Un doctor care a schimbat regulile: Constantin “Doru” Burcoveanu

Am publicat recent in presa locala si nationala despre cazul sportivei Andreea Ciocirlan, popicar la echipa de junioare CFR Olimpia ACB Iasi, al carei frate de 15 ani, Gabriel Ionut Ciocirlan este paralizat de 14 ani si dupa 8 operatii efectuate poate acum sa mearga doar in cirje, iar pe strada se deplaseaza doar in caruciorul rulant.

Salvarea lui este o operatie la Chisinau, in Republica Moldova, costul acesteia fiind de 1.850 euro. Numai ca familia Ciocirlan este foarte nevoiasa si isi duce traiul de azi pe miine, insa cu demnitate si multa munca. Programata initial pe 13 mai 2009, operatia de la Chisinau a fost aminata in luna septembrie 2009, tocmai din lipsa resurselor financiare in acest moment.
Recent, am participat alaturi de generatia mea la intilnirea de 40 ani de la terminarea Colegiului National din Iasi (ex-Liceul nr. 1 Mihail Sadoveanu) si am povestit unor colegi cazul sportivei Andreea Ciocirlan. Citiva dintre ei, oameni cu stare in acest moment, mi-au spus sa-i las in pace cu asemenea lucruri, unii chiar s-au enervat foarte tare cind am deschis discutia, iar eu m-am simtit umilit si ca un... cersetor, desi am vrut sa fac doar bine! Un mare om m-a ascultat insa cu multa intelegere, Constantin “Doru” Burcoveanu, care fiind si doctor si seful sectiei de chirurgie de la Spitalul Clinic Sf. Spiridon din Iasi, mi-a spus ca familia cu pricina sa vina la el la clinica ca sa vada “pe viu” cazul. Simbata, pe 23 mai, familia Ciocirlan (mama, fiul bolnav si fiica sportiva la clubul CFR Iasi) a fost primita de domnul dr. Doru Burcoveanu si ascultata cu toata atentia. Desi cazul in speta nu este specialitatea fostului meu coleg de liceu, domnul doctor Doru Burcoveanu nu a trimis-o la plimbare pe “Ciocirlan et comp”, ci familia respectiva a plecat de la doctorul Burcoveanu cu o donatie de 100 euro!!! Deci, a fost un fenomen nemaiintilnit: nu te duci tu la doctor cu bani, ci pleci cu bani de la el! Cel care a schimbat regula este medicul chirurg CONSTANTIN “DORU” BURCOVEANU, caruia eu vreau sa-i multumesc public pentru ca a deschis "pirtia" pentru a stringe acei 1.850 euro pentru salvarea copilului Gabriel-Ionut Ciocirlan.
Dan Teodorescu