O medalie de bronz pentru tinerii boxeri de la CFR-CSŞ Unirea

La Campionatele Naţionale de box pentru cadeţi, găzduite de sala UPETROM din Ploieşti, în cadrul categoriei 46 kg, ceferistul ieşean Gheorghe Jugan s-a situat pe al treilea loc al podiumului de premiere, după ce a pierdut în această după-amiază de 5 noiembrie, după un meci cu cântec din semifinale, disputa contra bucureşteanului de la Metrorex, Marius Nicolae

Referitor la partida dintre Jugan şi Nicolae, antrenorul ieşean Nicu Brânzei ne-a declarat: “Aici, la Ploieşti, totul este pentru Dinamo şi pentru prietenii lor din Bucureşti. Din partea federaţiei supervizează aceste campionate domnii Valentin Vrânceanu şi Niculae Iancu, care fac legea după bunul lor plac. De exemplu, elevul meu, Gheorghe Jugan, a dominat clar repriza a doua a meciului de astăzi contra bucureşteanului Marius Nicolae, a dat cel puţin 10 pumni în plină figură a adversarului său, dar am fost anunţat că scorul după primele două reprize este de 2-1 pentru boxerul de la Metrorex. Hoţie pe faţă! Inclusiv gazdele de la Petrom Ploieşti Ploieşti, cu elevii lui Titi Tudor în ring, au fost furate de arbitri! Mai mult chiar, o decizie în defavoarea unui pugilist din Bucureşti a fost întoarsă de către delegatul general Niculae Iancu, din motive cel puţin bizare! În final, pot spune că sunt mulţumit de medalia de bronz cucerită de elevul meu, Gheorghe Jugan, nu ne întoarcem cu mâna goală acasă, dar el trebuia să ajungă de fapt în finala categoriei şi să lupte pentru una de aur...”. Ca un lucru inedit, să menţionăm că acelaşi Gheorghe Jugan a dat dovadă ieri de un adevărat spirit civic şi de mare caracter, în momentul când a găsit pe culoarele sălii de sport prahovene un pormoneu plin cu lei şi cu euro!  Nu l-a băgat în buzunar, cum probabil că ar fi făcut multă lume, ci l-a predat antrenorului Nicu Brânzei, care l-a dus la masa oficială de unde a fost anunţată fapta în sine! Portofelul a fost recuperat de un tânăr ploieştean, cu mulţumirile de rigoare adresate delegaţiei de boxeri de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi!
Să mai menţionăm că în tururile anterioare, alţi doi boxeri ieşeni de la CFR-CSŞ Unirea au pierdut la puncte partidele susţinute, Ştefan Stoica (cat. 41,5 kg) fiind învins de Răzvan Dragotă (Constructorul Hunedoara), iar Edy-Iulian Adochiei (cat. 44,5 kg) înclinându-se în faţa lui Octavian Cristea (Metrorex Bucureşti).
Finalele categoriilor de concurs, într-o competiţie la care au participat 138 de boxeri de la 57 de cluburi din întreaga ţară se vor disputa sâmbătă, pe 7 noiembrie.

Fapte inedite în sala de box “UPETROM” din Ploieşti

După cum ne-a informat acelaşi Nicu Brânzei, în prima gală a competiţiei, Albert Stoian (Siderurgistul Hunedoara) l-a învins la puncte pe Cristian Boris Grecov (Box Club Lăcătuş Bucureşti), dar decizia a fost întoarsă de delegatul general al FR Box, Nicolae Iancu, în urma unei contestaţii depuse de antrenorul bucureştean Alec Năstac! “S-a vizionat caseta meciului, s-a discutat asupra deciziei cu simţ de răspundere şi operativitate, finalmente hotărându-se să se întoarcă decizia, de aceasta dată în favoarea boxerului din Bucureşti. S-a constatat că în ultima repriză ieşise o mufă de la calculator (!!!) şi arbitri au fost puşi în dificultate în acest caz”, a declarat mass-mediei antrenorul Ion Moroiţa, care face parte şi din comisia de organizare a turneului de la Ploieşti.
În final, vă informăm că la galele juvenile de box de la Ploieşti a asistat şi fostul campion mondial Leonard Doroftei, mereu în căutare de tinere talente care să urmeaze cursurile proprii şcoli de box, care urmează să fie deschisă în luna noiembrie 2009, în comuna prahoveană Bărcăneşti.
Dan TEODORESCU