La arenele CFR Iaşi, opt jucătoare au promovat pe tabloul principal de simplu

* Venită din calificări, ucrainianca Valeriya Strakhova (nr. 324 WTA) a ajuns prima favorită a turneului de la arenele de tenis CFR Iaşi, în proba de simplu, iar perechea Ioana Loredana Roşca / Oana Georgeta Simion (România, locul 839 WTA) este cap de serie nr. 1 în proba de dublu feminin.

Duminică, pe 5 iulie 2015, la arenele de tenis CFR Iaşi au avut loc meciurile din turul al doilea de pe tabloul de calificări de "32" din cadrul turneului internaţional de tenis feminin "Trofeul Municipiului Iaşi". Pe tabloul de calificări s-au înscris în final 30 de jucătoare din România, Ucraina, Serbia, SUA, Bolivia şi Republica Moldova, iar
ucrainianca Valeriya Strakhova şi sârboaica Barbara Bonic nu au avut adversare în primul tur.
Duminică, în finalele din calificări, s-au înregistrat următoarele rezultate, cu menţiunea că învingătoarele au promovat pe tabloul principal de simplu:
- Valeriya STRAKHOVA (Ucraina) [cap de serie nr. 1] - Maria TOMA (România) 6-3 6-2;
- Mihaela GHIOCA (România) - Ariana SAKI (România) 6-2 6-4;
- Andreia BEBERECHI (România) - Alexandra FILIP (România) 6-4 7-6 (1);
- Mădălina GRIGORIU (România) - Andreea PETEU (România) 6-0 6-0;
- Barbara BONIC (Serbia) [nr. 2] - Madison BOURGUIGNON (SUA) 7-6 (3) 2-6 6-2; 
- Ilona-Georgiana GHIOROAIE (România) - Miriam Bianca BULGARU (România) 2-6 6-4 6-3;
- Noelia ZEBALLOS (Bolivia) - Anca RUSU (România) 6-2 6-0;
- Ioana GUNA (România) - Hortencia BIRNBAUMER (Bolivia) 7-5 6-3.
Tot duminică au avut loc şi tragerile la sorţi pentru meciurile primului tur de pe tablourile principale de simplu (32 jucătoare) şi dublu (16 perechi), acolo unde ieşencele Andreea Prisacariu şi Michele Alexaandra Zmău, care au primit wild-carduri de participare din partea CS CFR Iaşi, vor avea adversari dificili. Pe tablourile principale participă jucătoare din România, Ucraina, Argentina, Republica Moldova, Italia, Serbia, Bolivia, Austria. Supervisorul ITF al competiţiei este bucureşteanul Mihai Dumitrescu, iar directorul de turneu Vergil Aghion, antrenor de tenis la CS CFR Iaşi.
Luni, pe 6 iulie, pe terenurile 1 şi 4, de la ora 10.00, sunt programate trei meciuri de simplu şi alte şase de dublu din primul tur, după cum urmează:
TERENUL nr. 1 "ILIE NĂSTASE":
- Ailen CRESPO AZCONZABAL - Agnes SZATMARI [8];       
- Simona IONESCU [3] - Ana Bianca MIHĂILĂ;       
- Ioana Loredana ROŞCA / Oana Georgeta SIMION [1] - Hortencia BIRNBAUMER  / Noelia ZEBALLOS;
- Valeriya STRAKHOVA  / Anastasia VDOVENCO [3] - Andreia BEBERECHI / Mădălina GRIGORIU;       
- Andreea PRISACARIU / Michele Alexandra ZMĂU - Camelia-Elena HRISTEA / Ana Bianca MIHĂILĂ (acest joc va avea loc nu înainte de ora 18.00).
TERENUL nr. 4 "FLORENŢA MIHAI":      
- Anastasia VDOVENCO [6] - Patricia EFTENOIU;       
- Mihaela Lorena MĂRCULESCU / Teodora STÎNGĂ - Barbara BONIC / Ana Victoria GOBBI MONLLAU [2];       
- Raluca CIUFRILĂ / Mihaela GHIOCA - Irina FETECĂU / Gabriela Nicole TĂTĂRUŞ; 
- Ioana GUNA / Andreea Amalia ROŞCA - Patricia EFTENOIU / Tatiana EFTENOIU.
Marţi, în partidele de simplu din turul I, se vor juca şi cele două meciuri cu implicaţii ieşene: Cristina Moroi (18 ani, locul 1104 WTA) - Michele Alexandra Zmău (19 ani, cu wild-card) şi Andreea Prisacariu (15 ani, cu wild-card) - Ana Victoria Gobbi Monllau (Argentina, 18 ani, locul 1082 WTA).
Să mai menţionăm că luni, pe 6 iulie, de la ora 12.00, va avea loc conferinţa de presă oficială de deschidere a competiţiei, în incinta Restaurantului CFR Iaşi din cadrul Bazei sportive cu acelaşi nume, din Şoseaua Naţională nr. 7-9.
DAN TEODORESCU