Un caz disperat în lumea sportului ieşean

La doar 17 ani, Andreea Ciocârlan, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida (fostul Liceu Energetic)i este una dintre sportivele de bază ale clubului CFR Iaşi, fiind componentă a formaţiei de popice CFR Olimpia ACB.

În ultimele două sezoane, echipa de junioare CFR Olimpia ACB Iaşi, cu Andreea Ciocârlan în formaţie, a reuşit promovarea la turneul final al Diviziei Naţionale din România, unde a ocupat locul 6, sub conducerea antrenoarei Cristina Pascu. Din păcate, însă, tânăra şi talentata sportivă ieşeană are o situaţie familiară extrem de dificilă, deoarece fratele ei de numai 15 ani, Gabriel-Ionuţ Ciocârlan a paralizat de la vârsta de un 1 an, în urma unui tratament medical defectuos. “Mi-a povestit mama că în urmă cu 14 ani, când fratele meu avea doar 1 an, o doctoriţă a spus că trebuie să facă un vaccin, deşi fratele meu era răcit şi nu avea voie să facă acest lucru. Mama i-a spus doctoriţei că fratele meu este răcit şi nu are voie să facă acel vaccin, dar acea persoana a spus că merge şi aşa... Şi aşa fratele meu a rămas înţepenit în pat, după acel vaccin! În decursul timpului, Gabriel a fost operat de 8 ori la Iaşi, acum poate să meargă în cârje prin casa, iar afară merge doar în căruţul de invalizi. Eu cu mama îl cărăm în braţe de la etajul 3 până la parter la blocul în care locuim, când îl scoatem afară. E foarte greu, plus că mă rog tot timpul la Dumnezeu ca fratele meu să devină un om normal şi să scape de cârje. Singura salvare este o operaţie pe care trebuie să o facă la Chişinău, în Republica Moldova şi care costă 1.850 euro, dar familia mea nu are atâţia bani, suntem destui de nevoiaşi...”, ne-a declarat astăzi, 5 mai 2009, cu lacrimi în ochi, sportiva ceferistă Andreea Ciocârlan, care cere în acest fel ajutorul semenilor.
De menţionat că fratele Gabriel-Ionuţ Ciocârlan este elev în clasa a VII-a la Grupul Şcolar Ion Holban din Iaşi, şcolarizat la domiciliu. Mama lui Gabi, Mihaela Sturza (care s-a despărţit între timp de soţul ei Mihai şi şi-a luat din nou numele de domnişoară) este asistenta socială a fiului ei, pe post de însoţitoare, şi are un salariu de 400 lei RON. Aceasta sumă este de fapt singurul venit lunar al familiei sportivei Andreea Ciocârlan, care locuieşte cu mama şi fratele ei în satul Lunca Cetăţuii, la Blocul 62, scara A, etajul 3, apartamentul 15 – comuna Ciurea, judeţul Iaşi. Telefoanele de contact ale familiei sunt 0232.296028 (acasă, la blocul de lângă gara Ciurea), 0752.432181 (sportiva Andreea Ciocârlan) sau 0756.804600 (mama Mihaela Sturza).
De menţionat că, în conformitate cu fişa medicală elaborată de Dr. Marcel Platon, copilul Gabriel Ionuţ Ciocârlan suferă de Diplegie spastică, fiindu-i recomandat tratamentul chirurgical prin metoda “Miofibrotomia subcutanată pe etape după metoda prof. Ulzibat” or. Tula, medicii specialişti operând în Republica Moldova, în perioada 11-16 mai 2009, la clinica GineSource din Chişinău. Gabriel Ionuţ Ciocârlan a fost programat la operaţie pe 13 mai 2009, iar costul intervenţiei chirurgicale după fişa medicală este de 1.850 euro. “Mama s-a împrumutat şi a plătit avansul de 100 euro. Dacă nu putem da toţi banii acum, în luna mai, putem amâna operaţia pentru luna septembrie 2009, deşi nu este bine această amânare, dar poate până atunci problema noastră financiară se poate rezolva, cu ajutorul oamenilor de bine de lângă noi. Acestora le mulţumim anticipat şi ne rugăm pentru binele lor! Să sperăm că fratele meu va putea merge în picioare, fără ajutor! Speranţa noastră rămâne la Dumnezeu! Doamne ajută!”, ne-a mai spus în final, sportiva Andreea Ciocârlan, componenta echipei de popice CFR Olimpia ACB Iaşi.
Dan TEODORESCU