Ceferistul ieşean Ilie Ciotoiu – “number one” în România la haltere

La Oneşti se desfăşoară în aceste zile finalele Campionatului Naţional de haltere pentru seniori, acolo unde sunt prezenţi şi trei sportivi de la CS CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron. Ei sunt Ilie Ciotoiu (19 ani, cat. 56 kg), respectiv Mădălina Ţibichi (15 ani, cat. 63 kg) şi Alina Uglea (doar 12 ani, cat. 63 kg, doar în afară de concurs).
Miercuri seară, în cadrul categoriei 56 kg, ceferistul ieşean Ilie Ciotoiu şi-a demonstrat din nou clasa, cucerind 3 medalii de aur, la smuls (cu 95 Kg), la aruncat (cu 115 kg) şi la total (cu 210 kg). El a cucerit acum trei titluri de campion naţional, după ce în urmă cu puţine zile, la Campionatele Europene de juniori de la Limassol (Cipru), tot în cadrul categoriei 56 kg, a dobândit trei medalii de argint ! În acest an, Ilie Ciotoiu a mai cucerit şi Cupa României, cu dublă legitimare CS CFR Iaşi-CSM Cluj.
Ilie Ciotoiu a reuşit să cucerească cele trei medalii de aur de la Oneşti doar după două încercări, că nu a mai avut apoi cu cine să se întreacă, diferenţa faţă de adversari fiind mare !”, ne-a declarat în direct de la Oneşti antrenorul Dănuţ Fron.
La total, după Ilie Ciotoiu (CFR Iaşi) – 210 kg, s-au clasat pe podium halterofilii Katona Robert (CS Universitatea Cluj) – 194 kg şi Măraru Ioan Alin (HC Timişoara) – 185 kg.
Ilie Ciotoiu este component al lotului olimpic al României la haltere şi este în cărţi pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016. Tocmai din această cauză, el ar merita să primească din partea oficialităţilor ieşene de la Primărie şi Consiliul Judeţean o bursă olimpică, începând cu 1 ianuarie 2015.
După cum a declarat astăzi Nicu Vlad (preşedintele FR Haltere), ieşeanul Ilie Ciotoiu va fi preluat de Centrul Olimpic de la Bucureşti, sub coordonarea antrenorului Petru Becheru, dar rămâne în continuare legitimat la CS CFR Iaşi.
La finalul competiţiei feminine de la categoria 63 kg, în cadrul C.N. de seniori de la Oneşti, ieşeanca Mădălina Ţibichi a ocupat în această seară 3 locuri 4, cu următoarele performanţe: 50 kg - la smuls, 63 kg - la aruncat, 113 kg - la total.
În afară de concurs, la doar 12 ani, debutanta Alina Uglea (provenită de la Centrul de Plasament Ioan Holban din Iaşi) a reuşit un total de 42 kg (18 + 24), fiind o certă speranţă după cum ne mărturisea antrenorul Dănuţ Fron, care a mai spus "Mădălina Ţibichi a ratat de puţin o medalie de bronz, iar despre Alina Uglea, cu siguranţă veţi mai auzi. S-a interesat astăzi de ea şi antrenorii de la Centrul Olimpic de cadeţi de la Galaţi !".
DAN TEODORESCU