CS CFR Iaşi - Dănuţ Fron - Ionela Atincăi : Trei medalii la haltere

În perioada 19-22 iunie 2018, finala Campionatelor Naţionale de Juniori II (U 17) la haltere are loc la Alba Iulia, în Sala de Sport a Universităţii "1 Decembrie 1918" din localitate.
Sunt în competiţie 22 de cluburi şi 100 de sportivi la toate categoriile de greutate, la masculin şi feminin, printre ele fiind şi CS CFR Iaşi, cu sportiva Ionela Atincăi (cat. 69 kg, deşi ea are doar 63,200 kg), antrenată de Dănuţ Fron.
Joi, pe 21 iunie, ceferista Ionela Atincăi (16 ani, elevă în clasa a X-a la LPS Iaşi) a cucerit trei medalii de bronz, cu următoarele rezultate: 58 kg la smuls - 74 kg la aruncat - 132 kg la totalul olimpic. A fost la doar 2 kg de trei medalii de argint, dar, din păcate, Ionela Atincăi a ratat două încercări la stilul smuls şi de aici argintul mult visat.
Pe podiumul de premiere al categoriei 69 kg au urcat următoarele sportive: 1. Mihaela Ilie (CSŞ Galaţi, componenta lotului naţional al României); 2. Mihaela Buşe (Chimia Rm. Vâlcea); 3. Ionela Atincăi (CS CFR Iaşi).
La finalul concursului de la categoria 69 kg, am consemnat următoarele declaraţii din partea reprezentanţilor Clubului Sportiv CFR Iaşi, după cum urmează:
- Dănuţ Fron (antrenor): "Din păcate, Ionela a ratat medaliile de argint meritate, la doar 2 kg. Mihaela Buşe a avut un total olimpic de 134 kg, iar ieşeanca Ionela Atincăi doar 132 kg. Eu spun că se putea şi mai mult, totuşi nu ne întoarcem acasă cu mâna goală!".
- Ionela Atincăi (sportivă): "Puteam şi mai bine, întotdeauna e loc de mai bine. Mă bucur de aceste trei medalii de bronz, dar nu prea, deoarece eu speram la trei medalii de argint. Anul viitor, în ultimul an al meu la categoria Under 17, să sperăm că voi cuceri trei medalii de aur şi mă voi pregăti intens pentru acest lucru".

* Marea Unire de la Alba Iulia, în atenţia FR Haltere

Să mai menţionăm, în deschiderea competiţiei de haltere de la Alba Iulia, la şedinţa tehnică, alături de preşedintele FR Haltere, Nicu Vlad, s-a aflat şi Corneliu Mureşan, directorul CS Unirea Alba Iulia, gazda locală a concursului.
În anul Centenarului (1918-2018) şi al Marii Uniri, preşedintele şi secretarul general al FR Haltere i-au înmânat domnului Corneliu Mureşan un trofeu în semn de mulţumire pentru eforturile depuse în organizarea şi readucerea unei competiţii oficiale de haltere în oraşul Alba Iulia, cu speranţa că această structură va contribui din ce în ce mai mult la dezvoltarea sportului "greilor" pe plan local.
În sală s-a aflat şi antrenorul ieşean Dănuţ Fron, alături de ceilalţi tehnicieni din lumea halterelor din România.

* De la Alba Iulia la Oneşti şi de la juniori II la tineret

Pentru halterofilii de la CS CFR Iaşi va urma etapa de calificare de la Oneşti, din cadrul Campionatului Naţional de haltere pentru tineret - U 23, care va debuta pe 9 iulie 2018. Vor lua parte la acest concurs multiplul campion naţional şi medaliat european Ilie Ciotoiu, Ionela Atincăi, Adnana Lungu şi Marius Pagu, toţi de la CS CFR Iaşi. Ultimul menţionat (Marius Pagu), în vârstă de 13 ani, se va muta din toamnă la Centrul Olimpic de la Bistriţa, dar vă rămâne legitimat tot la CS CFR Iaşi, după cum ne-a declarat antrenorul Dănuţ Fron.
DAN TEODORESCU