DAN TEODORESCU: "Game-Set-Match" s-a rostit la "fileul" culturii din "Dulcele Târg al Ieşilor"!

Vineri seară, pe 22 septembrie 2017, în superba "nocturnă" oferită de Salonul Moldova din cadrul Hotelului Moldova din Iaşi s-a jucat un altfel de meci de tenis de câmp, disputat în faţa a peste 70 de iubitori ai sportului şi culturii din Dealul Copoului. Publicistul şi jurnalistul ieşean Dan Teodorescu şi-a lansat în public al optulea volum beletristic, denumit de data aceasta "Game-Set-Match" şi dedicat "sportului alb", adică tenisului de câmp, dar şi culturii ieşene.
Cartea cuprinde aspecte semnificative din turneele de la nivel local, naţional şi internaţional desfăşurate de-a lungul timpului la arenele de tenis Angero, Coreco şi CFR Iaşi, în România şi străinătate. În prim plan se află "Trofeul Municipiului Iaşi", din perioada 2003-2016, o competiţie din calendarul mondial ITF, cu jucători de pe toate continentele, care au evoluat în carieră şi la vestitele Grand Slam-uri de la Australian Open, Roland Garros, Wimbledon şi US Open.
Au vorbit elogios despre cartea pusă în dezbatere publică şi activitatea publicistică a jurnalistului ieşean Dan Teodorescu colegii de breaslă din mass-media locală şi naţională, din cadrul Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi, oameni de sport, artă şi cultură precum Mihai Batog-Bujeniţă, Mihai Caba, Eugen Deutsch, Ana Crudu, Cezar Florişteanu, Emil Gnatenco şi maestrul scenei de teatru ieşene, Petru Ciubotaru, care a oferit celor prezenţi şi un superb recital actoricesc.
A urmat un moment inedit oferit de jurnalistul Dan Teodorescu, cel care a dorit ca toată lumea să trăiască atmosfera de la Roland Garros şi Wimbledon. Prin publicaţia "Sport Fan Club", pe care o editează, autorul a organizat o festivitate de premiere pentru cei care au fost alături de el la acele lansări de carte organizate în ultimii doi ani.
Trei dintre eroii cărţii "Game-Set-Match", prezenţi în sală, în speţă Laura Enea, Răzvan Aghion şi Eduard Schipor (care a împlinit 13 ani chiar în ziua lansării şi a primit din partea organizatorilor un cadou de suflet!) au oferit unei echipe mixte, de 11 "jucători titulari", medalii de... aur pentru locul 1 şi diplome de excelenţă, după care tânăra interpretă Karla Ursu a intonat Imnul Naţional al României. Au fost premiaţi în acest caz Mihai Batog-Bujeniţă, Mihai Caba, Petru Ciubotaru, Ina Paladi, Rodica Rodean, Angela Pistol, Cezar Florişteanu, Ana Crudu, Gabriela Cucinschi, Emil Gnatenco şi Karla Ursu.

* Muzică, epigrame şi recital poetic

În continuare, a urmat un spectacol muzical-artistic, organizat de Dan Teodorescu în cinstea celor prezenţi. Reperele principale au fost:
- Recital actoricesc şi muzical cu Ina Paladi.
- Muzică populară cu tinerii Karla Ursu şi Andrei Nicăi.
- Recital cu epigramiştii şi poeţii din cadrul Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi (ALPI). Au delectat publicul în acest caz Doina Toma, Petronela Alexa, Angela Pistol, Corina Matei-Gherman, Vasile Larco, Dumitru Ivas şi Mihai Caba.
Iată şi cîteva dintre epigramele de "tâlc" adresate autorului:
* Scriitorul Dan Teodorescu lansează o carte de la parterul unui hotel:
"Eu nu vă-ntreb azi de tiraj,
Nici ce conţine-această carte,
Dar ajungea mult mai departe
De o lansaţi de la etaj!"
VASILE LARCO
* Domnului Dan Teodorescu, la lansarea celei de a 8-a cărţi:
"Scrisu-ţi este drog şi viciu,
De care, văd, nu te laşi
Şi, ca-n tenis, la serviciu
Ai punctat la rând... 8 aşi!"
* "Dispută"colegială de la lansare:
"În ăst "match", dragă confrate,
Suntem  la... egalitate,
Dar mă strădui să te-ntrec
În extremis, la...tie - break!"
MIHAI CABA
- Dans contemporan cu Ştefana Popa (de la Colegiul Naţional de Arte "Octav Băncilă" din Iaşi, de la clasa prof. Rodica Fălişteanu).
- Recital actoricesc cu Emil Gnatenco, care a prezentat un superb colaj de poezie, autorul versurilor fiind chiar Dan Teodorescu.
- Muzică uşoară cu Denisa Bârzu şi Alexandra Cojocariu (de la Palatul Copiilor din Iaşi, de la clasa prof. Cristina Cozma), participante şi la emisiunile de profil de la Antena 1 şi Pro TV.
Manifestarea s-a încheiat cu o sesiune de autografe oferită de jurnalistul Dan Teodorescu, urmată apoi de un coktail şi discuţii prieteneşti.
Moderatorii evenimentului au fost Mihai Batog-Bujeniţă şi Dan Teodorescu, ultimul declarând: "Nu mă opresc aici. Lucrez deja la următoarea carte, care se va numi RINGUL MAGIC. Ea este dedicată nobilei arte, adică boxului, dar şi culturii ieşene. Eu cred că sportul face parte din cultura unei comunităţi şi deci ele merg foarte bine împreună în cadrul unui nou volum beletristic!".
Să mai menţionăm şi faptul că, jurnalistul Cezar Florişteanu (TELE M) a spus că volumul "Game-Set-Match" poate fi dedicat şi fostului său coleg Adi Stavarache, plecat prea devreme în lumea de dincolo şi care a fost ani de-a rândul alături de tenisul internaţional de la arenele CFR, pe post de regizor de emisie al postului de televiziune ieşean. (REDACŢIA)