Sportul pentru toţi

Ieşeanul Neagu Mazilu, pe locul 1 la crosul din Trivale

* În această dimineaţă de sâmbătă, 19 martie, la Piteşti s-au desfăşurat Campionatele Naţionale de cros pentru atleţii veterani

La competiţia care a avut loc în vecinătatea Stadionului “Nicolae Dobrin” din Piteşti, la categoria de vârstă peste 80 ani, atletul veteran Neagu Mazilu (83 ani), de la CFR-CSM Iaşi, s-a clasat pe prima treaptă a podiumului, într-o alergare pe distanţa de 2 km.
A fost un concurs frumos, pe un timp însă mohorât şi a fost destul de frig. M-am dezmorţit însă în alergare, după concurs am băut şi un ceai şi acum sunt din nou tânăr!”, ne-a declarat imediat după întrecerea din Trivale atletul veteran Neagu Mazilu (FOTO), care a jucat şi rugby în anii din urmă la echipa Politehnica Agronomia Iaşi.
Pe plan internaţional, în 2011, Neagu Mazilu va fi prezent la Campionatele Balcanice de Cros (din aprilie, în Serbia, la Niş) şi la Campionatele Balcanice de Pistă (din septembrie, în Slovenia, la Domzale). (Dan TEODORESCU)

 

O facilitate la nivel european pentru tinerii sportivi de la CS CFR Iaşi

* Peste 10.000 de carduri EURO<26 de reduceri şi facilităţi au fost alocate judeţului Iaşi prin Direcţia pentru Sport şi Tineret din Iaşi

Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Iasi distribuie catre tineri, incepand cu luna martie 2011, peste 10.000 de carduri EURO<26 (Clasic si Student). Repartizarea cardurilor (FOTO) se face direct la noul sediu al DJST Iasi, din str. Sf. Sava nr.19 si prin intermediul Universitatilor, ONG-urilor de si pentru tineret, Inspectoratului Scolar Judetean Iasi, Casei de Cultura a Studentilor Iasi, etc.

Continuare...

 

Primele succese în 2011 pentru atletul veteran Neagu Mazilu

* Atletul în vârstă de 83 ani, care aparţine de CS CFR-CSM Iaşi, a câştigat probele de 400 metri şi 1.500 metri în cadrul Campionatelor Naţionale de sală pentru atleţii veterani, de la Bucureşti

Duminică, pe 13 martie 2011, peste 200 de atleţi veterani din toată ţară s-au întrecut în probele de concurs din cadrul Campionatelor Naţionale de sală, de la Bucureşti. Printre aceştia s-a aflat şi atletul veteran Neagu Mazilu (FOTO / 83 ani), cu dublă legitimare la CS CFR-CSM Iaşi, care a dobândit medaliile de aur în probele de 400 metri şi 1.500 metri, la categoria de vârstă peste 80 ani. Au fost primele succese din 2011 pentru atletul veteran şi fostul rugbyst Neagu Mazilu, cel care, sâmbătă, pe 19 martie, va fi prezent la Piteşti, pentru a participa la Campionatele Naţionale de cros în aer liber.
Revenit în această dimineaţă din Capitală, Neagu Mazilu ne-a declarat: „A fost un concurs frumos la Bucureşti, desfăşurat în sala de atletism de la stadionul Lia Manoliu. Am câştigat cele două probe la care am participat, în faţa unor adversari puternici pentru categoria mea de vârstă şi mă bucură faptul că am început anul competiţional cu dreptul. Sîmbătă voi alerga în crosul de la Piteşti, unde sper să obţin un rezultat foarte bun”.
Dan TEODORESCU

 

 

La TELE M Iaşi: Un om în continuă alergare!

* Atletul veteran col. (r) Neagu Mazilu este componentul clubului sportiv CFR Iaşi

Tinerete fara batranete si viata de poveste. Acestea sunt cuvintele care il caracterizeaza cel mai bine pe atletul veteran, Neagu Mazilu (FOTO). Titlul de campion european l-a castigat la venerabila varsta de 80 de ani. Si-a dedicat intreaga viata sportului, iar rezultatele nu au intarziat sa apara.
- Neagu Mazilu - atlet veteran: "Performanta am inceput sa fac de la 17 ani, cand am castigat un cros in Bucuresti, in 1946-1947. In acelasi timp eram si la rugby,  unde m-am integrat repede in echipa, am jucat ca mijlocas de gramada, la clubul Viforul Dacia pana in 1947-1948".

Continuare...

 

La 83 de ani, atletul veteran Neagu Mazilu se pregăteşte pentru un nou sezon competiţional

* În 2011, componentul clubului CFR Iaşi va fi prezent la concursurile naţionale de la Bucureşti, Piteşti, Sf. Gheorghe, Găeşti, Baia Mare, Alba Iulia, dar şi la Campionatele Balcanice din Serbia şi Slovenia

Comisia Naţională a Atleţilor Veterani (Masters) din cadrul Federaţiei Române de Atletism, prin preşedintele prof. Gheorghe Rugină, a dat recent publicităţii Calendarul competiţional intern şi internaţional pe 2011, pentru atleţii veterani de la toate cluburile de profil din ţară. În acest context, atletul veteran Neagu Mazilu (FOTO), care aparţine de clubul sportiv CFR Iaşi şi care pe 8 februarie 2011 va împlini frumoasa vârstă de 83 ani şi-a ales concursurile la care doreşte a fi prezent în 2011, ele fiind următoarele:
I. Pe plan internaţional:
- Campionatele Balcanice Cros (aprilie, în Serbia, la Niş)
- Campionatele Balcanice de Pistă (septembrie, în Slovenia, la Domzale)

Continuare...

 

Doina Melinte: “Iaşul este o prioritate pentru ANST !”

* Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret a vizitat mai multe baze sportive ieşene, alături de directorul DJST Iaşi, Ciprian Paraschiv

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret (ANST), Doina Melinte, sosită la Iaşi cu ocazia aniversării a 152 de ani de la Unirea Principatelor Române, a efectuat o vizită de lucru în cursul zilei de duminică la Sala de Atletism Grădinari, recent reabilitată şi modernizată, la Grupul de Săli de Sport CSM, la Sala Polivalentă şi la Baza Nautică Dorobanţ, preluată în 2004 de Federaţia Română de Canotaj. „Iaşul este o prioritate pentru ANST, deoarece Iaşul trebuie să devină un centru de identificare a tinerelor speranţe din sport, pentru toate judeţele Moldovei. În urma discuţiilor avute cu directorul executiv al DJST Iaşi, domnul Ciprian Paraschiv, am convenit ca pentru 2011 să încercăm să repartizăm banii necesari pentru schimbarea instalaţiei de iluminat de la Sala Polivalentă şi pentru finalizarea Hotelului din Baza Sportivă Dorobanţ. Mă bucur să fac politica sportului ieşean pentru că la Iaşi, sportul de performanţă se practică cu încredere în rezultate olimpice notabile” a declarat fosta campioană olimpică Doina Melinte, preşedinte ANST şi secretar de stat MECST. „Mulţumesc Doamnei sportului românesc pentru  grija cu care tratează sportul ieşean, sunt convins că performerii noştri vor avea rezultate cu care Iaşul şi România să se mândrească”, a mai menţionat şi asist. univ. dr. Ciprian Paraschiv, directorul executiv al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Iaşi. La vizita în Iaşi a doamnei Doina Melinte au mai fost prezenţi din partea gazdelor directorul executiv al CSM Iaşi, Nucu Antohi şi antrenorul de canotaj Ioan Lazariuc.
Dan TEODORESCU

 
Mai multe articole...