Victor Ponta, golgeter pe terenul de fotbal din Dealul Copoului

* În această dimineaţă de duminică, 25 septembrie, în cadrul unei conferinţe de presă de pe stadionul Emil Alexandrescu s-a anunţat că „ACES” a desemnat Iaşul ca oraş european al sportului în 2012. La finalul manifestării a avut loc un meci de fotbal între echipa „Politicienilor” şi formaţia „Ziariştilor”, în care preşedintele PSD, Victor Ponta, a înscris două goluri în poarta mass-mediei locale

În sala de conferinţe a stadionului Emil Alexandrescu din Dealul Copoului, europarlamentarul Cătălin Ivan a dat citire astăzi  documentaţiei elaborate de ACES şi în care Iaşul a fost desemnat oraş european al sportului în 2012. Decizia ACES, adresată primarului Gheorghe Nichita, şi în care se anunţă că Iaşul a devenit oraş european al sportului în 2012 este semnată de preşedintele Gian Francesco Lupattelli (Italia) şi secretarul general Hugo Alonso (Spania). Cătălin Ivan a mai spus: „În urma acestei decizii ACES, Federaţia Internaţională de Tenis de Masă doreşte să organizeze la Iaşi şi un concurs important în 2012 şi noi ne bucurăm de acest lucru”. 
La prezidiul conferinţei de presă de la stadionul din Copou au luat parte politicieni de la PSD, PNL şi PDL, ei fiind Victor Ponta, Gheorghe Nichita, Cătălin Ivan, Relu Fenechiu şi Ciprian Paraschiv.
În alocuţiunea sa, primarul Gheorghe Nichita a menţionat: „Iaşul are o deschidere europeană în sport. În Iaşi există piste pentru biciclişti, un stadion de fotbal modernizat care este deschis publicului larg, se fac turnee internaţionale de şah şi tenis. Am organizat şi Raliul Iaşului şi din acest motiv îl avem acum alături de noi şi pe preşedintele Victor Ponta, care a participat vineri şi sâmbătă la raliu. Obţinerea titlului de Oraş European al Sportului reprezintă un pas înainte pentru câştigarea unui alt titlu european la care Iaşul râvneşte, cel de Capitală Culturală Europeană. Să ne unim forţele şi pentru acest deziderat !”.
În cuvântul său, Ciprian Paraschiv, coordonator regional ANST pentru Regiunea Nord-Est a spus: „Îl felicit pe Cătălin Ivan pentru demersurile făcute la Bruxelles. În sport, orgoliile politice nu-şi au locul !”.
Parlamentarul ieşean Relu Fenechiu a mai declarat: „Sunt bucuros şi onorat că se aude din nou de oraşul Iaşi în Europa şi în lume !”,
În final, preşedintele PSD Victor Ponta a menţionat: „Îmi face multă plăcere să vorbesc despre sport, mult mai multă plăcere decât dacă aş vorbi despre alte probleme. După cum se ştie, iubesc foarte mult sportul, am fost şi copilot de raliu la Iaşi şi sper ca peste câteva minute să nu fac vreo pană pe terenul de fotbal...”.
După conferinţa de presă a urmat pe terenul sintetic al stadionului Emil Alexandrescu din Copou şi un meci amical de fotbal dintre „Politicieni” şi „Ziarişti”, arbitrat de binecunoscutul Ionel Popa şi comentat cu multă umor la microfonul portabil de reporterul Gheorghe Şoană. În faţa a sute de spectatori, care au reprezentat mai multe cluburi sportive din Iaşi (mare parte din cei prezenţi fiind de la CS CFR Iaşi), partida de fotbal s-a încheiat cu scorul de 2-2 (1-0), golurile fiind reuşite de Victor Ponta (2) – pentru Politicieni, respectiv consilierul local pe post de portar Bogdan Balanişcu (autogol) şi Cezar Florişteanu (Tele M) – pentru Ziarişti. Cum Victor Ponta mai putea înscrie un gol în poarta mass-mediei ieşene, dar balonul a lovit bara porţii adverse, putem spune că preşedintele PSD a dat un adevărat recital sportiv şi pe un teren de fotbal, acolo unde nu a fost deloc în „pană” !
Tot în această dimineaţă, placheta ACES în care Iaşul este desemnat oraş european al sportului în 2012 a fost înmânată directorului LPS Iaşi, prof. Ilie Gheorghică, care a spus că elevii săi pot duce sportul ieşean în topul european, în anii care vor urma !
Dan TEODORESCU