Trei medalii la Deva pentru boxerii de la CFR-CSŞ Unirea

Pugiliştii antrenaţi de Nicu Brânzei au cucerit două medalii de argint prin Tudor Marin şi Constantin-Florin Minea şi una de bronz prin Gheorghe Jugan

În perioada 29 septembrie – 3 octombrie, la Deva a avut loc Concursul Naţional de box pentru juniori, la care au participat şi sportivii de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi, sub conducerea antrenorului Nicu Brânzei. Din păcate, prezenţa pugiliştilor la startul competiţiei organizate sub egida FR Box a fost una modestă, doar 47 de sportivi urcând treptele ringului la cele 13 categorii de greutate. Referitor la acest aspect, antrenorul ieşean Nicu Brânzei ne-a declarat: “Personal cred că nu lipsurile financiare au făcut ca numărul boxerilor să fie atât de mic la concursul de la Deva, ci mai degrabă lipsa din ce în ce mai mare a tinerilor care nu vor şi nu mai au motivaţia necesară de a intra în sălile de box”.
Secţia de box CFR-CSŞ Unirea Iaşi a cucerit la Deva trei medalii, două de argint şi una de bronz. Gheorghe Jugan, la categoria 46 kg, născut în 1995 şi elev al Şcolii generale Dumbrava, din comuna Ciurea, a pierdut în semifinale în faţa boxerului Florin Bujor, component al Clubului Sportiv de box Simion Bucureşti, trebuiind astfel să se mulţumească numai cu medalia de bronz. Apoi Tudor Marin, de la categoria 57 kg, elev al Şcolii generale “Otilia Cazimir” a pierdut finala în faţa campionului european de copii din 2008 şi campionului naţional de juniori din acest an, hunedoreanul Chereji James Damian, rămânând doar cu medalia de argint. Chiar dacă a pierdut, Tudor Marin, fratele mai mic al binecunoscutului boxer ceferist Alexandru Marin şi vărul medaliatului mondial şi european Dragoş Marin, a făcut la Deva un meci foarte bun, luptându-se de la egal la egal pe perioada celor 3 reprize cu adversarul său şi numai experienţa boxerului hunedorean a înclinat balanţa victoriei, după cum ne-a declarat antrenorul Nicu Brânzei.

În sfârşit, un boxer ieşean cu reale calităţi, dar lipsit de experienţă, Constantin-Florin Minea, elev al Liceului Tehnoton, a pierdut finala categoriei în faţa rapidistului Valentin Bălănescu, la un scor foarte strâns. În final, antrenorul Nicu Brânzei a mai menţionat: “Sunt foarte mulţumit de evoluţia sportivilor mei şi ţin să mulţumesc pe această cale domnilor directori de la şcolile mai sus menţionate, acolo unde boxerii noştri sunt elevi. Mulţumesc pentru ajutorul dat în permanenţă secţiei noastre de box conducerii clubului CFR Iaşi, domnului preşedinte ing. George-Radu Pipa şi conducerii clubului CSŞ Unirea Iaşi, domnilor directori prof. Viorel Hudac şi prof. Lucia Chirilă”.
Peste numai câteva zile, CFR-CSŞ Unirea Iaşi va participa în perioada 12-18 octombrie, la Concurul national de tineret de la Craiova. După cum ne-a informat acelaşi Nicu Brânzei, delegaţia ieşeană va fi alcătuită din pugiliştii Ioan-Andrei Rotundu (cat. 51 kg), Alexandru Marin (cat. 54 kg), Vasile Craiu (cat. 57 kg),  Răducu-Marian Tătăranu (60 kg), Ioan-Gheorghe Dumitrache (cat. 60 kg) şi Mircea-Marius Breha (91 kg).
Dan TEODORESCU