2011 - un nou an plin de performanţe sportive pentru atletul veteran ieşean Neagu Mazilu

* La 84 ani, fostul rugbyst al echipei Poli Agro Iaşi şi actualul atlet veteran de la CFR-CSM Iaşi a obţinut succese remarcabile la Jocurile Balcanice din Slovenia, în competiţiile la nivel naţional de la Bucureşti, Piteşti şi Găeşti, cât şi la tradiţionalul Cros al Unirii de la Alba Iulia 
 
După o accidentare care a necesitat mai multe luni de refacere, colonelul în rezervă şi profesorul de sport Neagu Mazilu a revenit în 2011 cu multă încredere pe pistele atletice în sportul veteranilor, concurând cu mult succes pe plan intern şi internaţional.
În intervalul de timp 2-4 septembrie 2011, în localitatea slovenă Domzale, de lângă Ljubljana, a avut loc ediţia a XXI-a a Campionatelor Balcanice de Atletism pentru veterani, competiţie la care au participat peste 600 de sportivi din 10 ţări, inclusiv din România. Printre puţinii ieşeni prezenţi la Balcaniada din Slovenia s-a aflat şi Neagu Mazilu, de la CFR-CSM Iaşi, care a reuşit trei clasări pe podium într-o competiţie extrem de selectă. Domnia sa s-a clasat pe locul 2 la 800 metri plat (cu timpul de 4:05,83 min) şi la 1.500 metri plat (cu timpul de 9:07,52 min), cucerind astfel două medalii de argint la categoria de vârstă 80 ani. Cu echipa României, la categoria de vârstă peste 65 ani, Neagu Mazilu a mai obţinut o medalie de bronz după ce s-a clasat pe locul 3 la ştafeta balcanică de 800 m x 400 m x 200 m x 100 m, cu timpul de 5:48,14 min.
Pe plan naţional, unde s-a clasat pe prima treaptă a podiumului de premiere la categoria sa de vârstă (80-84 ani), Neagu Mazilu a concurat cu mult succes la următoarele competiţii:
- Campionatele Naţionale de sală de la Bucureşti (martie 2011) – locul 1 în probele de 800 metri şi 1500 metri;
- Campionatele Naţionale de Cros de la Piteşti (martie 2011) – locul 1 la Crosul Veteranilor;
- Campionatele Naţionale de pistă de la Bucureşti (iunie 2011) – locul 1 la 800 metri şi 1500 metri;
- Crosul de la Găeşti (iulie 2011): locul 1 la Crosul Aniversar, pe distanţa de 3 km;
- Crosul Unirii de la Alba Iulia (noiembrie 2011): locul 1 la ediţia cu nr. 43.
După un nou an plin de performanţe sportive la nivel înalt, atletul veteran ieşean Neagu Mazilu (FOTO / născut pe 8 februarie 1928 în localitatea Tichileşti / Brăila) ne-a declarat: “În primul rând sunt mulţumit cu după o accidentare care m-a ţinut pe tuşă câteva luni, am revenit cu brio pe pistele atletice, unde am cucerit noi medalii pentru CFR-CSM Iaşi şi România. Acum sunt perfect sănătos şi starea de sănătate mi-am menţinut-o ani de-a rândul şi cu ajutorul sportului. De mişcarea sportivă nu m-am despărţit niciodată şi am continuat să mă antrenez în aer liber pe stadionul din Copou şi pe malurile Bahluiului, iar în sală la Grădinari. Îmi doresc şi pe viitor să pot participa la competiţiile atletice pentru veterani, cu ajutorul lui Dumnezeu şi al soţiei mele Lucica Mazilu, fostă şi ea sportivă în anii din urmă. Vă doresc tuturor susţinătorilor mei în sport multă sănătate, fericire şi tradiţionalul La mulţi ani 2012 ! Doamne ajută ! ”.
DAN TEODORESCU