Pugiliştii ceferişti vor să cucerească medalii pe ringul din Ploieşti

Până la sfârşitul săptămânii, sala de box UPETROM din Ploieşti va fi gazda Campionatelor Naţionale de box pentru cadeţii născuţi în anii 1995 şi 1996

Delegaţia secţiei de box CFR-CSŞ Unirea Iaşi, condusă de antrenorul Nicu Brânzei (FOTO), cuprinde trei boxeri, aceştia fiind Gheorghe Jugan şi Edy-Iulian Adochiei (ambii la categoria 46 kg) şi Ştefan Stoica (categoria 41,5 kg). După cum ne declara în această seară de 2 noiembrie antrenorul Nicu Brânzei, la competiţia prahoveană vor participa 140 boxeri din toată ţara, printre ei fiind şi pugiliştii de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi, CSM-Gladiatorul Iaşi, Nicolina Iaşi, CSŞ Unirea-Soroceanu Iaşi. 
“Marţi, pe 3 noiembrie, va fi cântarul oficial şi apoi vor urma partidele din ring. Sperăm că secţia noastră ceferistă de box să nu se întoarcă acasă cu mâna goală, deci ne dorim medalii la finalele de cadeţi de la Ploieşti”, ne-a declarat antrenorul Nicu Brânzei.
De menţionat că turneul de box de la Ploieşti este organizat de către Federaţia Română de Box şi Clubul Sportiv Petrom Petrolul Ploieşti, iar intrarea la galele zilnice va fi liberă.
Printre cei care vor onora competiţia se număra şi fostul campion mondial de box, Leonard Doroftei, care doreşte să-i vadă la lucru pe posibilii săi elevi de la Şcoala de Box ce-i va purta numele şi care se deschide în comuna prahoveană Barcăneşti! Antrenorul clubului gazdă, maestrul emerit Titi Tudor, a declarat: “Fiind şi o editie jubiliară, a X-a, desigur că atât eu, cât şi colegii mei, dar mai ales copiii, ne dorim să avem o comportare frumoasă la Naţionalele de cadeţi din acest an. Vrem să avem evoluţii foarte bune, în urma cărora să obţinem unul-doua titluri de campioni. Am ferma convingere că vom excela atât la capitolul organizare, cât şi pe ring!”.

Va urma Memorialul Iosif Mattes

După competiţia prahoveană, clubul sportiv CFR Iaşi va organiza în Sala Grădinari de pe malurile Bahluiului, în zilele de 28 şi 29 noiembrie un turneu internaţional de box, denumit “Memorialul Iosif Mattes”. Sunt invitaţi la această competiţie de la sfârşitul lunii noiembrie boxeri de la mai multe cluburi din România, dar şi de la All Stars Boxing Gym Londra (Anglia), acolo unde evoluează pe post de antrenor secund şi fostul pugilist profesionist ieşean, Cristian Hodorogea. Conducătorul delegaţiei engleze va fi antrenorul Isola Akay, originar din Ghana.
Dan TEODORESCU