Tenismenul ieşean Bogdan Apostol, campion la seniori cu Universitatea Cluj

Cele mai puternice cluburi de tenis din România s-au întrecut pe terenurile de la Centrul Național de Tenis din cadrul FRT la ediția 2017 a Campionatului Național pe Echipe Seniori.
Campioanele din acest an au câștigat trofeul fără să piardă vreun meci pe tabloul final, dar nu toate partidele au fost la dispoziția lor.
Astfel, CSA Steaua București a câștigat titlul de campioană în competiția feminină după ce a trecut cu 7-0 de CS Sportul Studențesc și de CSM București, și cu 5-2 de CS Dinamo București. Irina Bara, Elena Gabriela Ruse, Raluca Șerban, Laura Andrei, Cristina Ene, Oana Simion, și Daniela Pavăl, căpitan nejucător, sunt numele campionilor din acest an din turneul feminin, podiumul fiind completat de cei de la CS Dinamo București (Mihaela Buzărnescu, Irina Fetecău, Miriam Bulgaru, Cristina Adamescu, Nicole Tătăruș, Camelia Hristea, Izabela Novac și căpitanul nejucător Constantin Cosmescu), cu două victorii, 5-2 cu Sportul Studențesc și 6-1 cu CSM București, și o înfrângere, și de Sportul Studențesc (Ioana Gașpar, Teodora Stîngă, Cristina Băjescu, Ioana Țoanchină, Bianca Mihăilescu, Ioana Ducu, Andreea Claudia Novăceanu și Vasile Novăceanu, căpitan nejucător)cu o victorie în trei meciuri, 5-2 cu CSM București.
Turneul masculin a fost dominat de băieții de la Universitatea Cluj, care s-au impus cu 4-3 în fața celor de la CS Dinamo București 1, și cu 5-2 în fața celor de la CS Dinamo București 2 și a celor de la Daimon Sport Club.
Din echipa campioană, condusă de pe margine de Titu Turcu, au făcut parte Adrian Ungur, Bogdan Borza, Bogdan Ionuț Apostol (21 ani, este ieşean, legitimat la CSM Paşcani şi a jucat cu protocol de colaborare pentru "U" Cluj), Alexandru Jecan, Lorin Mihnea Turcu și Andrei Cociașu.
Pe locul doi, cu două victorii și o înfrângere, s-au clasat cei de la CS Dinamo București 1 (Dragoș Dima, Vasile Antonescu, Petru Alexandru Luncanu, Dacian Crăciun, Edris Fetisleam, Victor Crivoi, Andrei Leonard Mărcuț și căpitanul nejucător Remus Farcaș), care au dispus cu același scor, 6-1, de Daimon Sport Club și de CS Dinamo București 2.
În fine, podiumul a fost completat de CS Dinamo București (Luca Vidan, Valentin Vanță, Ioan Dan Abrudan, Vlad Dancu, Nicholas-David Ionel, Răzvan Bobleagă și Constantin Cosmescu, căpitan nejucător) ), care a câștigat un singur meci, 4-3 cu Daimon Sport Club.

* Cezar Crețu, campion în Bulgaria, la un turneu ITF Juniors

Ieşeanul Cezar Crețu (16 ani, acum la CSM Bucureşti), jucător din lotul național al României, a câștigat cel de-al patrulea turneu ITF Juniors la rând din acest an.
După titlurile de simplu de la Chișinău, București și Nicosia, Cezar s-a impus categoric și în Bulgaria, la Sozopol, câștigând "Santa Marina Junior Cup", turneu de Gradul 5 din Circuitul ITF Juniors.
Cap de serie nr. 1 al turneului, Cezar a câștigat fără să piardă vreun set, reșind ca în finală să se impună cu 6-3, 7-6 (4), în fața britanicului Felix Gill.

* Matei Fotea, dublu campion la Onești

Tânărul jucător de doar 16 ani, Matei Fotea (de la CS Micul AS Iaşi), a mai câștigat un concurs la categoria U18, ”Cupa Primăria Onești”, organizat de CS Tema Sport Onești.
După un turneu bun a venit ultimul meci, finala de simplu masculin, un joc despre care se va vorbi multă vreme. După mai bine de patru ore de joc și trei seturi foarte, foarte disputate, Matei Fotea s-a impus cu 7-6 (4), 3-6, 7-6 (5) în fața colegului de club Teodor Andrei Cojocaru (tot de la TC Micul AS Iaşi), reușind să-și treacă în palmares un nou titlu la simplu. Dar și la dublu, probă în care Fotea a făcut pereche cu Răzvan Paşca (Tennis Club DAV & SIN Săcele), cei doi reușind să câștige toate cele trei meciuri de pe tabloul tip șah pierzând, în șase seturi, doar trei game-uri.
Pentru Matei Fotea, 2017 a fost un an foarte bun reușind să câștige nu mai puțin de șase titluri la seniori, în turnee de Categoria 1.

* Ieşeanul Răzvan Aghion, primul în România la categoria 14 ani!

Legitimat la CS CFR Iaşi, tânărul tenismen Răzvan Aghion, care va împlini 14 ani pe 11 decembrie 2017, este primul în România la categoria sa de vârstă, conform clasamentului elaborat de FR Tenis în data de 11 octombrie 2017. El ete antrenat la arenele CFR Iaşi şi mama sa Raluca Aghion şi de bunicul său Vergil Aghion. Chiar dacă în prezent are o problemă medicală la mâna dreaptă şi nu poate juca, Răzvan Aghion se dovedeşte un sportiv plin de talent şi ambiţie şi va depăşi cu sioguranţă accidentul suferit pe un teren de tenis din Bucureşti. 
La categoria 14 ani, în top 10 naţional sunt cuprinşi următorii juniori:
1. AGHION RĂZVAN (CS CFR Iaşi) - 8113 puncte; 2. STUPAR ALEXANDRU IOAN - 7743 pct; 3. GHEORGHE ADRIAN (CSM Brăila, partenerul de dublu al lui Răzvan Aghion) - 6568 pct; 4. CAZACU DRAGOŞ-NICOLAE -  6306 pct; 5. ZAHARIA MIHNEA PETRU - 6275 pct; 6. BREAZU VLAD CRISTIAN - 6116 pct; 7. VOICAN ANDREI - 6017 pct; 8. BELEA IUSTIN - 5437 pct; 9. FĂTU ALIN MIHAI - 5197 pct; 10. PALCAU MATEI VICTOR - 5063 pct.

* Turneu de tenis la arenele CFR Iaşi, cu ocazia Sărbătorilor Iaşului

Cu ocazia Sărbătorilor Iaşului, prilejuite de Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, arenele de tenis CFR Iaşi au găzduit "Cupa Iașului Vergilius", din cadrul Circuitul Naţional FRT.
Arbitrul principal a fost Cătălin Costaş, iar directorul de concurs Raluca Aghion.
Trofeele puse în joc au fost câştigate de următorii sportivi:
LA SIMPLU:
- Cat. 14 ani băieţi: Florentin Scarlat (CSM Ploieşti);
- Cat. 14 ani fete:  Ecaterina Mălai (AS CS Tenis Nord Bucovina Câmpulung Moldovenesc);
- Cat. 16 ani băieţi: Ştefan Andrei (Viva Tenis Club Galaţi);
- Cat. 16 ani fete: Daria Munteanu (TC Coreco Iaşi). Pe locul 2 s-a clasat Bianca Andrei (CS CFR Iaşi).
LA DUBLU:
- Cat. 14 ani băieţi: Matei Onofrei (CS Tenis Club Coreco Iaşi) / Mihai Negură (AS Club Sportiv Moldosport Bacău). Pe locul 2, ca finalist, a fost cuplul Eduard Schipor (CS CFR Iaşi) / Vlad Prahovean (CS Winner Braşov).
- Cat. 14 ani fete: Briana Dan (Asociaţia Club Sportiv Arcada Galaţi) / Maria Ciubotaru (CSM Focşani). Pe locul 2, ca finalistă, s-a clasat perechea Daria Munteanu (TC Coreco Iaşi) / Bianca Andrei (CS CFR Iaşi).   
- Cat. 16 ani băieţi: Vlad Stoica (AS CS AS Club Politehnica Bucureşti) / Bogdan Damian (Tenis Club Vaslui).
DAN TEODORESCU (Sursa: FRT)