Neagu Mazilu s-a retras oficial din activitatea competiţională

* La 86 ani, pe stadionul din Dealul Copoului, alergătorul ieşean de cursă lungă a avut parte astăzi, 23 august 2013, de un concurs de alergări care i-a purtat numele, organizat de Clubul Sportiv CFR Iaşi (vezi GALERIA FOTO).

Prima ediţie a Concursului de alergări Neagu Mazilu-CFR Iaşi a avut loc astăzi pe pista de atletism a stadionului Emil Alexandrescu din Dealul Copoului. Vedeta întrecerii a fost alergătorul de cursă lungă Neagu Mazilu, care a făcut cu această ocazie ultima sa cursă pe post de sportiv veteran, pe distanţa de 400 metri. Însoţit de soţia sa, Lucia Mazilu, fostul rugbyst al echipei Poli Agro Iaşi şi alergătorul veteran Neagu Mazilu şi-a depănat viaţa de sportiv în faţa tinerilor fotbalişti de la CSMS Iaşi, a tinerilor rugbyşti de la Poli Agro Unirea Iaşi, a tinerilor popicari de la CFR Olimpia ACB Iaşi, a tinerilor atleţi şi fotbalişti de la LPS Iaşi, dar şi a colegilor atleţi veterani de la cluburile ieşene de profil, care au participat la concursul organizat de CS CFR Iaşi, club de care aparţine vedeta manifestării.
Într-o festivitate de deschidere coordonată de Dan Teodorescu (director sportiv şi ofiţer de presă al clubului ceferist ieşean), au luat cuvântul în faţa asistenţei şi au remarcat contribuţia lui Neagu Mazilu în sportul ieşean, naţional şi internaţional Ionel Popa (consilier pe probleme de sport la Primăria Municipiului Iaşi) şi Ioan Bucu (din partea DJST Iaşi), iar în final sărbătoritul zilei, Neagu Mazilu, a spus: „Am început sportul în urmă cu 70 ani. Timpul a trecut repede şi iată-mă acum în momentul retragerii ca sportiv veteran. Mulţumesc tuturor care m-au susţinut, mulţumesc soţiei mele Lucica care a fost tot timpul alături de mine. Am făcut sport din plăcere şi asta a fost cred cheia succesului, deoarece în viaţă trebuie să faci şi ceea ce îţi place !”.
Dan Teodorescu a remarcat apoi că Neagu Mazilu rămâne în continuare în cadrul clubului sportiv CFR Iaşi, în cadrul secţiei „Sportul pentru toţi”, pe post de consilier sportiv, iar experienţa domniei sale va fi un factor hotărâtor în organizarea viitoarelor competiţii pentru sportivii amatori.
A urmat apoi cursa de 400 metri propriu-zisă, structurată pe cluburi sportive participante, laureaţii de pe podium fiind următorii:
- De la CSMS Iaşi (echipa de fotbal juniori, antrenor: Dan Cănănău):
1. Anton Florin Arionesei;
2. Alexandru Bîrsaniuc;
3. Denis Leonard Leonte.
- De la LPS Iaşi (atletism, antrenor: prof. Laurenţiu Andone et comp):
1. Sorin Ionescu;
2. Sorin Marian Grigore;
3. Eduard Adam (care este şi tenismen la TC Coreco Iaşi).
Pe primul loc la feminin s-a clasat Andreea Ambros (LPS Iaşi).
- De la LPS Iaşi (fotbal, antrenor: prof. Cristian Popa):
1. Ştefan Ştirbu;
2. Fabian Cojocaru;
3. Marius Mihai Apetroaiei.
- De la echipa Poli Agro Unirea Iaşi (rugby, antrenor: Mihai Stuparu):
1. Ştefan Bălan;
2. Eduard Balios;
3. Adrian Marin.
- De la echipa CFR Olimpia ACB Iaşi (popice, antrenor: Remus Antimirescu):
1. Ionuţ Condrea;
2. Andrei Vieru;
3. Vlad Nacu.
- Veterani:
1. Cătălin Radovici;
2. Emil Gnatenco;
3. Petre Chiriac.
La această ultimă categorie de concurs a alergat şi sărbătoritul Neagu Mazilu, care s-a clasat pe locul 1 la categoria de vârstă peste 85 ani.
Din partea CS CFR Iaşi, DJST Iaşi şi Primăriei Municipiului Iaşi, Neagu Mazilu a primit o plachetă omagială pentru întreaga carieră sportivă, diplome şi fanioane. Soţia Lucia Mazilu a primit o diplomă de excelenţă, fiind şi domnia sa atlet veteran, cu multe concursuri la activ.
La celelalte categorii de participare, laureaţii de pe podium au primit medalii şi diplome din partea clubului organizator CFR Iaşi. Au oficiat festivităţile de premiere Neagu Mazilu, Lucia Mazilu, Dan Teodorescu, Lucian Mihalache, Ionel Popa şi Marian Mîrza.
La buna desfăşurare a manifestării sportive de pe stadionul din Dealul Copoului şi-a adus contribuţia şi kinetoterapeutul Alexandru Lefter, managerul firmei TOPKINETO Iaşi.
DAN TEODORESCU