Atletul veteran ieşean Neagu Mazilu începe un nou an competiţional cu două medalii de aur


* La 84 ani, atletul clubului sportiv CFR Iaşi, Neagu Mazilu (FOTO), a concurat duminică, pe 18 martie 2012, în cadrul Campionatului Naţional de sală pentru atleţii veterani, competiţie care a avut loc la Bucureşti

La categoria sa de vârstă (80-85 ani), ieşeanul Neagu Mazilu a cucerit două medalii de aur pentru locurile 1 ocupate în probele de 400 metri şi 800 metri.
La finalul competiţiei, fostul rugbyst al echipei Politehnica Agronomia Iaşi şi actualul atlet veteran din cadrul secţiei „Sportul pentru toţi” de la CS CFR Iaşi, Neagu Mazilu, ne-a declarat: „Am început un nou an competiţional cu dreptul, după cele două victorii obţinute astăzi la Bucureşti, într-o competiţie cu peste 250 sportivi din toată ţara şi într-o companie extrem de selectă. Mă bucură foarte mult aceste medalii de aur obţinute în Capitală şi voi continua să alerg şi în 2012, atât pe plan intern cât şi internaţional. Sper ca şi Fundaţia Sportului Ieşean să fie alături de mine în aceste deziderate de concurs şi în posibilitatea de a aduce noi medalii Iaşului, în anul când municipiul nostru a devenit oraş european al sportului”.
În 2012, pe plan intern şi internaţional, ieşeanul Neagu Mazilu va respecta calendarul elaborat de Comisia Atleţilor Veterani – Masters (preşedinte: prof. Gheorghe Rugină) din cadrul Federaţiei Române de Atletism şi va concura la următoarele competiţii:
Pe plan naţional:
- 31 martie: Campionatul Naţional de cros (de la Piteşti);
- 28 aprilie: Crosul Gall Lajos (Sf. Gheorghe);
- 9-10 iunie: Campionatul Naţional în aer liber (Bucureşti);
- 19 iulie: Crosul Aniversar de la Găeşti;
- 23 august: Crosul CFR (Iaşi);
- 25 septembrie: Crosul Castanelor (Baia Mare)
- 24 noiembrie: Crosul Unirii (Alba Iulia);
Pe plan internaţional:
- 18-25 august: Campionatul European în aer liber (de la Zittan – Germania, Bogarynia – Polonia, Hradel – Cehia);
- 21-23 septembrie: Campionatul Balcanic în aer liber (Izmir – Turcia).
DAN TEODORESCU