Box de la CFR Iaşi cu campionul naţional Benone Marcu

Cu gândul la turneul preolimpic de la Pescara (Italia) ceferistul Benone Marcu triumfă în “Cupa Unirii” şi aşteaptă “Cupa României”!

 

Nicu Brinzei si Benone Marcu Timp de două zile, sala CSM din Iaşi a găzduit Cupa Unirii la box, acolo unde campionul naţional Benone Marcu (CFR-CSŞ Unirea Iaşi) a fost capul de afiş al întrecerii. El a avut o bună evoluţie în meciurile de box împotriva pugiliştilor Marius Strătilă şi Gabi Dămoc, ambii de la CSŞ Unirea-BC Soroceanu-Meşteşugarul Iaşi, câştigând trofeul pus în joc la categoria 48 kg. Ambele dispute susţinute de Benone Marcu au fost de bun augur pentru sportivul ceferist ieşean, în perspectiva întrecerilor de la Cupa României, care vor avea loc la Constanţa, în perioada 4-10 februarie 2008.

"Dacă Benone Marcu se va clasa pe primul loc la Cupa României, vicepreşedintele Federaţiei Române de Box, Vasile Câtea, ne-a asigurat că sportivul nostru va reprezenta România la turneul preolimpic de la Pescara, din Italia”, ne-a declarat antrenorul de box Nicu Brânzei, de la clubul CFR Iaşi. Tot la Cupa Unirii, ceilalţi boxeri de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi au avut şi ei evoluţii bune, în frunte cu Alexandru Marin, care este şi el în vizorul antrenorului Titi Tudor, de la lotul naţional de cadeţi al României. Pe ringul ieşean de la sala CSM au mai urcat pugiliştii ceferişti Tudor Marin, Bogdan Atasiei, Andrei Rotundu, Ioan Dumitrache, Gheorghe Jugan, Cosmin Ionuţ Bălan, Laurenţiu Petrica, Bogdan Şoreanu, Vasile Gheorghiu, Vasile Craiu.

De menţionat că în zilele următoare, cluburile CFR Iaşi şi CSŞ Unirea Iaşi vor semna prelungirea protocolului de colaborare şi pentru 2008, ultima grupare amintită ajutând deja trupa lui Nicu Brânzei cu materiale sportive specifice boxului, precum mănuşi, proteze, căşti etc. De asemenea, deputatul PD-L Petru Movilă a declarat recent că domnia sa se va implica personal în a ajuta financiar secţia de box a clubului CFR Iaşi. Pugiliştii ceferişti ieşeni se antrenează zilnic în sala de box din incinta staţiei CFR Socola, poziţionată în spatele unităţii “Dacia Service” din Bucium.