Antrenamente “britanice” în perspectiva participării la Jocurile Olimpice de la Singapore!

* Înainte de participarea la „Olimpiada” de tineret din Singapore, antrenorul Nicu Brânzei şi pugilistul Alexandru Marin, ambii de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi, se pregătesc la clubul All Stars Boxing Gym Londra

România va fi reprezentată la prima ediţia a Jocurilor Olimpice de Tineret, găzduită de Singapore în luna august, de un lot de 30 de sportivi. Prima ediţie a Jocurilor Olimpice de Tineret se va desfăşura în perioada 14-26 august, cu participarea a 3.500 de sportivi din toată lumea, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, care se vor întrece, după modelul J.O. de vară, la 26 de discipline sportive. Delegaţia României are următoarea componenţă:
- SCRIMĂ (3 sportivi): Lucian Ciovîcă, Amalia Alexandra Tătăran, Dragoş Sebastian Sârbu (CSM Iaşi, antrenor: Iulian Biţucă);
- JUDO (2): Alexandra Maria Pop, Ioan Vlad Vişan;
- TIR SPORTIV (2): Ştefan Rareş Ion, Alexandra Silvia Morar;
- TENIS DE MASĂ (1): Bernadette Cynthia Szocs;
- GIMNASTICĂ (2): Diana Laura Bulimar, Andrei Vasile Muntean;
- NATAŢIE (4): Marius Radu, Carina Bianca Macavei, Răzvan Mihai Tudosie, Alexandra Dobrin;
- BOX (1): Alexandru Marin (FOTO / CFR-CSŞ Unirea Iaşi, antrenor: Nicu Brânzei);

 - HALTERE (2): Andreea Aanei, Florin Ionuţ Croitoru;
- CANOTAJ (3): Mădălina Buzdugan, Ana Maria Gigică, Ioan Prundeanu;
- CANOE (1): Andrei Liferi;
- TENIS (1): Cristina Dinu;
- ATLETISM (8): Monica Mădălina Florea, Bianca Denisa Răzor, Claudiu Costin Cimpoeru, Bianca Monica Lazar-Fazecaş, Alina Rotaru, Ana Maria Roşianu, Dana Elena Loghin, Laurenţiu Marian Roşu.
Delegaţia mai cuprinde 17 oficiali (antrenori, staff medical etc), şeful de misiune fiind Alexandru Epuran, cel care a menţionat: “Obiectivul de performanţă pentru România este obţinerea unor medalii la Singapore. O parte dintre sportivii care vor reprezenta România la Singapore au mai fost la competiţii internaţionale, cum este, spre exemplu, Festivalul Olimpic al Tineretului European. Remarc şi faptul că România va găzdui, în anul 2013, Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), ediţia de iarnă”.

* Ucraina – Anglia - Singapore, un traseu cu obiective bine stabilite!

Dacă ne referim la întrecerile pugilistice de la Singapore, vă informăm că ieşeanul Alexandru Marin, care va fi asistat la colţul ringului de antrenorul Nicu Brânzei, ambii de la CFR-Olimpia ACB Iaşi, va fi singurul boxer român prezent în competiţie. Alex Marin a obţinut dreptul de a evolua la Olimpiada de tineret de la Singapore în urma medaliei de bronz cucerite la Campionatele Mondiale de box pentru tineret de la Baku (Azerbaidjan), în cadrul categoriei 54 kg. După ce a urcat recent pe podium la un turneu internaţional din Ucraina, Alexandru Marin şi antrenorul Nicu Brânzei au plecat de câteva zile în Anglia, pentru o serie de antrenamente la clubul All Stars Boxing Gym Londra, acolo unde ieşeanul Cristian Hodorogea, fost component al clubului sportiv CFR Iaşi în anii din urmă şi multiplu campion al României în boxul de amatori şi profesionist, activează acum ca antrenor, sub bagheta maestrului Isola Akay. În 2009, la invitaţia clubului sportiv CFR Iaşi, boxerii de la All Stars Boxing Gym Londra (Anglia) au participat, la Sala Polivalentă ieşeană, la ediţia cu nr. 9 din cadrul Memorialului de box Iosif Mattes. În acest an, tot cu participare internaţională, Memorialul de box Iosif Mattes, ajuns la ediţia cu nr. 10, va avea loc în zilele de 16 şi 17 octombrie, tot la Sala Polivalentă din Iaşi şi tot sub organizarea clubului sportiv CFR Iaşi, în parteneriat cu Fundaţia Sportului Ieşean, FR Box, DSJ Iaşi şi CSŞ Unirea Iaşi. Dar până atunci, ceferistul ieşean Alexandru Marin a promis o medalie la J.O. de tineret de la Singapore, acolo unde adversarii săi de la cat. 54 vor fi RAMIREZ CARRAZANA Robeisy (Cuba), THAPA Shiva (India), MICHELUS Dawid (Polonia), NICETTE Stan Georges (Ins. Seychelles) şi DAVIES Zack (Marea Britanie). Competiţia de box de la Singapore va avea loc în intervalul 21-25 august şi va fi găzduită de “International Convention Centre”.
Dan TEODORESCU