Ieşeanul Ilie Constantin Ciotoiu, dublu vicecampion european la haltere

La localitatea Eilat, din Israel, în perioada 2-10 decembrie 2016 se desfăşoară Campionatele Europene de haltere pentru tineret (U 23). Luni, pe 5 decembrie, în cadrul categoriei 56 kg, printre competitori s-a aflat şi ieşeanul de 21 ani Ilie-Constantin Ciotoiu, care concurează la tineret pentru CS CFR Iaşi, iar la seniori pentru CSM Cluj, conform protocolului încheiat între cele două cluburi sportive, dar el de fapt concurează pentru ROMÂNIA!
Sportivii care au concurat astăzi la Eilat, în Israel, în cadrul categoriei 56 kg au fost: MIRCO SCARANTINO (Italia), ILIE CONSTANTIN CIOTOIU (ROMÂNIA), KOZLOWSKI DOMINIK (Polonia), Oleg Musokhranov (Rusia), Muammer ŞAHİN (Turcia), Ivan Milanov (Bulgaria), Okan YILMAZ (Turcia), Smbat Margaryan (Armenia).
În concursul de luni, 5 decembrie, din Israel, Ilie Ciotoiu a reuşit să cucerească două medalii de argint, la totalul olimpic, cu 242 kg şi la aruncat, cu 137 kg. Cu o performanţă de 105 kg, la smuls, Ilie Ciotoiu s-a clasat pe locul 6.
La smuls, Ciotoiu a ridicat 101 kg şi 105 kg, dar la a treia încercare a ratat la 108 kg.
Podiumul de premiere a fost următorul:
1. SCARANTINO Mirco (Italia) - 113 kg;
2. KOZLOWSKI Dominik (Polonia) - 110 kg;
3. SAHIN Muammer (Turcia) - 108 kg.
Pe locul 6 s-a clasat ieşeanul Ilie Ciotoiu (antrenat la CS CFR Iaşi de Dănuţ Fron), cu 105 kg.
La aruncat, Ilie Ciotoiu a avut trei încercări reuşite la 131 kg, 133 kg şi 137 kg şi a cucerit medalia de argint.
Podiumul a fost următorul:
1. SCARANTINO Mirco (Italia) - 150 kg;
2. CIOTOIU Ilie-Constantin (România) - 137 kg;
3. MARGARYAN Smbat (Armenia) - 130 kg.
La total olimpic, cu 242 kg (105 + 137), Ilie Ciotoiu a cucerit o nouă medalie de argint, fiind depăşit doar de italianul Mirco Scarantino, invincibil şi de data aceasta.
Podiumul a fost următorul:
1. SCARANTINO Mirco (Italia) - 263 kg;
2. CIOTOIU Ilie-Constantin (România) - 242 kg;
3. MUSOKHRANOV Oleg (Rusia) - 237 kg.
La numai 21 ani, ieşeanul Ilie-Constantin Ciotoiu a devenit acum dublu vicecampion european la haltere pentru tineret (U 23), în contul CS CFR Iaşi, după ce el a mai cucerit o medalie de bronz la totalul olimpic, cu 247 kg, la Europenele de haltere de la Forde (Norvegia) din aprilie 2016, la seniori, dar pentru CSM Cluj.
În final, antrenorul Dănuţ Fron (CS CFR Iaşi) a declarat: "Ilie Ciotoiu este un produs sută la sută ieşean, el concurând pentru CSM Cluj, la seniori, doar pentru a avea mai multe şanse de a obţine premiile cuvenite, în urma performanţelor reuşite. Cu cele două medalii de argint cucerite acum la Eilat, în Israel, cred că Ilie Ciotoiu va putea fi inclus în TOP 10 a celor mai buni sportivi ieşeni în 2016, conform ierarhiei elaborate de DJST Iaşi. La tineret, în 2016, Ilie a mai cucerit trei medalii de aur la Cupa României de tineret, tot pentru CS CFR Iaşi".
DAN TEODORESCU