Cătălin Sumănaru, un prim succes în concursul elevilor la tenis de masă

* La doar 10 ani, elevul Şcolii generale „Ştefan Bârsănescu” din Iaşi a cucerit primul loc în etapa judeţeană a sportului şcolar, aferentă claselor I-IV

 

 

La sala CSM din Iaşi a avut loc recent etapa judeţeană a sportului şcolar pentru clasele I-IV, la tenis de masă. În competiţia băieţilor s-a remarcat elevul Şcolii generale Ştefan Bârsănescu din Iaşi, Cătălin Sumănaru (în FOTO, primul din dreapta), care a terminat competiţia pe primul loc al podiumului, într-un concurs coordonat de fosta mare campioană la tenis de masă, prof. Nicoleta Spiridon. Într-un turneu la care au evoluat 14 concurenţi, Cătălin Sumanaru, la doar 10 ani, s-a calificat în finală după două victorii categorice, cu 2-0 la seturi în faţa adversarilor întâlniţi.
În marea finală, după o întrecere palpitantă, Cătălin Sumanaru l-a învins cu 2-1 la seturi pe Andrei Anton (elev la Şcoala generală din Andrieşeni) şi a urcat pe primul loc al podiumului de premiere, primind şi o frumoasă diplomă din partea Palatului Copiilor din Iaşi, semnată de directorul prof. Constantin Şerban, dar şi de coordonatorul activităţii sportive, prof. Nicoleta Spiridon. După concurs, Cătălin Sumanaru a menţionat că vrea să facă tenis de masă într-o echipă profesionistă, el intrând astfel în vizorul antrenorului Gigi Ciobotaru, de la formaţia divizionară CSM-CFR Iaşi.
Dan TEODORESCU