Ieşeanul Ilie Ciotoiu cucereşte Cupa României la haltere seniori

În frumoasa localitate Bascov, de lângă Piteşti, în perioada 19-22 aprilie 2017 se derulează etapa I din cadrul Campionatului Naţional de haltere pentru seniori şi Cupa României.
La competiţia argeşeană participă şi halterofilii ieşeni Ilie Ciotoiu, Ionela Atincăi şi Marius Pagu, sub coordonarea antrenorului Dănuţ Fron, de la CS CFR Iaşi.
În cadrul categoriei 62 kg, Ilie Ciotoiu (CS CFR Iaşi-CSM Cluj) a cucerit Cupa României şi s-a calificat la etapa finală, după următoarele rezultate: 105 kg la smuls + 136 kg la aruncat = 241 kg la totalul olimpic.
Nepotul lui Ilie Ciotoiu, ieşeanul Marius Pagu (doar 12 ani) a concurat la categoria 56 kg, deşi el cântăreşte doar 29 kg! Cu un total olimpic de 65 kg (30 kg la smuls şi 35 kg la aruncat), Marius Pagu a reuşit şi el să promoveze la etapa finală din luna septembrie, el fiind de fapt mezinul competiţiei!
La feminin, ceferista Ionela Atincăi s-a clasat pe locul 4 la Cupa României, la cat. 69 kg, reuşind şi ea promovarea la etapa finală a Campionatului Naţional de seniori, deşi are doar 15 ani! Ionela a avut un total olimpic de 122 kg, după 52 kg la smuls şi 70 kg la aruncat.
Halterofilii ceferişti ieşeni vor participa şi la prima etapă a Campionatului Naţional de tineret (U 23) şi la Cupa României pentru tineret, de la Oneşti, din perioada 16-19 mai 2017.
DAN TEODORESCU