Pugiliştii ceferişti ieşeni au urcat pe ringul italian de la Pianezza

* Într-o localitate aflată la 13 km de Torino, trei pugilişti ieşeni, sub conducerea antrenorului Nicu Brânzei, au concurat în gala denumită “Extreme Fight Night” (FOTO AFIŞ GALĂ ŞI VEZI GALERIE FOTO) * Alţi patru boxeri ceferişti, sub conducerea "secundului" Constantin Branzei au participat la "Memorialul Dumitru Barda", de la Roman

La invitaţia clubului italian Team Boxe DMS, CFR-CSŞ Unirea Iaşi a participat sâmbătă, 11 iunie, la turneul internaţional Extreme Fight Night de la Pianezza, o localitate aflată la 13 km de Torino – Italia. Gala a fost găzduită de Nuovo Musine Sport Village, a fost urmărită de foarte mulţi fani ai boxului italian şi a beneficiat de o prezentare audio-video de zile mari, pe ecrane gigant, precum la marele competiţii olimpice şi mondiale.
Asistaţi la colţul ringului de antrenorul Nicu Brânzei, cei trei pugilişti ieşeni au reuşit în faţa adversarilor italieni o victorie – prin Alexandru Marin (cat. 56 kg seniori) şi un meci de egalitate – prin Adrian Moisuc (cat. +91 kg seniori), iar Edy Iulian Adochiei (cat. 57 kg - cadeţi) a pierdut în faţa pugilistului întâlnit.
Băieţii mei au ridicat sala în picioare prin boxul prestat în gala pentru amatori, iar Alexandru Marin a dat şi un recital pugilistic de zile mari. A fost o competiţie frumoasă şi pe această cale doresc să mulţumesc foarte mult domnului preşedinte George-Radu Pipa, de la clubul sportiv CFR Iaşi şi domnului director Viorel Hudac, de la CSŞ Unirea Iaşi, pentru sprijinul acordat în efectuarea acestei deplasări, din România în Italia şi retur”, ne-a declarat în această dimineaţă de 12 iunie, în direct de la Torino, antrenorul Nicu Brânzei.


În continuare, antrenorul român de box Ivan Lavrente, originar din Măcin, dar care trăieşte de 10 ani în Italia, a menţionat: “Am dat o mână de ajutor în organizarea acestei gale, la clubul Team Boxe DMS, patronat de un fost elev de-al meu din box. Vreau să vă mulţumesc foarte mult că aţi permis boxerilor lui Nicu Brânzei să ajungă în Italia, ştiu că este criză peste tot şi de aceea gestul cluburilor ieşene CFR şi CSŞ Unirea este de lăudat. Vom căuta şi noi să vă întoarcem vizita şi să fim prezenţi în luna octombrie la Iaşi, la Memorialul Iosif Mattes, în urma invitaţiei primite. De Iaşi mă leagă mai multe amintiri, inclusiv de meciurile împotriva lui Giani Gogol...”.

* Boxerii de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi, medaliaţi la Memorialul de box Dumitru Barda

Tot sâmbătă, pe 11 iunie, în paralel cu acţiunea din Italia, patru boxeri de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi, însoţiţi de antrenorul secund Constantin “Tinu” Brânzei, au participat la Roman, la ediţia a doua a Memorialului Dumitru Barda. De menţionat că regretatul Dumitru Barda a fost un antrenor de box remarcabil, care a format reale talente în sportul cu mănuşi romaşcan. În prezent, fostul său elev, Radu Otcuparu, organizează gale de box în memoria fostului său antrenor, un lucru apreciat de multă lume, la gala de sâmbătă, din incinta arenei Box Club Municipal Roman, fiind prezenţi 35 de pugilişti de la opt cluburi din ţară, inclusiv de la cluburile ieşene CFR-CSŞ Unirea, Nicolina, CSŞ Unirea-Soroceanu şi CSM-Gladiatorul. Competiţia s-a derulat pe durata a 3 ore, boxerii ceferişti ieşeni reuşind să cucerească două medalii de aur şi alte două de argint în finalele la care au luat parte, iar comentariile antrenorului Tinu Brânzei au fost următoarele:
- Cat. 38 kg cadeţi: Ştefan Bogdan Butnaru (CFR-CSŞ Unirea Iaşi) pierde la puncte în faţa lui Vasile Roiu (Piatra Neamţ), dar prestaţia ieşeanului a fost totuşi excelentă în faţa unui adversar cu 6 kg mai greu decât el.
- Cat. 60 kg juniori: Ionuţ Andronache (CFR-CSŞ Unirea Iaşi) pierde la puncte în faţa lui Gabriel Ciubotaru (Nicolina Iaşi), dar boxerul ceferist confirmă prin prestatia sa în ring drumul ascendent pe care se află.
- Cat. 49 kg tineret: Marius Mardar (CFR-CSŞ Unirea Iaşi) câştigă prin abandon în repriza I în faţa lui Vasile Boş (Torpedo Zărneşti), iar boxerul ieşean îşi confirmă astfel locul de titular în lotul ceferist pentru viitoarele Campionate Naţionale de Tineret, din iunie-iulie, de la Tg. Mureş.
- Cat. 60 kg tineret: Ovidiu Goian (CFR-CSŞ Unirea Iaşi) bate la puncte pe Alexandru Grigoraş (Piatra Neamţ), iar pugilistul ceferist a prins şi el “lotul” pentru participarea la “Naţionalele” de tineret, de la Tg. Mureş. 
Dan TEODORESCU