Medalii balcanice în Slovenia pentru atleţii veterani ieşeni

* Printre medaliaţi s-a aflat şi sportivul veteran de 84 ani Neagu Mazilu, de la CFR-CSM Iaşi

În intervalul de timp 2-4 septembrie 2011, în localitatea slovenă Domzale, de lângă Ljubljana, a avut loc ediţia a XXI-a a Campionatelor Balcanice de Atletism pentru veterani, competiţie la care au participat peste 600 de sportivi din 10 ţări, inclusiv din România. Din Iaşi au fost prezenţi trei atleţi veterani care s-au clasat pe podiumurile de premiere, aceştia fiind Maria Ene şi Virgil Pacriţa (de la Masters Athletic) şi Neagu Mazilu (FOTO / de la CFR-CSM), ultimul revenind pe pistele internaţionale de atletism după o accidentare care a durat mai multe luni de refacere. Cei trei atleţi veterani ieşeni au avut la Domzale o evoluţie foarte bună, reuşind următoarele rezultate:
- Maria Ene (la categoria de vârstă peste 70 ani): locul 1 la 800 metri plat, la 400 metri plat, la 1.500 metri plat şi la ştafeta balcanică 4 x 800 m (400 m / 200 m / 100 m) cu echipa României;
Virgil Pacriţa (la peste 55 ani): locul 1 la 400 metri garduri, locul 3 la ştafeta balcanică cu echipa României, locul 5 la 800 metri plat;
- Neagu Mazilu (la peste 80 ani, domnia-sa având frumoasa vârstă de 84 ani): locul 2 la 800 metri plat şi la 1.500 metri plat, locul 3 la ştafeta balcanică cu echipa României.
La finalul competiţiei, fostul rugbyst al Politehnicii Iaşi şi actualul atlet veteran de la CFR-CSM Iaşi, Neagu Mazilu, ne-a declarat: “A fost o competiţie frumoasă în Slovenia, unde sportivii din România au cucerit numeroase medalii. Pentru mine a fost o revenire pe pistele de concurs din străinătate şi mă bucur că am reuşit trei clasări pe podium !”.
Dan TEODORESCU