Ceferistul ieşean Ionuţ Andronache participă la Cupa României de box pentru seniori

În perioada 18-21 martie 2014, Sala Polivalentă din Iaşi găzduieşte Cupa României la box pentru seniori, cu participarea a 67 sportivi de la mai multe cluburi din ţară, inclusiv de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi. Sub îndrumarea antrenorilor Nicu Brânzei şi Tinu Brânzei, clubul ceferist ieşean are în competiţie pe tânărul pugilist Ionuţ Andronache, la categoria 64 kg, care va boxa astăzi, 19 martie, în sferturile de finală, cu primul favorit Florentin Niculescu (Farul Constanţa, antrenor: Ilie Dascălu), în gala care va debuta la ora 16.00.
Vor fi în total 10 categorii de greutate la competiţia de la Iaşi, astfel: 49 kg (2 participanţi), 52 kg (2), 56 kg (4), 60 kg (8), 64 kg (9), 69 kg (11), 75 kg (6), 81 kg (8), 91 kg (7), +91 kg (10).
Finalele Cupei României la box pentru seniori sunt programate vineri, pe 21 martie, de la ora 17.00.
Câştigătorii de la fiecare categorie de greutate vor alcătui echipa României, cea care sâmbătă, pe 22 martie, tot în Sala Polivalentă din Iaşi va întâlni lotul naţional de box al Republicii Moldova, într-o gală care se va numi “Supercupa Campionilor”, după cum a declarat Vasile Cîtea, vicepreşedintele FR Box, preşedintele AJ Box Iaşi şi consilier în MTS.
DAN TEODORESCU
*** ULTIMA ORĂ: În meciul din această după-amiază, de la cat.64 kg, Florentin Niculescu (Farul Constanţa) l-a învins prin abandon în repriza a doua pe Ionuţ Andronache (CFR-CSŞ Unirea Iaşi). La finalul meciului, antrenorul ieşean Nicu Brânzei ne-a declarat: "A fost o primă repriză bună, apoi am oprit eu meciul în repriza a doua, deoarece elevul meu este debutant la seniori, iar Niculescu am văzut că are multă experienţă şi... 100 ani de box ! Nu ştiu cum se face, că de o bucată de timp cad mereu cu primul favorit în sferturi şi nu ajung şi eu la o medalie, cu pugiliştii pe care îi pregătesc !". (D.T.)