Boxerul ieşean Tudor Marin a devenit campion naţional la juniori

* Sâmbătă, la finalele Campionatului Naţional de box pentru juniori de la Târgu Mureş, elevul lui Nicu Brânzei de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi a urcat pe prima treaptă a podiumului în cadrul categoriei 60 kg

Cu patru boxeri deplasaţi la Campionatele Naţionale de box pentru juniori de la Târgu Mureş şi cu dorinţa cuceririi unei medalii, echipajul sportiv de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi a încheiat competiţia pe 1 mai, cu obiectivul realizat. În cadrul finalei categoriei 60 kg, după un meci de mare spectacol, ceferistul ieşean Tudor Marin, asistat la colţul ringului de antrenorul Nicu Brânzei, s-a impus la puncte, cu o decizie de 6-2, în faţa rivalului său tradiţional, Răzvan Vâlcea, de la CSŞ Râmnicu Vâlcea. “Sunt bucuros, revenim la Iaşi cu o medalie de aur cucerită de Tudor Marin, dar cu toţii aşteptăm cu sufletul la gură meciul sportivului nostru Alexandru Marin (NR - fratele mai mare al lui Tudor), care duminică va boxa în cadrul semifinalelor Campionatului Mondial de box pentru tineret de la Baku, acolo unde are deja asigurată medalia de bronz şi calificarea la Jocurile Olimpice ale tineretului de la Singapore, din luna august 2010”, ne-a declarat la finalul disputelor pugilistice de la Târgu Mureş, antrenorul ceferist ieşean Nicu Brânzei (FOTO).


De menţionat că, în gala din 2 mai, de la ora locală 14.00 (ora 12.00 în România), în semifinalele categoriei 60 kg din cadrul “Mondialelor” de box pentru tineret de la Baku (Azerbaidjan) sunt programate meciurile: Alexandru MARIN (România) - Shiva THAPA (India) şi Dawid Pawel MICHELUS (Polonia) - Robeisy Eloy RAMIREZ CARRAZANA (Cuba).

* Au debutat întrecerile de tenis de la “Cupa Şapte Coline”

În perioada 1-7 mai, arenele de tenis CFR Iaşi găzduiesc turneul de tenis denumit “Cupa Şapte Coline”, la categoriile de vârstă 10, 12 şi 14 ani, la fete şi băieţi, cu participarea tinerilor sportivi din România şi Republica Moldova. Competiţia este organizată de clubul sportiv Performer Iaşi, directorul de concurs este Oana Hâncu, iar arbitri turneului de la arenele de tenis CFR Iaşi sunt Constantin Bălaşa (Bucureşti) – principal şi Adrian Filip (Iaşi) -secund. La turneul care se va derula pe parcursul a mai multor zile de la acest început de mai 2010 sunt prezenţi 75 de sportivi de la cluburile Giglio Iaşi, CSŞ Unirea Iaşi, Coreco Iaşi, Micul AS Iaşi, CFR Iaşi, TC Oana Iaşi, SC Performer Iaşi, Condor Piatra Neamţ, CSŞ Târgu Neamţ, Select Suceava, Laminorul Roman, CSŞ Oneşti (care are în concurs şi o sportivă de stânga Prutului), CSŞ Bacău, Sănătatea Botoşani. Aflat în concurs cu 11 tenismeni, antrenorul clubului CFR Iaşi, Vergil Aghion, ne-a declarat: “Aceste concursuri sunt extrem de utile pentru copii, care fac primii paşi în tenisul de performanţă. În zilele următoare, mai precis în perioada 22-28 mai, noi mai organizăm aici, la baza sportivă ceferistă din Şoseaua Naţională nr. 7-9, turneul de tenis Cupa de Primăvară Victor Hănescu – CFR Iaşi, cu cinci categorii de participare, la fete şi băieţi. Sper că la Şapte Coline să urcăm şi noi pe podium, după meciuri frumoase”.
Dan TEODORESCU