Turnee naţionale şi internaţionale pentru sportivii de la CS CFR Iaşi

* Halterofilii de la CS CFR Iaşi s-au calificat la faza finală a Campionatelor Naţionale de tineret

În sala de jocuri sportive a CSM Oneşti au avut loc recent calificările pentru faza finală din cadrul Campionatului Naţional de haltere pentru tineret (U 23) şi Cupa României la tineret (U 23), acolo unde au participat şi sportivii de la CS CFR Iaşi, conduşi de antrenorul Dănuţ Fron.
În urma unor evoluţii foarte bune, toţi sportivii ceferişti ieşeni s-au calificat la faza finală, după următoarele rezultate:
- Paula Pintilii (cat. 48 kg, doar 13 ani) - un total de 45 kg (20 kg la smuls şi 25 kg la aruncat);
- Alina Uglea (cat. 63 kg, doar 13 ani) - un total de 77 kg (35 kg la smuls şi 42 kg la aruncat);
- Cătălin Saraiman (cat. 56 kg, doar 14 ani) - un total de 84 kg (37 kg la smuls şi 47 kg la aruncat);
- Adrian Agafiţei (cat. 77 kg, doar 16 ani) - un total de 144 kg (64 kg la smuls şi 80 kg la aruncat).
Campionatul naţional Ilie Ciotoiu (62 kg, cu dublă legitimare CS CFR Iaşi-CSM Cluj), prezent la Oneşti cu lotul naţional al României a fost calificat din oficiu la faza finală a competiţiei, el pregătindu-se pentru participarea în perioada următoare la Campionatele Mondiale de haltere pentru tineret / juniori I, din Polonia, de la Wroclaw, din intervalul 5-15 iunie 2015. 
De asemenea, tot la Oneşti a fost prezentă şi ieşeanca Bianca Grigoraş (doar 14 ani, acum la CSŞ Galaţi), care a făcut primii paşi în haltere la CS CFR Iaşi sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron şi care a cucerit medalia de bronz la Cupa României, la cat. 53 kg, cu o performanţă totală de 136 kg (58 kg la smuls şi 78 kg la aruncat). Ea va reprezenta România şi la Campionatele Europene de cadeţi (13-15 ani), din Suedia, din perioada 31 iulie-9 august 2015.
Pentru halterofilii de la CS CFR Iaşi, unde a revenit la antrenamente şi Mădălina Ţibichi (16 ani, cu unele probleme medicale în ultima perioadă) urmează participarea la fazele finale ale Campionatelor Naţionale de haltere pentru juniori II (16-17 ani) - de la Botoşani (16-20 iunie) şi ale Campionatelor Naţionale de cadeţi (13-15 ani) şi juniori III (9-12 ani) - de la Bistriţa (6-12 iulie).

* Turneu internaţional la Bucureşti pentru tenismenul ieşean Răzvan Aghion

Turneul internaţional de tenis juvenil "Daimon Cup U12", din cadrul "Tennis Europe Junior Tour" se desfăşoară în aceste zile la Bucureşti, în cadrul "DAIMON SPORT CLUB", sub conducerea arbitrului principal Ioan Mărginean.
În competiţia masculină participă şi Răzvan Aghion (de la CS CFR Iaşi, care va împlini 12 ani în decembrie 2015), însoţit la Bucureşti de antrenorul şi bunicul său, Vergil Aghion.
La simplu, pe un tablou de "32", Răzvan Aghion a reuşit în primul tur o victorie extrem de preţioasă, după ce l-a învins pe Dan Vasile Duţă cu 1-6, 6-4, 6-3. De remarcat că în setul secund, după un prim act câştigat cu 6-1, Duţă a condus cu 4-2 la game-uri, dar Aghion jr a avut o revenire fantastică şi s-a impus în câştigător !
Miercuri, pe 20 mai, în optimile de finală, ieşeanul Răzvan Aghion l-a întâlnit pe turcul Orhan Gur Umur, în faţa căruia a pierdut cu 3-6, 3-6. De remarcat că, în situaţiile dificile ale partidei, turcul Umur a folosit fel de fel de "şiretlicuri" sportive, care l-au scos efectiv din mână pe Răzvan Aghion, care mai are de învăţat la acest... "capitol" !
În proba de dublu, alături de Alin Mihai Fătu (11 ani, de la AS Tenis Club Bucureşti), Răzvan Aghion a obţinut în prim succes, după 6-2, 7-6 (5) în faţa perechii Mihai Alexandru Coman / David Perju. Miercuri după amiază, în sferturile de finală ale probei de dublu masculin, s-a  jucat meciul Răzvan Aghion / Alin Mihai Fătu - Dan Vasile Duţă / Liviu Gabriel Zamfirache 3-6, 2-6.
DAN TEODORESCU