Noutăţi de marcă la clubul sportiv CFR Iaşi

Conferinta de presaLa arena de popice din cadrul bazei sportive CFR Iaşi, joi după-amiază, pe 14 februarie 2008, a avut loc o conferinţă de presă în care conducerea clubului de la “Gara Mare”, împreună cu sportivii şi antrenori au trecut în revistă priorităţile la acest început de an şi au prezentat mass-mediei locale şi naţionale noile achiziţii pentru competiţiile care vor urma în 2008.

Astfel, la echipa campioană naţională CFR Olimpia ACB Iaşi, noii veniţi sunt popicarii Gyula Vereş (de la Rulmentul Braşov) şi Alin Vreavu (venit de la Foresta HLV Tălmaciu), ambii cu rezultate excelente pe plan intern şi internaţional, ultimul menţionat fiind chiar dublu campion mondial în întrecerea juniorilor nu cu mult timp în urmă. Cu menţiunea că şi căpitanul echipei, Remus Antimirescu, a dat la o parte problemele medicale şi s-a pregătit cot la cot cu colegii săi în ultima perioadă, putem spune că lansatorii ieşeni au toate şansele să repete performanţele din sezonul trecut şi să revină în cupele europene la cel mai înalt nivel, după a remarcat şi antrenorul Ilie Băiaş. Plus că, juniorii şi cadeţi de la CFR Olimpia ACB Iaşi au fost chemaţi la pregătirile loturilor naţionale ale României, în perspectiva Campionatelor Mondiale din luna mai, din Croaţia, cei selecţionaţi fiind Ion Cercel, Dumitru Penciuc jr, Marius Tescu, Bogdan Mihai, Alexandru Petrariu şi Alin Dorneanu.

O altă latură importantă a clubului o reprezintă secţia de tenis de câmp, în sala fiind prezenţi antrenorul Vergil Aghion şi Ghiţă Grancea, ultimul fiind noul preşedinte al secţiei şi directorul de concurs al turneului internaţional “Ţiriac Trophy”, ajuns acum la ediţia cu nr. 6. “Vrem să organizăm la baza sportivă CFR Iaşi turneul Ţiriac Trophy din acest an, acolo unde participă jucători de pe toate continentele. Avem două terenuri pregătite, vom munci pentru a le pregăti şi pe celelalte două, astfel ca, la sfârşitul lunii mai, baza de tenis ceferistă să poată găzdui la standarde internaţionale competiţia menţionată, dar şi alte turnee pentru juniori, pe parcursul anului”, a declarat Ghiţă Grancea.

Alte două sporturi noi în panoplia clubului CFR Iaşi sunt scrima şi şahul, ambele cu realizări excelente în ultimul timp, în cooperare cu cluburile Politehnica, CSM, CSŞ Unirea şi firma Cotnari, care va ajuta financiar echipa de şah senioare alcătuită din binecunoscutele jucătoare Alina Motoc, Smaranda Pădurariu şi Iosefina Păuleţ. De asemenea, pentru ca valorile Iaşului să nu mai plece spre Capitală, după cum au menţionat Radu Pipa (preşedintele clubului) şi Eduard Spiţă (vicepreşedinte), CS CFR Iaşi va ajuta financiar echipa de sabie fete în frunte cu Elena Munteanu şi pe scrimerul Tiberiu Dolniceanu, ambii fiind la un pas de a cuceri Cupa Mondială de juniori în acest an. În problemele de şah şi scrimă, au mai luat cuvântul exprimându-şi satisfacţia că şi un alt club ieşean s-a gândit la aceste sporturi, antrenorii Vlad Ungureanu (şah), Radu Tofan (scrimă), cât şi sabrera Iasmina Baban, antrenorul emerit Iulian Biţucă neputând participa la conferinţa de presă, fiind plecat cu lotul naţional la Balcaniada de juniori din Serbia.

În continuare, componenţii secţiei de culturism, Petru Ciorbă şi Vlad Pihureac au promis şi ei rezultate de excepţie în acest an, pe plan intern şi mondial, cu ajutorul financiar oferit de Fundaţia Sportului Ieşean. În final, ofiţerul de presă al CS CFR Iaşi, Dan Teodorescu, a anunţat că gruparea ceferistă are de puţin timp propriul site, care se poate accesa la adresa www.clubsportivcfr.ro şi nu peste mult timp va avea şi propriul imn sportiv, realizat de binecunoscuta intrepretă de muzică folk Petronela Olaru-Baldovin.