Un prim succes pentru ceferista ieşeană Teodora Dănilă la Campionatele Naţionale de haltere

* Noua secţie a clubului sportiv CFR Iaşi, cea de haltere, a adus astăzi, în cadrul turului Campionatelor Naţionale pentru juniori, din Capitală, un prim succes


În cadrul categoriei +75 kg, sportiva Teodora Dănilă, antrenată de Dănuţ Fron a reuşit un total de 120 kg (65 kg la aruncat şi 55 kg la smuls) şi s-a calificat la finalele Campionatelor Naţionale de haltere pentru juniori, din perioada următoare. Baremul impus de FR Haltere a fost de 110 kg (60 kg la aruncat şi 50 kg la smuls), care a fost depăşit cu brio de ceferista ieşeană Teodora Dănilă. De menţionat că Teodora Dănilă (20 ani), fostă campioană naţională de cadete, vicecampioana naţională de tineret şi medaliată cu bronz la senioare, categoria 75 kg, doreşte sub îndrumarea lui Dănuţ Fron să concureze în acest an şi la Campionatele Naţionale de tineret şi senioare, chiar dacă ea este acum doar la vârsta junioratului.
La sfârşitul concursului de astăzi, 15 martie, în direct din Bucureşti, antrenorul Dănuţ Fron (FOTO) ne-a declarat: „În primul rând doresc să mulţumesc conducerii clubului CFR Iaşi care a înfiinţat recent o nouă secţie, cea de haltere, şi nu lasă în acest fel ca acest sport să moară la Iaşi ! În al doilea rând, eu sunt mulţumit de evoluţia Teodorei la acest concurs din Capitală, după doar o lună de antrenamente. Vreau să fac performanţă la CFR Iaşi în domeniul halterelor şi voi continua selecţiile în perioada următoare. Plus că, pe sportiva de mare talent, de numai 16 ani, Ana Maria Miron, acum la CSM Bistriţa, care cu siguranţă va concura pentru România la viitoarea Olimpiadă şi care a fost eleva mea, vreau să o readuc la Iaşi, la clubul CFR, cu dublă legitimare”.
DAN TEODORESCU