Alex Marin şi Nicu Brânzei au ajuns cu bine la Singapore

* Singurul boxer român calificat la prima ediţie a Jocurile Olimpice ale tineretului şi antrenorul său de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi aşteaptă deschiderea oficială a competiţiei de la Singapore

Jocurile Olimpice ale tineretului vor avea loc la Singapore, în perioada 14-26 august 2010. Delegaţia României la această competiţie a ajuns deja cu bine la Singapore, printre membrii ei fiind şi boxerul Alexandru Marin (cat. 54 kg) şi antrenorul său de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi, Nicu Brânzei. În perspectiva participării cu brio la J.O. ale tineretului de la Singapore, ieşeanul de 18 ani Alexandru Marin, medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale de la Baku 2010, a evoluat nu cu mult timp în urmă într-un turneu internaţional în Ucraina, unde a cucerit medalia de bronz la categoria 54 kg şi a făcut apoi un stagiu de pregătire de două săptămâni la clubul All Stars Boxing Gym Londra, la invitaţia fostului campion şi component al clubului ceferist ieşean, Cristian Hodorogea, care acum este antrenor de box în capitala Angliei.
În direct din Singapore, antrenorul Nicu Brânzei ne-a acordat astăzi un scurt interviu, după cum urmează:


- Elevul dumneavoastră, tânărul pugilist ieşean Alexandru Marin, este singurul boxer român participant la J.O. de Singapore. Cum se simte în acest caz cuplul Nicu Brânzei – Alexandru Marin?
- Avem responsabilităţi mari şi vrem titlul de campion olimpic pentru Alex, deoarece numai la locul 1 se cântă imnul!
- Când începe turneul olimpic de box la Singapore?
-- Pe 21 august, iar pe 19 şi 20 august avem şedinţele tehnice caracteristice nouă, celor din lumea boxului.
- Cum aţi ajuns la Singapore şi care sunt condiţiile de acolo?
- -Zborul de la Bucureşti la Singapore s-a derulat în condiţii foarte bune şi a fost mai bine decât de la Londra la Bucureşti, când ne-am întors din stagiul de pregătire din Anglia. La Singapore condiţiile sunt excelente şi deja ne simţim ca la Londra! Circulaţia e pe stânga...
- Aţi ajuns de puţine zile la Singapore, într-o lume cam necunoscută nouă, românilor. Cum e viaţa la Singapore?
- Aici e multă securitate şi multă ordine, iar dacă te prinde cu droguri te împuşca pe loc. Nu se fumează, nu se bea şi te poţi călugări fără probleme. Oricum, noi ne-am adaptat situaţiei şi la 10 seara ne culcăm! Pot spune că aici e o lume extrem de civilizată, iar oraşul Singapore e superb.
- Mâine începe oficial competiţia olimpică de tineret, aflată la prima sa ediţie...
- - Vom fi şi noi la festivitatea de deschidere, unde dorim să facem şi câteva poze frumoase.
- Ce vă doriţi cel mai mult pe ringul olimpic de la Singapore?
- - O comportare frumoasă pentru Alexandru Marin şi un titlu olimpic, după cum am mai spus. Oricum, de aici, de la Singapore, vreau să-i salut pe toţi colegii mei de la cluburile CFR Iaşi şi CSŞ Unirea Iaşi şi să-i rog să ne ţină pumnii! Dacă vom sosi acasă cu o medalie olimpică, aş vrea să-i văd pe toţi boxerii de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi la Aeroportul Internaţional din Bucureşti, pentru a-l felicita primii pe colegul lor, Alexandru Marin!

* Pugiliştii sunt aşteptaţi la “International Convention Centre”

Să mai menţionăm că turneul olimpic de box de la Singapore va avea loc în “International Convention Centre”, în perioada 21-25 august 2010, într-o arenă care poate găzdui 1.000 spectatori. La fiecare categorie participă câte 6 boxeri, iar pe 21 august vor fi preliminariile şi pe 22 august meciurile din semifinale. Pe 23 şi 24 august vor fi meciurile de clasament, pentru locurile 5-6 şi respectiv 3-4, iar pe 25 august vor avea loc finalele olimpice, pentru locurile 1-2. Pugiliştii care vor lupta pentru “gloria olimpică” în cadrul categoriei 54 kg vor fi RAMIREZ CARRAZANA Robeisy Eloy (Cuba, născut pe 20 decembrie 1993, cu o înălţime de 1.63 m), DAVIES Zack (Marea Britanie, 11 februarie 1992, 1.65 m), THAPA Shiva (India, 8 decembrie 1993, 1.72 m), MICHELUS Dawid (Polonia, 16 septembrie 1993, 1.70 m), MARIN Alexandru (România, de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi, 29 martie 1992, 1.65 m) şi NICETTE Stan (Ins. Seychelles, 23 aprilie 1992).
Dan TEODORESCU