Un reuşit cantonament de pregătire la Londra pentru Alex Marin

* Însoţit de antrenorul ceferist ieşean Nicu Brânzei, singurul pugilist român care va participa la Jocurile Olimpice ale tineretului de la Singapore a efectuat un stagiu de pregătire de două săptămâni în Anglia, la invitaţia fostului campion român Cristian Hodorogea

În perioada 19 iulie – 2 august, pugilistul de 18 ani Alexandru Marin, de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi, însoţit de antrenorul său de club, Nicu Brânzei, a efectuat un stagiu de pregătire de două săptămâni în Anglia, în perspectiva participării la Jocurile Olimpice ale tineretului de la Singapore. La invitaţia fostului campion naţional Cristian Hodorogea, fost în anii din urmă component al clubului sportiv CFR Iaşi şi care este în prezent antrenor la clubul All Stars Boxing Gym, cuplul Marin – Brânzei a fost primit ca un oaspete de seamă în sala de box a clubului londonez, Alex făcând şi cinci sparringuri cu diverşi adversari, cu stiluri diferite de luptă!

“Alex Marin s-a comportat excelent la Londra, am făcut câte două antrenamente zilnice şi spun eu că în prezent este bine pregătit pentru participarea la Jocurile Olimpice din Singapore, din luna august. Am avut în Cristi Hodorogea un mare sprijin la Londra, el ne-a ajutat foarte mult în pregătirea lui Alex, ne-a ajutat cu cazarea în Anglia şi masa la Restaurantul Românesc din capitala Anglia, unde patron este domnul Şarpe. Mai mult chiar, Cristi i-a făcut cadou lui Alex Marin şi un laptop, iar dacă sportivul nostru devine campion olimpic la Singapore, Hodorogea a promis că maşina lui de la Iaşi îi va rămâne lui Alexandru Marin, ca o recompensă a efortului depus de sportivul meu pe ringul de box. Ce mai, Cristi e un om deosebit, iar Alex vrea să el să ajungă sus de tot, pe treapta de aur a categoriei 54 kg, de la Singapore. Eu şi cu Alexandru Marin vom pleca pe 10 august spre Singapore, doar cu gândul la titlul olimpic. Nu ne mulţumim cu o medalie de bronz sau chiar una de argint. Nu, noi vrem doar aurul olimpic, deoarece doar pentru locul 1 se cântă imnul!”, ne-a declarat astăzi Nicu Brânzei, reîntors de puţin timp acasă, la Iaşi. 
Revenit de puţin timp în ţară şi aflat acum la centrul de pregătire de la Izvorani, Alexandru Marin ne-a declarat în această după-amiază următoarele: “Eu vreau să devin campion olimpic la Singapore şi plec acolo, împreună cu maestrul meu, Nicu Brânzei, cu o puternică mentalitate de învingător!”

* În paginile ziarelor româneşti din Londra

Cantonamentul de 2 săptămâni de la Londra, efectuat de boxerul ieşean Alexandru Marin şi antrenorul Nicu Brânzei, cu sprijinul lui Cristian Hodorogea, dar şi a altor sponsori generoşi din Iaşi, printre ei fiind şi clubul CFR Iaşi, nu a rămas neobservat de presa românească din Anglia. În publicaţia “Ziarul Românesc” din săptămâna 24-30 iulie, de la Londra, se regăseşte un amplu material despre “vizita de lucru” efectuată de Alex Marin şi Nicu Brânzei în Anglia, în perspectiva participării lor la Jocurile Olimpice de la Singapore, din august 2010. Redăm mai jos articolul semnat de confratele O. Sereş, în “Ziarul Românesc”, care apare săptămânal în capitala Angliei:
“Boxer olimpic la Londra
Tânărul boxer Marin Alexandru, 18 ani, categoria 54 kg, a venit la Londra pentru a se antrena două săptămâni pentru Jocurile Olimpice de Tineret de la Singapore, ce vor avea loc în luna august. Alexandru are un palmares impresionant, câştigând numeroase titluri, între care cel de campion naţional de tineret, vicecampion naţional de copii, locul III la cadeţi, locul III la Campionatul Mondial din Baku, Azerbaijan. Alexandru, care a venit însoţit de maestrul Nicu Brânzei, practică acest sport de la vârsta de 10 ani şi este susţinut în tot ceea ce face de familie. Ne-a mărturisit că şi tatăl lui a practicat acest sport şi că şi fratele lui este boxer, aşadar este o pasiune pe care a preluat-o din familie. Alexandru Marin şi antrenorul său, Nicu Brânzei, de la CFR Iaşi, se află la Londra cu ajutorul boxerului român Cristian Hodorogea, 32 ani, care este stabilit aici cu familia. Fost campion al României în boxul profesionist şi fost component al clubului sportiv CFR Iaşi, Hodorogea se antrenează de mai mulţi ani la clubul “All Stars Boxing Gym” din Londra”.
Dan TEODORESCU