Boxerii de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi se remarcă la Memorialul Angelco Sârbovan de la Baia Mare


* “Boxerii de la CFR-CSŞ Unirea Iasi ne-au dat lecţii de box”, au fost cuvintele unui oficial de la LPS Baia Mare la finalul competiţiei din Maramureş

La începutul lunii decembrie, timp de două zile, LPS şi CSŞ 2 Baia Mare au organizat tradiţionalul turneu de box denumit Memorialul Angelco Sârbovan. Antrenorul de box de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi, Nicu Brânzei, a deplasat la această competiţie din Maramureş un lot alcătuit din următorii pugilişti:
- La copii: Ionuţ Anchidin (cat. 64 kg); 
- La cadeţi: Ştefan Gabriel Pavel (cat. 64 kg);
- La juniori: Vlăduţ Constantin Iacob (cat. 51 kg), Bogdan Alexandru Aftanase (cat. 54 kg), Alexandru Burduţa (cat. 57 kg);
- La tineret: Florin Ovidiu Goian (cat. 60 kg), Ionuţ Andronache (cat. 64 kg);
- La seniori: Vladimir Botezatu (cat. 91 kg), Adrian Dimitrie Moisuc (cat. +91 kg).
La finalul competiţiei, pe prima treaptă a podiumului s-au clasat
Vlăduţ Constantin Iacob, Ionuţ Andronache, Ştefan Gabriel Pavel şi Florin Ovidiu Goian, iar pe locul 2 s-au clasat Alexandru Burduţa, Bogdan Alexandru Aftanase, Vladimir Botezatu şi Adrian Dimitrie Moisuc.
La finalul turneului de box de la Baia Mare, antrenorul ceferist ieşean Nicu Brânzei ne-a declarat: “Sunt foarte mulţumit de evoluţia sportivilor mei, mai ales că unii dintre ei sunt la prima participare la un turneu de box. Au smuls aplauzele asistenţei Goian şi Andronache, care au arătat o mare poftă de afirmare şi dăruire, cum nu s-a mai văzut demult timp la o gală de box. Cei care au fost la prima lor apariţie oficială pe un ring de box au arătat şi ei valenţe de viitori mari boxeri, precum Iacob, Burduţa, Aftanase, Anchidin, iar seniorul Botezatu a fost declarat învins în finala categoriei grea de sportivul de la CSM Zalău, Cătălin Horhos. În finala categoriei supergrea, la seniori, mai titratul Adrian Moisuc a fost declarat învins de multiplul medaliat la Campionatele Naţionale ale României, Adrian Popuţa, de la CSM Zalău, dar mulţi spectatori prezenţi la gală l-au văzut câştigător pe sportivul ieşean. Mai ţin să menţionez că ceea ce am văzut la LPS Baia Mare este exact ca la cluburile mari din străinătate şi mă bucur că sportivii noştri au lăsat o impresie foarte bună colegilor de la LPS-CSŞ 2 Baia Mare”.
Conducerea secţiei de box de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi mulţumeşte conducerii liceelor LPS, Mihail Sturdza şi Ştefan Procopiu din Iaşi, care au îngăduit deplasarea boxerilor clubului ceferist la turneul de la Baia Mare. Pugiliştii de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi au fost invitaţi să participe şi la Cupa Meses de la Zalău, din perioada 16-17 decembrie 2011.
DAN TEODORESCU