treaptă a podiumului s-a clasat Mariana Dumitrache, de la LPS Constanţa,
La masculin, în cadrul categoriei 102 kg, halterofilul Ştefan Robu, tot în vârstă de 17 ani şi tot de la CS CFR Iaşi s-a clasat de trei ori pe locul 4, fiind la un pas de podium.
Primele trei locuri au fost ocupate de Leonard Cobzariu (Steaua Bucureşti), Andrei Ciobanu (SCM Bacău) şi Aurel Tătaru (Farul Constanţa).
"La Naţionalele de seniori de la Bascov, în ultima competiţie oficială a anului, clubul nostru a reuşit a frumoasă performanţă prin tânăra şi talentata Ionela Atincăi, care a cucerit trei medalii de bronz şi a repetat succesul de anul trecut, de la Bucureşti. De asemenea, a fost pentru prima dată când două ieşence, foste colege de club la CFR Iaşi, Atincăi şi Grigoraş s-au confruntat şi au urcat pe podium la aceeaşi categorie de greutate", ne-a declarat la finalul competiţiei argeşene, antrenorul ceferist ieşean Dănuţ Fron.
DAN TEODORESCU

 

Medalii de bronz pentru halterofilii ceferişti ieşeni

În perioada 3-6 septembrie 2019, la Arad au avur loc întrecerile Campionatului Naţional de haltere pentru tineret (U 23). Printre participanţi s-au aflat şi trei sportivi de la CS CFR Iaşi - Ştefan Atincăi, Ionela Atincăi, Ştefan Robu - coordonaţi de antrenorul Dănuţ Fron.
La doar 17 ani, Ştefan Robu a cucerit două medalii de bronz la categoria sa de greutate, iar fraţii Ştefan şi Ionela Atincăi au ocupat locuri fruntaşe, în apropierea podimului.
Rezultatele sportivilor ieşeni au fost următoarele:
- Cat. 55 kg: Ştefan Atincăi (doar 13 ani şi doar 38 kg greutate corporală) - 3 locuri 6 cu 38 kg la smuls, 48 kg la aruncat şi 86 kg la totalul olimpic.
- Cat. 71 kg: Ionela Atincăi (doar 17 ani şi doar 66,700 kg greutate corporală) - 1 loc 4 la smuls, cu 67 kg si 2 locuri 5 la aruncat, cu 80 kg şi la totalul olimpic, cu 147 kg..
- Cat. 102 kg: Ştefan Robu (doar 17 ani şi doar 96,600 kg greutate corporală) - 2 medalii de bronz, la aruncat, cu 76 kg şi la totalul olimpic, cu 141 kg şi locul 4 la smuls, cu 65 kg.
La finalul competiţiei arădene, antrenorul ieşean Dănuţ Fron ne-a declarat: "În faţa unor adversari extrem de puternici, iată că am reuşit să cucerim două medalii de bronz, prin Ştefan Robu. Halterofila Ionela Atincăi, într-o companie valoroasă, cu adversare medaliate la Campionatele Europene, a reuşit să se claseze la un pas de podium. Ştefan Atincăi este un sportiv de perspectivă, el fiind extrem de talentat. Mai avem o competiţie majoră în acest an, finala de la seniori, unde vom participa cu Ionela Atincăi şi Ştefan Robu".
Să mai menţionăm că, până în prezent, în acest an,  sectia de haltere de la CS CFR Iaşi a cucerit, după primele trei finale de la nivel naţional, un număr de 12 medalii, Acest fapt reprezintă o performanţă extrem de valoroasă pentru tinerii sportivi ieşeni şi pentru antrenorul Dănuţ Fron.
Finalele Campionatului Naţional de haltere pentru seniori sunt programate în luna noiembrie 2019, la Bascov.
DAN TEODORESCU

 

De tre ori locul 5 pentru ceferista Ionela Atincăi

În perioada 6-9 augist 2019, la Bucureşti au avt loc finalele Campionatelor Naţionale de haltere pentru juniori I - U20, unde a fost prezentă şi sportiva Ionela Atincăi (CS CFR Iaşi, doar 17 ani), însoţită de antrenporul Dănuţ Fron. 
La finalul concursului de la categoria 71 kg feminin, în faţa unor adversare cu realizări importante şi pe plan european, Ionela Atincăi s-a clasat de trei ori pe un merituos loc 5, cu următoarele rezultate: 62 kg la smuls, 78 kg - la aruncat şi 140 kg la totalul olimpic.
Ionela Atincăr ar fi putut câştiga de fapt trei medalii de bronz, dacă nu rata, la ultima încercare, la smlus - 65 kg şi la aruncat - 80 kg, iar la totalul olimpic ar fi realizat 145 kg.
Pe podiumul de premiere s-au clasat următoarele sportive:
1. Grigoriu Luana Maria (Rapid Bucureşti) - care este şi campioană europeană de junioare;
2. Ilie Mihaela (CSŞ Galaţi) - care este şi campioană europeană la tineret - U23;
3. Andrei Marcela (CS Botoşani) - care este şi medaliată pe plan europeana. 
La finalul întrecerilor, antrenorul ceferist ieşean Dănuţ Fron ne-a declarat: "Ionela Atincăi a concurat în faţa unor adversare mai mari cu 3 ani ca ea şi cu 7 kg diferenţă de greutate corporală!
La acest concurs a fost calificat şi ieşeanul Marius Pagu, dar el a abandonat sportul de performanţă în ultima perioadă.  Sportivul clubului nostru, Ştefan Robu, ar fi putut obţine trei medalii de argint acum, la Bucureşti, dar el nu a fost însă calificat pentru această competitie finală.
Următoarea finala a Campionatelor Naţionale de haltere este cea de la tineret - U23, din 3-6 septembrie, de la Arad, unde sperăm la medalii.Ţin să mulţumesc conducerii CS CFR Iaşi pentru sprijinul acordat".
DAN TEODORESCU

 

Şase medalii de bronz pentru halterofilii ieşeni

În perioada 16-19 iulie 2019, la Târgu Mureş s-au desfăşurat finalele Campionatelor Naţionale de haltere pentru juniorii II - U 17. Printre competitori s-au aflat şi doi tineri şi talentaţi sportivi de la clubul CFR Iaşi, Ionela Atincăi (cat. 71 kg) şi Ştefan Robu (cat. 96 kg), conduşi de antrenorul Dănuţ Fron.
În întrecerea feminină, la categoria 71 kg, pe podiumul de premiere au urcat: 1. Adelina Trandaf (CS Botoşani); 2. Marcela Andrei (CS Botoşani); 3. Ionela Atincăi (CS CFR Iaşi).
Ieşeanca Ionela Atincăi a cucerit trei medalii de bronz, cu următoarele rezultate: 58 kg la smuls - 78 kg la aruncat - 136 kg la totalul olimpic.
În competiţia masculină, la cat. 96 kg, Ştefan Robu (CS CFR Iaşi) a cucerit şi el 3 medalii de bronz, cu următoarele rezultate: 60 kg la smuls - 70 kg la aruncat - 130 kg la totalul olimpic.
"Cu numai doi sportivi în concurs am cucerit şase medalii de bronz şi acest lucru este unul valoros şi o frumoasă performanţă. Mergem mai departe cu realizări deosebite şi cucerirea de medalii pentru clubul CFR Iaşi!", a declarat antrenorul Dănuţ Fron.
Sportivi ieşeni au primit multe felicitări pentru performanţele reuşite la Tg. Mureş, imclusiv de la "italianca" Eliza Fron, multipla campioană a României în anii din urmă şi care este fiica valorosului antrenor Dănuţ Fron.
DAN TEODORESCU

 

Trei medalii de bronz pentru halterofilul ceferist Ştefan Atincăi

La Botoşani, sunt în plină desfăşurare finalele Campionatului Naţional de haltere pentru juniori II (Under 15). Un număr important de mici halterofili, din toate colturile ţării, s-au calificat în cadrul finalei, de la Botosani, printre ei fiind şi Ştefan Atincăi (doar 13 ani), de la CS CFR Iaşi, antrenat de Dănuţ Fron şi susţinut de sora sa, Ionela Atincăi, sportivă de performanţă în cadrul secţiei de haltere de la "Gara Nicolina".
În cadrul categoriei 40 kg, Ştefan Atincăi a cucerit astări trei medalii de bronz, chiar dacă practică acest sport doar de 5 luni. La stilul smuls a ridicat 35 kg, la aruncat a reuşit 40 kg, iar la totalul olimpic a realizat 75 lg. Medalia de aur a revenit lui Francisc Nonica, de la CSM Cluj, iar pe locul 2 s-a clasat un sportiv de la Farul Constanţa.
"Alte cluburi din ţară vin cu 10 sportivi şi cuceresc o singură medalie. Eu am venit cu un singur sportiv debutant şi am cucerit trei medalii. Ştefan Atincăi a avut şi o încercare nereuşită la stilul aruncat, la 45 kg, iar dacă reuşea să ridice haltera cucerea medalia de argint! Normal, noi am fi trebuit să cucerim şi trei medalii de aur la aceste campionate, prin ceferistul ieşean Marius Pagu, care a fost şi component al Centrului Olimpic de la Bistriţa, dar el între timp a abandonat sportul de performanţă, fără să anunţe pe nimeni şi s-a întors la Iaşi, la familia lui, deşi la Bistriţa avea tot ce-i trebuia pentru marea performanţă!", ne-a declarat antrenorul Dănuţ Fron. .
În perioada 16-19 iulie, la Tg. Mureş este programată finala de juniori II de la categoria Under 17, acolo unde clubul ceferist ieşean are din nou şanse la medalii, prin sportiva Ionela Atincăi.
DAN TEODORESCU

 
Mai multe articole...