Haltere

Salbă de medalii pentru halterofilii ieşeni

SALBA  DE MEDALII (5 DE ARGINT SI 1 DE BRONZ), PENTRU HALTEROFILII CEFERISTI DE LA IASI, LA CN DE HALTERE JUNIORI, U 15 SI U 17, CE SE AFLA IN PLINA DESFASURARE LA ARAD..MEDALIAŢII DE LA CS CFR IASI AU FOST PAGU MARIUS SI ATINCAI STEFAN, ANTRENATI DE DANUT FRON.(Dan Teodorescu)

 

Ionela Atincăi a devenit instructor sportiv

Joi, 5 martie 2020,  la sediul Direcţiei Judetene pentru Sport şi Tineret din Iaşi a avut loc un eveniment special, deoarece halterofila Ionela Atincăi a primit carnetul de instructor sportiv in ramura de sport haltere.după cum ne-a informat antrenorul ceferist Dănuţ Fron. Domnul consilier Alexandru Cişman a înmânat carnetul de instructor sportiv elevei de la LPS Iaşi, Ionela Atincăi, care rămâne în continuare şi una dintre cele mai bune sportive a clubului CFR Iaşi.
Secţia de haltere de la CS CFR Iaşi se pregăteşte în acest moment pentru abordarea primelor faze competiţionale din cadrul Campionatelor Naţionale de profil, la diferite categorii de vârstă.
În altă orfine de idei, echipa de popice juniori CFR Olimpia ACB Iaşi, sub conducerea antrenorului Costică Ciurdea, va avea un ultim meci de campionat în deplasare, la KSE Tg. Secuiesc, iar săptămâna viitoare va participa la turneul final de la Ploieşti, cu şanse de a urca pe podium. Haide Iaşu' !!!
DAN TEODORESCU
 

Haltere CFR Iaşi - Program competiţional pe 2020

 

 

FR Haltere a elaborat programul competiţional

 

pentru anul 2020, printre cluburile

 

participante fiind şi CFR Iaşi, sportivii noştri

 

fiind antrenaţi de dl. Dănuţ Fron. Succes

 

participanţilor ! Hai CFR Iaşi !

 

Ceferista Ionela Atincăi - trei medalii de bronz la senioare

În perioada 12-15 noiembrie 2019, la Bascov - Piteşti a avut loc etapa finală a Campionatelor Naţionale de haltere pentru seniori şi senioare, acolo unde au fost prezenţi şi sportivii clubului CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron.
La feminin, în cadrul categoriei 71 kg, ieşeanca Ionela Atincăi (doar 17 ani) a cucerit trei medalii de bronz la smuls, aruncat şi la totalul olimpic, pe locul 2 fiind o altă ieşeancă, Bianca Grigoraş, care a început şi ea halterele la CS CFR Iaşi, dar acum concurează pentru CSU Galaţi.
Pe prima treaptă a podiumului s-a clasat Mariana Dumitrache, de la LPS Constanţa,
La masculin, în cadrul categoriei 102 kg, halterofilul Ştefan Robu, tot în vârstă de 17 ani şi tot de la CS CFR Iaşi s-a clasat de trei ori pe locul 4, fiind la un pas de podium.
Primele trei locuri au fost ocupate de Leonard Cobzariu (Steaua Bucureşti), Andrei Ciobanu (SCM Bacău) şi Aurel Tătaru (Farul Constanţa).
"La Naţionalele de seniori de la Bascov, în ultima competiţie oficială a anului, clubul nostru a reuşit a frumoasă performanţă prin tânăra şi talentata Ionela Atincăi, care a cucerit trei medalii de bronz şi a repetat succesul de anul trecut, de la Bucureşti. De asemenea, a fost pentru prima dată când două ieşence, foste colege de club la CFR Iaşi, Atincăi şi Grigoraş s-au confruntat şi au urcat pe podium la aceeaşi categorie de greutate", ne-a declarat la finalul competiţiei argeşene, antrenorul ceferist ieşean Dănuţ Fron.
DAN TEODORESCU

 

Medalii de bronz pentru halterofilii ceferişti ieşeni

În perioada 3-6 septembrie 2019, la Arad au avur loc întrecerile Campionatului Naţional de haltere pentru tineret (U 23). Printre participanţi s-au aflat şi trei sportivi de la CS CFR Iaşi - Ştefan Atincăi, Ionela Atincăi, Ştefan Robu - coordonaţi de antrenorul Dănuţ Fron.
La doar 17 ani, Ştefan Robu a cucerit două medalii de bronz la categoria sa de greutate, iar fraţii Ştefan şi Ionela Atincăi au ocupat locuri fruntaşe, în apropierea podimului.
Rezultatele sportivilor ieşeni au fost următoarele:
- Cat. 55 kg: Ştefan Atincăi (doar 13 ani şi doar 38 kg greutate corporală) - 3 locuri 6 cu 38 kg la smuls, 48 kg la aruncat şi 86 kg la totalul olimpic.
- Cat. 71 kg: Ionela Atincăi (doar 17 ani şi doar 66,700 kg greutate corporală) - 1 loc 4 la smuls, cu 67 kg si 2 locuri 5 la aruncat, cu 80 kg şi la totalul olimpic, cu 147 kg..
- Cat. 102 kg: Ştefan Robu (doar 17 ani şi doar 96,600 kg greutate corporală) - 2 medalii de bronz, la aruncat, cu 76 kg şi la totalul olimpic, cu 141 kg şi locul 4 la smuls, cu 65 kg.
La finalul competiţiei arădene, antrenorul ieşean Dănuţ Fron ne-a declarat: "În faţa unor adversari extrem de puternici, iată că am reuşit să cucerim două medalii de bronz, prin Ştefan Robu. Halterofila Ionela Atincăi, într-o companie valoroasă, cu adversare medaliate la Campionatele Europene, a reuşit să se claseze la un pas de podium. Ştefan Atincăi este un sportiv de perspectivă, el fiind extrem de talentat. Mai avem o competiţie majoră în acest an, finala de la seniori, unde vom participa cu Ionela Atincăi şi Ştefan Robu".
Să mai menţionăm că, până în prezent, în acest an,  sectia de haltere de la CS CFR Iaşi a cucerit, după primele trei finale de la nivel naţional, un număr de 12 medalii, Acest fapt reprezintă o performanţă extrem de valoroasă pentru tinerii sportivi ieşeni şi pentru antrenorul Dănuţ Fron.
Finalele Campionatului Naţional de haltere pentru seniori sunt programate în luna noiembrie 2019, la Bascov.
DAN TEODORESCU

 
Mai multe articole...