Atletul veteran Neagu Mazilu, un nou succes la Campionatele Naţionale de Cros de la Piteşti


* La 84 ani, sportivul veteran al clubului CFR Iaşi, Neagu Mazilu (FOTO), a participat sâmbătă, 31 martie, la Campionatele Naţionale de Cros de la Piteşti, unde a obţinut locul 1 şi medalia de aur la categoria sa de vârstă (80-85 ani)

Alergarea a avut loc pe teren accidentat, pe distanţa de 2.000 metri, parcursă fără probleme de atletul veteran ieşean, într-un concurs care a adunat la start peste 80 de sportivi veterani din toată ţara.
Succesul de la Piteşti vine după ce în urmă cu puţin timp, în cadrul Campionatelor Naţionale de sală pentru atleţii veterani, competiţie care a avut loc la Bucureşti, ceferistul ieşean Neagu Mazilu a mai cucerit două medalii de aur, în probele de 400 metri şi 800 metri. “Am început anul 2012 cu bine şi am cucerit până acum 3 medalii de aur din tot atâtea posibile. Nu mă opresc aici, voi concura şi la celelalte competiţii naţionale, dar vreau să ajung să alerg şi în cadrul Campionatelor Balcanice din Turcia şi la Campionatele Europene din Germania, Polonia şi Cehia. Mulţumesc tuturor celor care îmi susţin activitatea sportivă şi în primul rând clubului sportiv CFR Iaşi”, ne-a declarat imediat după crosul câştigat la Piteşti fostul rugbyst şi actualul atlet veteran Neagu Mazilu, profesor şi colonel în rezervă al Armatei române pe linie profesională.
DAN TEODORESCU