Sportivii ceferiști, premiați la Palatul Roznovanu

La finele anului 2008, Direcția pentru Sport a Județului Iași a elaborat clasamentele laureaților pe două structuri, la sporturi olimpice și cele neolimpice.

De remarcat că majoritatea pozițiilor de frunte la sporturile olimpice au fost ocupate de sportivii aflați la nivelul juniorilor, ceea ce demonstrează din nou faptul că Iașul nu-și poate ține vedetele acasă când ele ajung să intre în sportul de mare performanță. Gala laureaților sportului ieșean a fost găzduită vineri după-amiază de Palatul Roznovanu, acolo unde Primăria locală își are sediul. În Sala mare de consiliu, împodobită cu mult fast cu ocazia sărbătorilor de iarnă, viceprimarul Romeo Olteanu, consilierul local Sorin Iacoban și directorul DSJ Iași, Ion Bucu, au trecut în revistă realizările sportive din acest an, înmânând laureaților - sportivi și antrenori - plachetele și diplomele de rigoare, plus un premiu individual de 1.000 lei RON. Au primit onorurile de sfârșit de an și cluburile ieșene, în fruntea lor fiind CS Politehnica Iași (director: Leonida Antohi), CSM Iași (director: Adrian Poeană), CS CFR Iași (președinte: George-Radu Pipa), CSȘ Unirea Iași (director: Viorel Hudac), LPS Iași (director: Ilie Gheorghică), CS Gladiatorul Iași (președinte: Vasile Câtea), ACS Palatul Copiilor Iași, CS Kwang-Gae Iași (președinte: Sorin Miron) etc. Au mai primit plachete și diplome de excelență mai multe redacții sportive din cadrul mass-mediei ieșene, din presa scrisă și audiovizual.  
Clasamentele laureaților la finele anului 2008 se prezintă astfel:

SPORTURI  OLIMPICE:

 1. Mihaela Petrilă (CSM–LPS Iași – canotaj, antrenor: Ioan Lazariuc);
 2. Dragoș Marin (CSM–Gladiatorul Iași – box, antrenori: Constantin Dreer și Dumitru Agavriloaie);
 3. Irina Dorneanu (CSM–LPS Iași – canotaj – antrenori: Ioan Lazariuc și Sorin Băhnărel);
 4. Geanina Zlăvog (CSM–LPS Iași – canotaj, antrenori: Ioan Lazariuc și Sorin Băhnărel);
 5. Andreea Ionescu (LPS- Politehnica Iași– atletism, antrenor: Viorica Ursanu);
 6. Elena Munteanu (CSM Iași -  scrima-sabie, antrenor: Iulian Bițucă);
 7. Mihaela Andrioaie (CS Politehnica Iași – CSȘ Unirea Iași - CSM Cluj - judo, antrenor: Iulian Perdun);
 8. Vlad Săcăleanu (CS Politehnica Iași – Steaua Bucuresti – tir sportiv pistol, antrenor: Ioan Săcăleanu);
 9. Tiberiu Dolniceanu (CSM Iași -  scrima-sabie, antrenor: Iulian Bițucă);
 10. Vlăduț Simionescu (CS Politehnica Iași – CSȘ Unirea Iași – judo – antrenor: Florin Grosu);

SPORTURI  NEOLIMPICE:

 1. Gabriela Ivan (CSM-ACS Palatul Copiilor Iași – radioamatorism, antrenori: Cristian Popovici și Gabriela Ivan);
 2. Ionela Trofin (ACS Palatul Copiilor Iași – radioamatorism, antrenor: Cristian Popovici);
 3. Costache Mihai (ACS Palatul Copiilor Iași – radioamatorism, antrenor: Cristian Popovici);
 4. Andrei Bidirliu (ACS Palatul Copiilor Iași – radioamatorism, antrenor: Cristian Popovici);
 5. Adelina Constantina Zălaru (CS Kwang Gae Iași – Taekwon Do ITF - antrenor: Sorin Miron);
 6. Adelina Aștefani (ACS Palatul Copiilor Iași – radioamatorism - antrenor: Cristian Popovici);
 7. Sorin Miron (CS Kwang Gae Iași – Taekwon Do ITF - antrenor:  Sorin Miron);
 8. Nicola Pricop (CS Kwang Gae Iași, secția Tg. Frumos – Taekwon Do, instructor: Andrei Vlăduț Dumitriu);
 9. Vlad Pihureac (CS CFR Iași – culturism, antrenor: Petru Ciorbă);
 10. Constantin Adăscăliței jr (CKT ENPI Iași – karate tradițional, antrenor: Irina Pătrăhău) și Lucian Anița (CS CFR Iași – culturism, antrenor: Petru Ciorbă).

Fotbalul ieșean, exclus de pe lista premianților!

La finalul  manifestării, am consemnat următoarele declarații:

 • Ioan Lazariuc (antrenor canotaj la CSM-LPS Iași): “Era de așteptat încă de anul trecut ca în Iași canotajul să aibă sportive de mare valoare în 2008. A fost un an foarte bun pentru noi, dar nu știu dacă aceste sportive de top vor mai rămâne la Iași după terminarea junioratului, deoarece cluburile mari din România sunt deja cu ochii pe ele!";
 • Petru Ciorbă (antrenor culturism la CFR Iași): “Consider că a fost un an excelent pentru secția de culturism a clubului CFR Iași, ținând cont de faptul că am reușit să scoatem un campion european de juniori și un loc 3 la seniori, plus un titlu național";
 • Cristian Popovici (antrenor radioamatorism AS Palatul Copiilor Iași): “Trebuie să recunosc faptul că a fost foarte multă muncă în spatele acestor rezultate. Radioamatoriștii au adus României 15 medalii anul acesta și iată unde ne clasăm astăzi";
 • Romeo Olteanu (viceprimarul municipiului Iași): “Rezultatele din acest an sunt mai bune la anumite discipline, iar dacă ne referim la fotbal sunt mai rele. Fundația Sportului Ieșean, care primește bani de la Consiliul Local și Consiliul Județean, și-a îndeplinit sarcinile și a cheltuit tot bugetul, dar rezultatele nu sunt pe măsura așteptărilor decât pentru unele ramuri sportive. Sperăm să ne redresăm la începutul anului viitor și până la terminarea campionatului să ne înscriem în parametri și la fotbal".

La manifestarea ieșeană au mai primit diplome de excelență pentru întreaga activitate antrenorii Mihai Alexandrescu (tir cu arcul) și Constantin Cătescu (canotaj), ambii de la CSM Iași, care s-au retras la pensie, dar și antrenorul de șah Vasile Manole (CS Cotnari-Politehnica Iași), pentru contribuția adusă la dezvoltarea sportului minții la Iași. Un premiu special a primit și sportivul Neagu Mazilu (CFR-Politehnica Iași), care la 80 ani a cucerit numeroase medalii pe plan intern, balcanic și european în cursele atletice pentru veterani.
Dan TEODORESCU