Pugiliştii de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi se afirmă la turneul de la Gheorghieni

* La Cupa Lacu Roşu, antrenorul Nicu Brânzei a avut trei boxeri în competiţie, pe Ştefan-Bogdan Butnaru, Ştefan Pavel şi Alexandru Ceapă

Boxerii de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi au participat recent la un turneu de pregătire la Gheorghieni, dotat cu trofeul Cupa Lacu Roşu. Alături de antrenorul Nicu Brânzei s-au aflat tinerii boxeri Ştefan Pavel, Ştefan-Bogdan Butnaru şi Alexandru Ceapă, primul menţionat cucerind medalia de aur a categoriei la care a participat, iar ceilalţi doi medaliile de argint ale turneului. La finalul competiţiei, antrenorul Nicu Brânzei ne-a declarat: “La invitaţia făcută de antrenorul Iosif Murvai, de la clubul sportiv Progym Gheorghieni, am făcut deplasarea cu 3 pugilişti la Cupa Lacu Roşu, pentru a verifica potentenţialul sportivilor care vor boxa la Campionatul Naţional de cadeţi, din luna octombrie. Debutantul Ştefan Pavel, născut în 1997, cu o înălţime de 1,72 metri şi 62 kg greutate a avut o evoluţie extraordinar de bună la turneul de la Gheorghieni, cucerind o binemeritată medalie de aur. Un alt boxer al clubului nostru, Alexandru Ceapă, născut în 1996 şi care a boxat la categoria 70 kg a avut şi el o evoluţie foarte bună în ring, dar adversarul său, un sportiv al clubului gazdă, a fost declarat învingător, deşi realitatea a fost alta ! În sfârşit, Ştefan-Bogdan Butnaru, născut în 1997, a avut şi el o evoluţie bună, deşi a pierdut finala. Ţin să mai precizez faptul că Alexandru Ceapă a terminat recent şcoala generală în comuna ieşeană Iepureni, dar în urma evoluţiei sale foarte bune din ultima perioadă, antrenorul lotului naţional de juniori, Titi Tudor, l-a preluat la Şcoala de box Leonard Doroftei, din comuna Bărcăneşti, judeţul Prahova. Noi mai avem acolo un boxer crescut la clubul nostru, pe Gheorghe Jugan, care este acum campion naţional şi câştigătorul Cupei României la juniori, participant la Campionatul European din Ungaria şi la Campionatul Mondial din Kazahstan”.
În perioada următoare, pugiliştii de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi se vor pregăti pentru două competiţii majore, Campionatele Naţionale de box pentru cadeţi şi Memorialul Iosif Mattes de la Iaşi.

* Box şi expoziţie de caricatură la Memorialul Iosif Mattes de la Iaşi

Ajuns la ediţia cu nr. 11, Memorialul Iosif Mattes a fost programat în zilele de 22 şi 23 octombrie 2011, în Sala Polivalentă din Iaşi, în organizarea clubului sportiv CFR Iaşi. Vor fi invitaţi la competiţie boxeri din România, Rep. Moldova, Italia, Grecia şi Ungaria. Va fi prezent la turneu arhitectul şi artistul plastic Eduard Mattes (fiul regretatului Iosif Mattes), care trăieşte de mai mulţi ani în Haifa (Israel), dar nu uită niciodată de unde a plecat. Cu această ocazie, Edy Mattes va deschide şi o expoziţie de caricatură pe teme sportive, în principal de box, împreună cu bucureşteanul Cristian Topan, şeful Uniunii Caricaturiştilor din România. Expoziţia va fi deschisă vis-a-vis de Sala Polivalentă, în incinta locaţiei patronate de Doru Andronache, fost boxer şi susţinător al boxului local, unde va avea loc şi tradiţionala conferinţă de presă, din 21 octombrie 2011. Edy Mattes va oferi sportivilor laureaţi, antrenorilor şi oficialilor ieşeni prezenţi la turneu frumoase plachete comemorative, create chiar de mâna sa. 
Dan TEODORESCU