Benone Marcu, un vis spulberat la debut de Europene

Campionatele Europene de box de la Liverpool au programat duminică, pe 9 noiembrie, primele meciuri din cadrul categoriei 48 kg, acolo unde a fost prezent în competiție, din partea României, pugilistul clubului CFR-CSȘ Unirea Iași, Benone Marcu, însoțit în Anglia de antrenorul ieșean Nicu Brânzei

Din păcate, la debut într-un Campionat European al seniorilor, ieșeanul Benone Marcu a pierdut la puncte (scor: 1-4) în fața turcului Eerhat Pehlivan, după un meci “tacticizat” și în care s-au dat puțini pumni!

În celelalte meciuri din preliminarii am înregistrat rezultatele: Denys Shkarubo (Ucraina) bate la puncte cu scorul de 16-8 pe Lukasz Maszczyk (Polonia) și Sergey Kazakov (Rusia) bate la puncte cu scorul de 9-1 pe Alfonso Pinto (Italia).

Sferturile de finală ale cat. 48 kg programează confruntările Darran Langley (Anglia) - Hovanncs Danielyan (Armenia), Anton Bekish (Belarus) - Istvan Ungvari (Ungaria), Jose de la Nieve Linares (Spania) - Denys Shkarubo (Ucraina) și Eerhat Pehlivan (Turcia) - Sergey Kazakov (Rusia).

Oricum, chiar dacă îl învingea pe Eerhat Pehlivan, Benone Marcu avea o misiune imposibilă în sferturi, acolo unde l-ar fi întâlnit pe multiplul campion mondial Sergey Kazakov, din Rusia!

Dan TEODORESCU